Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 09:03
Előzmény: #3139  werkaz
elindultunk öcsém!
werkaz 2006. 08. 14. 08:55
Előzmény: #3134  Törölt felhasználó
kezdo1 te csak menekülj. Add el a papírjaid az alapoknak. Az utóbbi évben szépen vándorolnak át a papírok magánkézből a nagyobb alapokhoz. Számomra ez is egyértlemű jelzés. Bizony ez a papír most került emelkedő trendbe.
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 08:52
Előzmény: #3137  Monster
Visszatértem, hogy megszemléljem, hogy mennek errefelé a dolgok...múlt héten szerdán délelőtt néztem meg, majd csak csütörtök délután és elég ilyesztő volt a helyzet.
Most már nyugodtabb vagyok. Remélem okkal.
Monster 2006. 08. 14. 08:45
Előzmény: #3132  tigus7313
Szőrintem ez a jelentés egész pofás, tovább javult a cég állapota.
Úgy tűnik, hogy egy darabig nem adom el:)
Krumenaker 2006. 08. 12. 21:35
Előzmény: #3135  kissat
Alapok alapja, ingatlanpiaci és ázsia alap.
kissat 2006. 08. 12. 20:22
Előzmény: #3129  Krumenaker
Kru! Milyen befjegyben gondolkodsz? Érdekelne...
Kösz
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 16:35
ez bizony MENEKÜLÉS! amig lehet
pancserlama.
pancserlama. 2006. 08. 12. 16:28
Előzmény: #3132  tigus7313
tigus7313

:))))))))

Látom figyelsz.

Vagy csak papírban ülsz?:)

De igazad van és ez valóban nem realizált (valódi) veszteség.
Beszélgetésre érdemtelen is.
tigus7313 2006. 08. 12. 16:24
Sziasztok!

Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy a közel 1 milliárdos pénzügyi veszteség nagy része a nem realizált fedezeti ügyletek, a hitelek, szállítók, vevők június 30-i árfolyamra történő átértékelése miatt keletkezett. Az akkori euro árfolyam 282 Ft. Jelenleg 271 körül mozog. Ez szerintem kb. 500 millió Ft-tal javítja az eredményt.

Így már nem olyan rosszak az adatok.
pancserlama.
pancserlama. 2006. 08. 12. 16:19
Előzmény: #3130  Törölt felhasználó
Szóval homogén és enyhén pesszimista a Q2 megítélése?
Vagy esetleg mindenki venni akar?

A lényeg az, hogy a Rába dinamikus kitartó emelkedésre van ítélve.
Régi barátom szavaival élve.

„Megvolt az alja”
(Béla)

Venni vagy nem venni?
Névérték alatt már nem lehet bukó.

750-800-850?
Már rövidtávon is lényegtelen.
A hektikussága a papírnak megvan hisz kislikviditású.
De a csúcsok egyre magasabban vannak, lesznek.
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 15:30
Előzmény: #3129  Krumenaker
Kru, Buxer!
Kösz a tanácsokat!
Ezen én is gondolkodtam, hogy érdemes 5-6 felé osztani a pénzt.

Krumenaker 2006. 08. 12. 15:11
Előzmény: #3127  Törölt felhasználó
Felfogás kérdése. Szerintem a részvényen kívül kötvényt és befjegyet is érdemes tartani. Nekem kb. 10 féle részvényem van, de ezt most csökkentem, és befjegyeket fogok venni.
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 15:09
Előzmény: #3127  Törölt felhasználó
Rob! Ököl-szabály, hogy a kissebb kockázatú instrumentumból kell többet venni ( pl csip). Minimum 5 felé fektess be. ( nehéz kispénzel)
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 15:01
Előzmény: #3126  Krumenaker
Mit jelent az hogy jól megosztani?
Hány féle részvénybt érdemes ilyenkor venni?
Tehát hányfelé érdemes osztani a tőkét?
Krumenaker 2006. 08. 12. 14:52
Előzmény: #3125  Krumenaker
A Rába folyamatosan kap megrendeléseket, ezeket jól tálalja a sajtó. Minden hír újabb lökést adhat neki, de a várakozások most megint eltolódnak a következő negyedévi gyorsig. Léptékváltásra csak utána számítok.

Rob kérdésésre: igen, könnyedén beeshet, ha rossz a hangulat, de egy olyan papír, amivel kapcsolatban nagyok a várakozások, az hamar talpraáll belőle (lásd: Borsodchem, Synergon - a májusi parában se estek be komolyabban, és abból a minimálisból is hamar felálltak).

Minden esést értékelni kell, és ha nem a cég egyéni nyavalyájára vezethető vissza, akkor vételre kihasználni! Természetesen ez is kockázatot hordoz, de ha a befektetéseidet jól osztod meg, akkor a téves belenyúlások bukóját bőven ellensúlyozhatja a sikeresek nyerője (ergó mindenkit óva intenék tőle, hogy az összes pénzét Rábába tolja).
Krumenaker 2006. 08. 12. 14:38
Előzmény: #3124  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 14:15
Előzmény: #3123  Törölt felhasználó
Azért mondjuk ki, hogy a Rába még spekuláns részvénynek számít!
Ha esnek a bluek, akkor szerintem sokan vannak úgy vele, hogy eladják a speki részvényt biztos, ami biztos, és esetleg bluet vesznek helyette!
Tehát esik, hacsak nincs valami pozitív hír, vagy nem jön egy nagy befektető!
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 14:05
Előzmény: #3122  Törölt felhasználó
Csak azért kérdezem, mert a május benyomta 600 körülre. Ebből az következne, hogy ha minden le megy, akkor a Rába sem tud ellenálni, vagy nem?
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 14:01
Előzmény: #3121  Törölt felhasználó
Ha általános lejtmenet lesz, a Rába akkor is felfele tud menni?
Törölt felhasználó 2006. 08. 12. 13:42
Előzmény: #3116  Törölt felhasználó
Véleményem szerint 900 alatt érdemes venni. még szeptemberig 1000 fölé fog menni. ( mérget azért ne végy rá )

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek