Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Sávon belül van az S&P csak a trendvonal majdnem tetején (jelenleg ismét 2094 felett) kb 1890-ig semmi gong.Ha Usában nincs gond ,akkor Daxba se meg Kinába se lesz para.Az erős dollárral lesz baj.
Szerintem is van még szufla. Főleg mert ahogy Viktor is írja, nincs nagyon más Kínában a befektetőknek. A Plotinus szerintem még diverzifikáltabb a reálbefektetések miatt.
Szivesen.Gyakorlatilag van még szufla az ottani piacban.Nagyon jó hogy ilyen magas szintű szakember kezeli a pénzem a citadellában,mert én magam nem merészkednék ilyen szintérre magamtól.
Köszi! A kínai lazításról még nem olvastam ma. Szerintem is jó hírek. A piacnak mindig kell valami izgalom, de én nem látok semmi komolyabb akadályt (milyen szerény vagyok), ami miatt ne emelkednének tovább. Most nincs hitelbuborék, ingatlanlufi. És nem sok alternatívája van a részvényeknek.
A cég saját részvény vásárlásait meg eladásait úgy kell tekinteni mint valami korlátot vagy kötőféket. A kb. reális árakon, mondjuk most 3900-4200 között azt csinálnak a befektetők amit akarnak, de ha túl magas lenne az ár akkor jön az eladás, ha túl alacsony akkor meg a vétel. Tehát ez inkább a piac kibalanszírozása, hogy ha nem lenne elég spekulatív eladó vagy vevő akkor belép a cég. Mivel jelentős a túlkereslet mostanában azért látható, hogy most ennek a sávnak inkább a felső részéhez van tapadva az árfolyam.
A kínai shortolási lehetőség izgat csak egy kicsit, de szerintem ez csak átmeneti nyugtalanság a piacokon. A görögök nem tényezők. Ha valamikor a jobbik kerülne hatalomra, tuti, hogy azt már nem hagynák, és kívülről megbuktatnák.
Legyen igazam!
Úgy néz ki most fog kezdődni egy nagyobb korrekció világszerte.
Lesz lehetőség shortolásra az ázsiai piacokon kínai részvényekkel+ felerősödő görög bajok.
Nem izgat,mert legfeljebb jobb áron is vehetek újabb Plotinus részvényeket.
Igazán inkább attól félnék,ha a még Orbánéktól is hülyébb jobbikos náci banda kerülne hatalomra Magyarországon na az lenne az armageddon..
Tekintve, hogy az egész BÉT pár blue chip kivételével illikvid, és hogy a többség kisbefektető, nagyon is jó, hogy a cég megpróbálja az árfolyamot a valós érték környékén tartani. Arról nem is beszélve, hogy a cég bármikor bármibe fektethet, így kell, hogy legyen valami információ az aktuális tőkehelyzetről. Ki tudja pl.: hogy most éppen milyen és mekkora pozíciókat tart.
Pedig ez a cég valóban egy (rt formát választó, ennek köszönhetően kevesebb korlátozással szembesülő) befektetési alap. Hátrányai is vannak, pld. ritkább eszközérték, nem beárazott leányvállalatok, macerás tőkeemelések a kínálat biztosításához stb., de akinek ez nem tetszik, az vehet Citadellát.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)