Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
a bruttó szinterület az amit be lehet építeni. Tehát ha egy 1000 m2-es telken 500m2 a BEÉPÍTHETŐ TERÜLET, és 5 szint van, akkor a beépíthető bruttó szintterület 2500 m2
Ugye tőzsdén eladott vállalati kötvényeknél az 'árfolyamnyereségből' (vettem 102-őn, eladtam 110-en) jött rész is a kamatadó/kamatjövedelem címszó alá tartozik, amit levon a szolgáltató automatikusan?
(És nem kell még egyszer bevallani mint ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó nyereség?)
Ezt csak akkor tudnád megmondani ha ismernéd a képlet összes elemét: telekár+tervezési költség+kivitelezés+értékesítési költség = teljes költség. És ehhez hogy fog aránylani az értékesítési ár. Ebből eddig egyet ismerünk, gyanítom hogy a 2-3 év múlvai értékesítési árat meg viszonlyag kevesen tudják :)
Én kiadásra tippelek, mert Viktor azt várja, hogy nőnek majd Pesten az ingatlan árak az elkövetkező években, ami a tartást erősíti. Persze azt nem tartom kizártnak, hogyha előkerül egy komoly érdeklődő akkor viheti az egészet. Valaki ismerős a környéken ahol vették a telket? Irodaházak vannak arra, vagy inkább lakóház valószínű, mert ha utóbbi akkor abból eladás lesz?
Valami olyasmire gondoltam, mint amit Zabalint is írt. A Plotinus Autónál is pozitív irányban diszkriminálva vannak a részvényesek. Gondolom hamarosan lesz info az ingatlanos projekttel és a kötvénnyel kapcsolatban is.
Nekem nem világos, hogy eladásra vagy kiadásra építkeznek. Ha utóbbi, akkor a Plotinus Autó lízingjéhez hasonlóan lehetne olyan, hogy letétbe helyezett Plotinus részvényekkel kedvezőbb lenne a kaució.
Én biztos tőlük informálódnák.De szerintem TUTI hogy NEM :
egyrészt mert ily módon nem lehet árfolyambefolyásolást eszközölni (beindulna egyfajta spekuláció)beépülne az árfolyamba ,meg ez egyébként is nem a Vitorék stílusa.Talán még valamiféle összeférhetetlenség is felmerülne(amit kifejezetten kerülnek,nagy boldogságunkra :-) ).
Egyébként is hány rv -től járna,milyen árfolyam esetén,elsőbbségi-e másik oldalról a rv.-es milyen garanciát vállal a rv-ek tartására 5,10,20 év?
stb,stb, stb.Nonszensz.
Persze ez is csak szvsz.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)