Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Pontosan miért szeretnétek kivezetni a Plotinust a tőzsdéről?
- ..."Mindig újabb lehetőségeket kellett keresni, és közben a korábban megszerzett befektetésekkel is kellett foglalkozni, ennek volt egy emberierőforrás oldala."
Mi van? Klinikát, Hostelt kiadták, profi menedzsment viszi, irodaháznál terv ugyanez.
A vállalat nem tudott HR oldalon a feladatokkal együtt növekedni?
- Igen, ez ezt is jelenti.
És még mit??
Milyen befektetéseket tervez most a Plotinus?
- Új tervek nincsenek, amint lesznek új lehetőségek, akkor lépünk, de konkrétumok nincsenek
Tehát lépünk, azaz ők és a többiek, tehát benne marad, és kik maradnak még?
"a tőzsde meg azon belül is egy spec. világ"
Te tőzsdecápa, ha ennyire otthon vagy a befektetések világában, akkor miért bíztad a pénzed egy idegenre? Ha ilyen okos vagy, akkor mondd el, hogy most pontosan milyen pozíciói vannak, mennyiért vették a
váci úti ingatlanokat, mennyit érnek? Nyilván tudod, hiszen, nem azért van P. részvényed, mert megbízol Zsidayban, hanem te pontosan tudod a mögöttes értéket. Nyilván azt is, hogy a nem auditált BVPS miért pont annyi.
"És, ha csak nagyon kevesen adják oda akkor mi lesz?"
Ez minden vételi ajánlatnál örök kérdés és igen ritka scenario... De hogy mi van akkor? Átgondolja a helyzetet és új döntés születik:
- Annyit vesznek vissza, amennyit kapnak és nem történik semmi (egy ideig legalábbis);
- Meghosszabbítják az ajánlatot (ha közben a piacon korrekció van, lesz még eladó, meg közben ők is közölhetnek finoman olyat, amitől lesz eladó);
- Ha ez se elég, adhatnak egy magasabb áru ajánlatot;
- Lemondhatnak ideiglenesen, véglegesen is a kivezetésről;
- Jöhetnek mindenféle trükkök a lefelé manipulálásra, hogy bármelyik ajánlat is sikeres legyen;
- Ha megvan a szükséges mennyiség, elindulhat a kivezetés. (még ekkor is maradhat benne kisspeki).
Hozzáteszem, hogy mindezek hónapokig, évekig is elhúzódhatnak és egy spekinek pont az a legrosszabb, ha a tőkéje, amit likvidnek tartott helyre tett, beragadt egy ilyen helyzetbe és látja, hogy mellette ilyen vagy olyan irányban elszalad a piac.
Kivételesen reggel nézni fogom a könyvet, hogy pakolják be a tételeket...
Itt vmi gyors és nagy gebasz lehetett, mert már a reggeli füge sem normál volt(közlemény elmaradása). Azon lamentáltam, hogy két hónap alatt miféle plussz terhek jöhettek amiről eddig nem tudott V. Vagy miért nem éri meg csak pl GSP/Nyomda pakk + cash + bankbetét és hozzá a Hostel+Irodaház+Klinika trió?
Kár érte, az értelmes kevesek egyike itthon. Sok sikert neki!
Talán majd egy könyvben megírja egyszer az okokat. (mert a mai okfejtés az ordas nagy kamu)
"Én tavaly vettem 5900-ért. Gondoltam, szépen fog hozni hosszútávon, ha lejjebb megy, akkor kiülöm.
A szemétségnek azt tartom, hogy direkt egy ilyen jól prosperáló, agyon dicsért részvényt vezetnek ki. Az ilyen kockázatok miatt nem vettem tolvaj részvényt, erre tessék."
Olvastad a havi közleményüket? Tisztában vagy a tőkepiaci jogszabályokkal? Olvastad a tavaly év végi külön felhívását, hogy a piaci ár magasabb a saját tőke értéknél?
Ha a 3 kérdés bármelyikére nem a válasz, akkor magadra vess. Tök komolyan. Nem én vagyok geci, az élet az, a tőzsde meg azon belül is egy spec. világ. Ne csak a nyerőt nézze, aki idetéved, hanem nézzen már utána az alapoknak legalább.
Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, akkor te tisztában voltál mindennel. Akkor mi is a baj? Hogy a vágyálmaidnál kevesebbet kerestél? Miért is kéne a piacnak vagy annak bármelyik szereplőjének teljesíteni a te vágyálmaidat?
Az egyik bő harmadolt, a másik bő háromszorozott. Ez úgy 10-szeres különbség a végére...
Törölt felhasználó2017. 01. 05. 20:01
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ekkora marhaságot...
"elnyilasiasodott"
Nyilasi -70%-ot csinált, ő meg ugyanennyi idő alatt (80%-ban pont ugyanakkor!) + 260%-ot.
Ha ez neked ugyanaz, akkor a különbözetet utald át nekem:)
Törölt felhasználó2017. 01. 05. 19:56
Előzmény:
törölt hozzászólás
"Pontosan, ez a megoldás, senki se adja el nekik ezen a szinten a részvényeit, akkor elgondolkoznak ezen és talán hajlandók lesznek egy korrekt prémiumot fizetni, legalább 5900-at kéne adni a részvényekért."
Miért is kéne neki ennyit fizetnie? Hogy te többet nyerj? Ez a papír olyan, mint egy alap. Ő pedig megadja az aktuális eszközértéket érte. Ennyi.
Azt persze megteheted, hogy nem adod neki ennyiért oda, vállalva a kivezetés utáni nehéz kiszálló kockázatát.
Szerintem érdekli és nem a pénz miatt, ha összeveszett akkor azért, ha valamiért nem csinálhatja azért, de abban nem hiszek, hogy nem érdekli.
Meg az a bő fél milliárd, meg az éves várható 200-300 M osztalék azért még neki is tétel, hidd el.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)