Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
5200 az új csúcs. Tájékozatlan a vevő, vagy a Citedalla bezárása után itt is nagyobb prémiumra kell átállni.
De ez már több mint az ottani 5%, akkor már megint jobban megéri a Citadella.
Ha valaki úgy érzi hogy túl van tolva (vagy hogy előbb utóbb beáll a cég a sajátrészvényekkel), akkor teljesen reális opció a (részleges) profitrealizálás.
Kicsit kezdünk elrugaszkodni a valóságtól vagy ti nem így látjátok. Mondom ezt nyakig poziban. Valamiért saját részvény eladás sincs, amivel kordában tartaná az árfolyamot a cég.
Cselesek voltak a kötvény kibocsátáskor, mert nem kötelesek részvényt adni. Ha nem áll elegendő részvény a rendelkezésre akkor nem tudom hány napos átlagárat is kifizethetik. Most meg elég sok készpénz van a cégbe Zsiday óvatossága miatt. Egyébként meg adják el a saját részvényt, ha van rá kereslet prémium áron, mert azzal is értéket teremtenek a tulajdonosoknak.
Ebben igazad van, de nem is azt mondtam hogy azonnal érdemes átváltani, hanem, hogy akár számítani lehet már átváltásokra, amihez saját részvényt fedezetként kell tartani a cégnek. Mint láthattuk, új részvények megkeletkeztetése kb 3 hónapba tellik, vagyis nem szórhatja mindet ki innentől kezdve, amíg vannak forgalomban ilyen kötvények. Viszont az se teljesen igaz, hogy az átváltható kötvényeket feltétel nélkül érdemes lejáratig tartani. A Plotinus e szempontból tekinthető kivételesnek, mert eddig nagyjából monoton nőtt az árfolyama és ennek folytatódásában hiszünk is, ám a legtöbb tőzsdei cégre ez azért nem igaz és kellő prémium esetén igenis érdemes lejárat előtt átváltani és nem kockáztatni az elért plussz hasznot.
Semmi értelme a kötvényeseknek most átváltani, még felvehetik 3x a kamatot és majd ráérnek akkor átváltani. Persze lehet nem mindegyik gondolkodik így, de akkor meg igen értelmetlen volt kötvényt venniük részvény helyet.
Szerintem meg van az esélye, hogy nem lesz mostanság nagy mennyiségben saját részvény eladás. A kint lévő kötvények átváltása 5000 ft felett már elindulhat, ehhez nagyon közeli az árfolyam. Így érdemes saját részvényt tartalékolni, illetve mivel a társaságnak is jobb lehet, ha kikerülnek a mérlegből a kötvények, nem feltétlenül érdemes a kinálat növelésével most visszafogni az árfolyamot. De ez csak egy gondolat.
A közgyűlési meghívóban említett fióktelep alatt mit kell érteni?
Miben különbözik a telephely és a fióktelep?
Az interneten bogarászva nekem úgy tűnik, hogy a fióktelepet inkább külföldön nyitnak.
Mi célt szolgálna egy belföldi fióktelep? Értelmezhető egyáltalán egy belföldi vállalkozás belföldi fióktelepe?
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)