csak pár dolgot ragadnék ki mert ezek parttalan viták - ha az ellenzéki közgazdászokat hallgatod akkor minden úgy van ahogy te leírtad. ha a másik oldal veteő közgazdászait, akkor az ellenkezőjét hallhatod!
1. 2010 óta folymatosan azt szajkózza az ellenzéki média az unortodox gazdaságpolitikáról hogy "rossz vége lesz, nem tartható, csak szeerncséje volt Orbánnak, stb." - ehhez képest az ellenzék által hőn várt nagy összeomlás még nem következett be :-)
mellesleg kiolvashattad hogy én nem fényezni akartam az Orbánizmust - csak megállapítottam, hogy elemes helyzetértékelése téves! és hogy 2010 óta lépésről lépésre és relatíve, de épül lefelé az elemes által vizionált "kádárizmus"
2. ugyanez van, ha leülnek a 2 oldal közgazdászai egy vitára - és volt ilyen azért 2010 óta egy pár, pl. az Atv-ban is - akkor kb. 15 perc után eljutottak oda h. azt mondta egyik a másikra hogy csúsztat, azaz szándékosan hazudik, vagy félre próbálja vezetni a közvéleményt, ok?! az a te dolgod, hogy a full ellenzékieknek hiszel, tehát szerintem aludj jól és várd a hatást minden nap (lásd 1. pontom befejezését fentebb)
manyup: "volt egy olyan kezdeményezés ami 30-40 év múlva tehermentesíti a költségvetést. Ja hogy csak 4 évre gondolkoztak előre? Hát ilyen ez" ezt próbáltad volna meg elmagyarázni ha kormánytag lettél volna vagy lennél, amikor ki kéne fizetned milliárdokat, és kong az államkassza az ürességtől! úgy söpört volna le téged az asztalról a főnököd az aktuálsi bármely síznű miniszterelnök, hogy belefájdult volna hátad, akkorát estél volna. mert épp ez bizonyítja, mekkora baromság volt egykor a manyupok bevezetése, de te érzelmi alapon állva bírálod a manyup ezt korrigáló megszüntetését, tehát erről is kár vitázni..
"világtendencia volt az alapkamat csökkentése, ezt követtük" ez szerecsenmosdatás, de annak is nagyon gyenge! igen, sok év késéssel..követtük.. és csak Matolcsy kezdte el követni.. hiszen előtte jó sok időt adtak Simorék (persze szándékosan) az osztrák bankoknak, hogy még jobban, még brutálisabban kifoszthassák a devizahitelesített, lenézett magyarokat...
Pellengérre állítaná Magyarországot októberben Merkel
Ugrás a cikkhez