Ez is olyan lesz, mint a Telekom az elmúlt pár pár évben. Kinlódik, aztán egyszer csak egy alapkezelőnél jön a megvilágosodás, hogy ez egy stabil cég, ami rendesen alul van árazva és elkezdik venni.
Ugyanarra számít, mint ami a bitcoin-nál van. Ha jól tudom, akkor még kb. 2 milló bányászható, de már egyre lassabban. Az a baj ezzel a gondolkodással, hogy amikor fogy a közkéz, akkor odateszik, ahova akarják, attól függően, hogy mi a céljuk Ebből egy scenárió, amit Signal képzel.
Én 4 millió bevonását, és további 1,5 milliárd Ft srv keret megszavazását javaslom. Haladok a rögös úton, hogy nyugdíjas koromra én maradjak az egyetlen részvényes. 😆
Mindjárt itt a 25%, így valamit dönteni kell róla az áprilisi közgyűlésen. Ha nincs jobb ötlet, akkor be lehet vonni újabb 2 millió részvényt, így 18 millió maradna és egyre jobban látszana, hogy a cég nyeresége kevesebb részvényes között osztódik (persze még messze van az, amikor már csak signal az egyedüli tulajdonos :-).
Véleményem szerint a saját részvény vásárlási program nagyon korrekten történik. Az is jól látható, hogy mire elegendő ez. Ha továbbra is megszavazza a közgyűlés, attól emelkedést a részvény árában nem várok. Én tartom a meglévő pakkom, de friss pénzemből nem Pannyt vettem. (És lehet minuszolni, de itt nagy a bizonytalanság.)
Ebből még mindig nem látom, hogy hol a “szemmel látható”. Ebben az évben gyakorlatilag minden leállt, az állam hibernált minden támogatást és fejlesztést, az egész gazdaság az EU-s megállapodást és a 24-es újraindítást várta/várja. Nem kétséges, hogy a kormány sosem preferálta a geotermiát, de talán most mintha fordulna a széljárás. Legalább mi hosszútávú invesztorok várjuk már egy leheletnyivel nagyobb türelemmel a kifutását. Ettől persze még bőven lehet, hogy neked lesz igazad.
Ha egyáltalán akarnák a geotermiát, és azon belül engednék a versenyt, akkor már rég futna 2-3 projekt. Szóval vagy nem akarják, vagy nem a Pannyval, és amiatt nem történik még semmi.
PANNERGY