tudom, voltam én is benne, csak 1270-en kiszálltam, most meg a jó jelentésre vissza. szeretem a Pancsit, csak most kicsit csalódott vagyok, de meglátjuk.
Erzsike sosem volt egy gyorsvonat, nem opus, ez nem fog napi 20%-ot menni. Viszont nézz rá a könyvre, 10es-ben kb 20k eladó! És mától indul a SRV napi 2200 db vagy több!
a hatósági ár emelkedése vagy csökkenése a költségek fedezése céljából történik annak függvényében hogyan változik a gázár. remélem tudtam segíteni egy kicsit...
Ha szerinted a Pennergy eredménynek semmi köze a hatósági árnak az eredményhez, akkor inkább menj kaszinózni. Ennyire fogalmatlanul nem szabad részvényt venni.
kicsit felreerthetöen fogalmaztam, nyilvan meglesz (a nem rossz) profitunk az eddigi evek aranyaban, de oriasi robbanas a fenti 2 feltetel meg nem valosulasa eseten nem lesz
Hová ez a nagy örömömködés? Visszatértünk a januári szintre. Sőt az állampapír még+10% hozott volna, tehát kb 1450- nél leszek nullán. Évek óta a béka alja alatt vagyunk az OTP cél árához viszonyítva,tehát a szakmai elemzések fikarcnyit sem érnek. Az árfolyam pontosan annyi,mint ahova a fő szereplők beállítják. Türelmesen várok, hogy majd a nagyfiúk is benyújtják a profit igényüket. No ekkor lesz majd 3000.
az arbevetel tulnyomo resze kormanyilag arszabalyzott piacrol erkezik. Szoval siman benne van, hogy - egy esetleges szeptember 30as atveteli ar csökkentes utan (mert csökkennek a költsegek) - jövöre csökken az arbevetel. Viszont a hatosagi arfolyam "szamol" a költsegeinkkel, szoval a profit aranyaiban nagyjabol ugyanaannyi lesz. Itt szerintem hosszu tavon oriasi hasznok (ha nem tolodunk jobban a közvetlen ertekesites fele cegekkel vagy a kormany nem kezd az arkepzesnel valami komolyabb ösztönzesbe) akkor nem lesznek. Neha tudnak/tudnanak "szerencses" kilengesek lenni, hogy mondjuk a hatosagi arkepzes idöpontjaban magas költsegeket tudunk felmutatni, de mondjuk az energiabeszerzesünk jobban követi a piaci arat es utana jelentösen csökkenne az aramar, akkor pl utana 1 evig jo nagy hasznot lehetne elrakni. De 1 reszröl - mint irtam mar - nem tudom milyen villanyszerzödeseink vannak, illetve a fenti effekt pl ha meg is tud valosulni, adott esetben pont forditva is beüthet.
PANNERGY