Biztos helyen landolnak a remgőkezűek pakkjai, így a pánikban kisebbek lesznek az esések. . Jó ilyenkor, hogy van egy kiszámítható srv a cégnél. Könnyebb az eséseket is kiülni.
Ja, tehát ne ma szándékosságot írod, hanem csak a tényt. Valóban tegnap egyszerre 3 OTP certi ütődött ki 0 Ft maradványértékkel. Az egyből megjelent eladó tételként a piacon.
Nem erre akartam utalni, inkább az esés intenzitására. A BET-közlemények oldala tele volt Turbo Warrantok törlésével. A legtöbb long, de akadt olaj short is.
OTP-ben 40 mrd Ft volt a forgalom. Én eleve nem hiszek a szándékos certivadászatban, de ekkora forgalom mellett teljesen kizártnak tartom, hogy az lett volna a cél.
MInket meg azért adtak súlyosabban, mert 1. közel vagyunk, 2. a blue chipjeinknek jelentős kitettsége van Oroszországban, 3. diplomáciailag is jobban ragaszkodunk az oroszokhoz, mint a nyugati országok. Ezekből levonható az a következtetés, hogy minket az Oroszország elleni szankciók erőteljesebben érintenek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy tegnap sok eladó ténylegesen pánikeladó volt. Egyedül az OTP-n éreztem stabil, egész napos lenyomást, ott nagy szereplők adatk folyamatosan.
Te sem gondolod komolyan, hogy azért esett minden 10-15%-ot azonnal, mert ezt mindenki racionálisan átgondolta. Kb 99% sima pánik reakció, hogy jézus mária háború van. Ha az általad említett racionális gondolkodás működne akkor kb duplázódnia kellett volna tegnap a pannergynek. De hát a tőzsde már csak ilyen.
... Európai piacokat megetették, az Usa meg bezzeg ződ... Szerinted az USA-ban lesz drágább az üzemanyag/fűtés/áram emiatt vagy Európában? Az amerikai bank nem tudja behajtani a hiteleket földönfutó embereken vagy a magyar/osztrák. Az amerikai biztosítónál nem lesz díjfizetés vagy az osztráknál? Gyógyszerexport, zabálnivaló exportja, építőanyag. Az orosz/ukránok inkább Chryslert vesznek vagy inkább bmw, Mercedest?... Meg még 620 hasonló dolgot fel lehetne sorolni, hogy miért sokkal validabb az európai cégek vesztesége. Szerencsére a pannyval kapcsolatban sok párhuzam nem jut eszembe.
PANNERGY