Már azt hittem mindenki elment nyaralni!
Viszont jelenlegi kormányunk is tett egy utalást arra, hogy a válság közepette is biztosítani kell a zöld-energiás beruházások uniós támogatását, mert ez csökkenti a (gáz) import függőséget.
Uniós előírás lesz, hogy a tagállamok gondoskodjanak legalább 60 napos gáztartalék kiépítéséről a januári pofára esés megelőzésére. Tehát minél több geotermia lesz, annál kevesebb gáztározó kell, illetve a fölös készletet el lehet adni. (ahhoz meg értenek)
Nem lesz ez rossz!
mond már meg téged meg mit érdekel, hogy itt mi mivel hogyan kereskedünk? ha annyira szereted a külföldi piacaid meg az összes ferdeszeműt, akkor menj olyan topicba vagy olyan oldalra ahol ezzel foglalkoznak, de ne itt rontsd a levegőt.
igazad van, bár én hozzátenném azt is, hogy a cég sajátosan értelmezheti a fúrásról való közleményt is. Ergó többféleképpen tájékoztathat a fúrásról:
1. elérték a kívánt mélységet, kiértékelés következik.
2. megfúrták a lyukat és ki is értékelték
3. megfúrták a lyukat, ki is értékelték éppen fúrják a visszasajtoló kutat
4. mindkét lukat kifúrták elkezdik építeni az erőművet.
Mást nem lehet tenni, mint írni nekik emailt amit úgy is leszarnak, inkább sűrűn kell hívogatni Gyimóthyt, vagy szólni Szabinak hogy kicsit pörköljön már alájuk a portfólió nevében.
ex: határidős nyereség egyrészről sajátrv. vétel volt, ez most sztem majd a menedzsmentopciós program keretében szétosztják egymásnak, vagy olyat is elképzeltem, hogy feltornázzák 20%-ra a saját rv. pakkjukat hogy 10%-ot gond nélkül el tudjanak adni esetleges intézményi befektetőnek, másrészről a hiteleken képződött +-szal meg nem tudsz mit kezdeni. Azon gondolkozom egyébként, hogy ilyen mutatószámokkal hitelek nélkül a pannunion lehet hogy jó vétel lenne hosszabb távon... majd kiszámolom.
PANNERGY