Szeptemberben volt egy éve,h megvettem....persze akkor visszaöntötték..de nem és voltak akkora történések mint most...akkor még csak egy lyuk volt Lőrincen és semmi több..persze,h akkor még nem indult meg rendesen..a mostani emelkedés viszont szép sztem..látszik,h nem öntenek és normális forgalommal normálisan emelkedik...
tényleg nem jó túl optimistának lenni...én sem voltam mindig az...viszont most sűrűek lesznek/lettek az események..most már elhitték...beárazzák a dolgokat szépen lassan vagy éppen gyorsan...:)
előzmény (#8434: Ody_Mnadrell) | válasz erre | hétfö, 22:36
Nem vezérel semmi.Ismerem a céget,tudom, hogy mire alapul az üzleti modell (támogatás nélkül, a saját lábán halott a projektek többsége), tudom, hogyan szedik ki a pénzek nagy részét a cégből és a pénzszivattyút kinek a keze működteti. Ismerem a menedzsment tőkeáttételes pozícióit és az ezzel kapcsolatos nyűgöket,s hallotam már magyar alapkezelőt beszélni a cégről.Nekem ennyi elég, messzire kerülöm őket, de a cégnek és a befektetőknek is sok szerencsét kívánok.
formerplayer "
ha olaj lenne a parlament alatt, akkor simán! :DDD
Törölt felhasználó2010. 10. 03. 13:23
Végigolvastam tegnap az RFV 2009 topicot, elsősorban "formerplayer" szaktárs tevékenységére koncentrálva, minden jelentősebb bejegyzés előtt és után historikus chartellenőrzést végezve.
Nos, úgy érzem, hogy ebben a topikban is elkelne egy ilyen figura. Mire gondolok?
Olyasvalakire, akinek az alábbiak MINDEGYIKE megvan:
1. Elegendő tárgyi tudás (tőzsdei és befektetési)
2. ELEGENDŐ tudás az adott instrumentumról ahhoz, hogy elfogadható kockázat mellett tudjon JÓ tanácsokat adni vele kapcsolatban. (ez volt a ténykedésében utólag visszaolvasva a legdöntőbb, szerintem)
3. Elegendő hadrafogható tőke ahhoz, hogy alkalmanként a megfelelő irányba "terelje" az árfolyamot.
4. Kellő bátorság ahhoz, hogy cselekedni merjen a fentiek alapján akkor, amikor kell.
Jelenleg itt nem látok hozzá hasonló kaliberű befektetőt.
Ne felejtsük, elmondása alapján (el kell hinnem neki), kb 1 %-nyi RFV tulajdonrésze volt a csúcson.
Kíváncsi volnék rá, ő hogyan értékeli pannergy-t jelenleg.
Mindenkit óvatosságra ingtenék, aki képes belátni, hogy még nem érte el "formerplayer" kvalitásait.
A hét és fél ezres lakosú Szentlőrinc polgármestere Győrvári Márk, röviden beszámolt a város geotermikus sikereiről.
„Ez évben beindul városunkban a geotermikus fűtési szolgáltatás. A meleg víz közvetlenül a távfűtőbe kerül, tehát nem az egyes épületekhez, hanem a központi fűtőbe. Első lépésben a lakóházak, második lépésben a közintézmények kerülnek a távfűtő rendszerbe. Máshol ilyen, hogy az egész város fűtése geotermikus energiával lenne megoldva, nincs.
Nyolcszáz lakást fogunk fűteni, ami több mint háromezer lakost jelent.
A Szentlőrinci Geotermia Zrt.-nek kilencven százalékban a PannErgy Nyrt a tulajdonosa, a város pedig tíz százalékban. Az üzemeltetési díjat a cég kapja természetesen. A város abból a szempontból is egyedi, hogy nem csak a fűtést, de a használati meleg vizet is ugyanezen rendszer keretében szolgáltatja november végétől. Fűtést szolgáltattunk már olaj, pakora és gáz felhasználásával, de mindegyikkel csak a gond volt. A geotermiával remélhetőleg nem lesz problémánk.”
az első fúrás óta korszerű fúrófejek kerültek az országba
létrehoztak egy lánycéget, amibe beszállt Albrecht Ottó
de szvsz most is tőkehiányosak és állami támogatástól függnek
realmadrid írta, hogy október 15 -én adják át. De ős is korrigált utána, hogy csúszhat 1-2 hetet. Szerintem az a lényeg, hogy a fűtési szezonban már üzemeljen.
Egy korábbi belinkelt elemzésben azt olvastam, hogy a szentlőrinci projektet már 2009-ben szerették volna a fűtési szezonban beindítani. Ezek szerint ez egy évet csúszott? Tudja valaki, hogy mi az oka?
balta és Hubertust azért említettem, mert vették a fáradtságot, és képbe kerültek
tőlük nem olvastam olyat egy hete, hogy két hét mülva, azaz 10-e körül indul a fűtés Szentlőrincen, tegnap pedig azt, hogy 3 hét múlva azaz 24.-e körül
És azt sem terjesztik, hogy Gödöllő főterén a Pannergy ásat
Ha belegondol valaki, vajon kiadnának pl a Kossuth térre fúrási engedélyt????
De most kissé más a helyzet. Mellesleg a cég most kezd igazából indulni és még most is az elején vagyunk, eddig csak az álmokról szóltak.
Jelenleg nagy lehetőség rejtőzik a geotermikus energiában, amit ha sikerül kiaknázni, akkor nyilván nem 1200 forint lesz a végállomás.
PANNERGY