Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 03. 05. 01:00

PANNERGY  

Közkívánatra.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 09:10
Előzmény: #2077  exmnbs1
azt mondta, hogy nem a piacon lesz értékesítve..

támogatás befogadása fél év, elbírálás fél év.

egy biztos, ha ezzel akarsz ma foglalkozni nem lehetsz a PE konkurenciája, mert lassan halad a projekt.

Pénzügyi büfi várható, mint befektető. Szakmai pedig viszonylag kevés van.
Inkább lépcsős emelkedés várható, a következő években egy komoly emelkedéssel.
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 09:07
Előzmény: #2078  Törölt felhasználó
Ha másra nem, arra jó lehetett, hogy többen megnyugodtak, és tartják.
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 09:07
Előzmény: #2077  exmnbs1
Nem sokan voltak akik azt vették le a rendezvényről, hogy érdemes venni a PEt, a forgalom ezt mutatja. :)
Azok lehettek ott mind akik már nyakig vannak részvénnyel.
exmnbs1 2009. 05. 26. 08:46
Előzmény: #2073  Törölt felhasználó
Kiderült valami az EIB-es befogadott 110m EUR-ról?
A magyar projekteknek adandó 40m ettől különböző keret?
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 08:41
Előzmény: #2075  Törölt felhasználó
Hányan voltatok a rendezvényen?
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 08:40
Ezt a nyári részvénycsomagot kifejtenétek?
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 08:26
Tamásiban már ott vam a fúró?
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 08:23
Előzmény: #2069  Törölt felhasználó
Lehet rosszul emlékszem, de azt mondta Nagykanizsa környékén 4 terület komplex vizsgálata is folyik.
Szerintem a pályázatokat nem bukják el. Elég sokszor kiemelte Európa hozzáállását a zöldenergiával kapcsolatosan. Meg említette, hogy egy kútban kb. 25-30 év erő van, s egy geotermikus kút 3-4mw-ot tud. Szóval pozitív, és azt remélik, ha beszállnak nagyok, akkor az az árat is felnyomja majd. Viszont ami nyugtalanít, az a nyári részvénycsomag, ami vagy bekerül vagy nem, és 700 Ft körüli áron? Nagypalz neked erről mi a véleményed? Bekerülhet?
exmnbs1 2009. 05. 26. 08:13
Előzmény: #2070  Törölt felhasználó
bocs puleo, de milyen hírekre? Hogy nem lesz támogatás?

Hogy technikai probléma van?

Merc, régebben írtál valamit, hogy valamiért nem használják üvegházak fűtésére a találandó melegvizet.
Mi volt a magyarázat???
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 07:55
Eszembe jutott még valami fontos:

A hő hasznosítása kaszkád rendszerben fog történi, mert a vízből kinyert hőt több vásárlónak adják el. Nagyon fontos, hogy egy holland céggel is tárgyalnak, mert ők Mo.-ra hozzák a fólia sátraikat aminek a hőigénye 35celsius fok a primer oldalon. Ezt a projekteket kiemelném, mert ezeknek nagyon nagy a melegvíz igénye és a projektek beindításánál ezek fontos szerepet fognak játszani, mivel itt több melegvizet tudnak eladni. Ebben az évben várható a megállapodás.
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 07:55
köszönjük hogy ott voltatok!!

emlékeztek ilyen hírekre mi történt a genesisnél?
2-3 szoros ár lett hamar
bár ez nem geni
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 07:46
Előzmény: #2068  Törölt felhasználó
linlup:

"illetve egy giga projekt Nagykanizsa környékén. Erőműveket is szeretnének. Év végére mindenképp eredményt várnak, illetve 1-2 héten belül is. Én se voltam túl összeszedett, de igyekeztem:))"

Tatabánya a giga projekt, egyébként megy a készülődés ott is!

Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 07:44
Előzmény: #2067  Törölt felhasználó
Egy kicsit bővebben:

Az, hogy előttem aludt a srác és horkolt az nem kis bunkóság volt, de nem ez volt a meghatározó a beszélgetések folyamán. Sok olyan infót kaptam ami előre mutató és meggyőző.
A fúró 1210 m-en van és el van törve a fúró, de ez nem probléma, mert ilyen előfordulhat ennél a fúrónál. Amit pedig mostanában fognak „projektnél” (nem mindegy a fúrás minősítése) fúrni egy más típusú fúróval, ott pedig nem jellemző ez a hiba vagy gyorsan javítható. Egy projekt elindítása 2.5 évet vesz igénybe a sok bürokrata banki, polgármesteri, támogatásos hülyeségek miatt. Nagyon sok idő! Ebből adódik, hogy Ők beengednek befektetőket, de valszeg részvény eladással és nem tőkeemeléssel. Ebből le lehet vonni a befektetésünk értékét (nem hígítanak).
Ha egy friss büfi ma elkezdi ezt csinálni 2.5 év mire elkezd fúrni, nagyon komoly!!
Tehát befognak engedni pénzes büfiket, jó áron, szerintem.
A Mol is piszkálodik a geotermiában, de Ők nem vizet hoznak a felszínre hanem vizet nyomnak le és úgy forralják fel és nyerik vissza. Viszont állítólag nem működik és csak próbálgatják a rendszert valahol Ausztráliában a sivatagban. Állítólag „földrengést” okoz!

Meg ismerhedtük a Portfoliós cikk (hatalmas story ké……)íróját is. Nekem tetszik a fiatal ember hozzá állása, ilyen fiatalok kellenek Mo.-ra. Akik hisznek abban, hogy az alternatív energia a jövő, mint a fiataloké! Egyébként Bokrovics is fiatal. Ő megmosolyogta a Hatalmas storyt, de tudja, hogy mit csinálnak és Ő is a nagy áttörést vár erre az évre, befektető által.

Synergon: a múlt heti zárt aukció nem eladási volt hanem vételi eredetű miszerint a ………kereskedőháznál venne valaki 650-ért 300 000 db synergon részvényt, de nem adott ennyiért senki papírt nekik, a többi pedig fikció volt a PE-vel kapcsolatban, ezért nem is kommunikálták.

Az eladási és vételi kontaktusokat nem kommunikálta, de ezek piacon kívül lesznek lebonyolítva.

Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 07:32
Előzmény: #2066  Törölt felhasználó
na akkor 900-ig ma kiszedni!!
Törölt felhasználó 2009. 05. 26. 07:03
Előzmény: #2065  Törölt felhasználó
szép tervek, ha minden bejönne akkor nem 1000-2000 felett jár majd,most már kivárjuk
Törölt felhasználó 2009. 05. 25. 23:34
Előzmény: #2064  Törölt felhasználó
Bocs, elég fáradt vagyok:
...informálósabb.....
:)
Törölt felhasználó 2009. 05. 25. 23:09
Előzmény: #2063  Törölt felhasználó
...inforámólósabb... :)
Törölt felhasználó 2009. 05. 25. 22:51
Előzmény: #2062  Törölt felhasználó
Ez már azért informálisabb! :)
Köszönjük!
Neked is, Nagypálznak is.

Barom bürokraták, vitáznak itten a projkt kezdetén, aztán mások meg a fiktív projektekre lenyúlhatják a nagy pénzeket. :(

Az hogy pár hétig vitáznak, azt jelenti, lehet elbukják a pályázatot, vagy mindenképp meg tudnak majd egyezni?
Törölt felhasználó 2009. 05. 25. 22:28
Előzmény: #2061  Törölt felhasználó
MFB ás Ceb hitelez nekik, pályáznak is ezerrel, ezen megy a vita, hogy mi minősül új projektnek. KEOP, Rop és Váti Kht, ez utóbbinál a határon túli együttműködést intézik. 30 önkormányzattal van együttműködés, 4-gyel közös cég. Tamási, Szentlőrinc, Csurgó, Kiskunhalas. Szentlőrinc 1200 méternél tart, max 3500-ig lehet fúrni. Állítólag egy két hét. A várható vízfok itt 85-95, s azért vacakoltak, mert beletört egy fúrófej a kútba, és ki kell szedni, de sínen vannak. Tamásiban 110 fokot remélnek, és egy dolomit réteget céloznak meg. Terra Verde horvát céggel van együttműködésük, s rengeteg terv a víz visszajuttatásával kapcsolatban. Üvegházak, stb. 60%-át le fogják vagy akarják fedni ennek a piacnak. 2009 októberére fognak rendelkezni egy elég széles portfólióval kutakat illetően. Optimisták a befektetőkkel és a projektekkel kapcsolatban. Ami lassít, az a technika ördöge szerintük, illetve amit már írtam, hogy a támogatást csak nem megkezdett projektre lehet igényelni, és ők a kezdeti fúrásokat próbafúrásnak definiálják, szerintük jogilag is csak egy próba, nem megkezdett projekt, míg a finanszírozó szerint ez megkezdett projekt. De ezeken állítólag csak pár hetet vitáznak, nagy csúszás nem várható. Távhőnek akarnak majd eladni, az üvegházaknak, és co2 kibocsátás kiváltásával és kvóta értékesítéssel. Vannak határon túli projektek is, illetve egy giga projekt Nagykanizsa környékén. Erőműveket is szeretnének. Év végére mindenképp eredményt várnak, illetve 1-2 héten belül is. Én se voltam túl összeszedett, de igyekeztem:))
Törölt felhasználó 2009. 05. 25. 21:34
Előzmény: #2060  Törölt felhasználó
Kérlek, kicsit összefogottabban, és tagoltabban, ha lehet! :)
Milyen srác aludt előtted? Mi ennek a jelentősége a PE szempontjából?
A PE tárgyal befektetőkkel, vagy a Syni?
A fúrásokról, közelebbi eseményekről mondtak valamit?
A shortról kérdeztétek?

Topik gazda

gazmer36
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek