A Pannenergy Kft. képviseletében Horuczi Györgytől megtudtuk, hogy a Tamásiban végzett kutatások eredményesek voltak, s így városunkban épül meg az elsők között egy olyan geotermikus erőmű, amely mind elektromos, mind hőenergiát állít elő a település alatt lévő kimeríthetetlen melegvíz- bázisból. Az önkormányzattal október végén fogják aláírni a 400 ezer eurós alaptőkével létrejövő közös részvénytársaság szerződését, novemberben megtörténik a telekvásárlás, s az engedélyeztetések után elindul a kivitelezés. A közös vállalatban az önkormányzat 10% tulajdonrészhez jut. A 20 MW-os erőmű lehetővé teszi energia igényes üzemek letelepedését is Tamásiban.
tamási honlap tavaly október
nem tudom, én tegnap 40 ropit buktam a Mol-la, ezért muszáj volt leülnöm és szétverni a zongorám Beethoven 5. szimfóniájával xD. most inkább csak mozizok és figyelem a piacot... A pannergyre szánt újabb pakkomat pedig megint megharmadolta a tegnapi nap... ha szerencsés vagyok és kifogom a széljárást, akkor viszont duplázni fogok. Mindenesetre 2 hetes 100%os tőkeáttétes hazárdírozásom még így is pluszos. jobban oda kell figyelnem....
Én nem leszek ott, sok dolgom lesz a jövő héten.
Osztom Mercurius véleményét, hogy szinte csak mellébeszélés lesz, semmi konkrétum. Elmesélik a terveket, az eddigi eredményeket, hogy micsoda jó lesz. A fontos híreket úgyis a BET-en keresztül tudjuk meg.
Nem, ez más lehet.
Azt írták, hogy a bankkal 2007-ben vették fel a kapcsolatot, és mostanra be is fogadták a hiteligényt 110M euro-ra. Láthattuk a bak honlapján.
Ez a mostani keret meg még most indul, majd lehet irkálni az igényléseket, miután kijön róla a hirdetmény.
Valami kedvezményes hitelt, emlegettek a cégtől, hogy a pályázatot még be kell nyújtani előbb, és aztán kezdhetnek Tamásiban fúrni. A kiírás szerint a munkálatokat csak a benyújtás után lehet elkezdeni.
Ezt májusra ígérték.
Lehet erre pályáznak.
PANNERGY