megtettem magam is. hivatkoztam a már létező csoportosított feljelentésre, hogy csapják az enyémet oda nyugodtan. hiú ábrándokat nem kergetek: börtönbe nem fog menni senki, vagy csak max valami marinénire ráhúzzák a lepedőt... az adófizetők pénzén meg lehet, hogy kapunk némi kártérítést. max ennyi az amit a hazai realitásom enged számomra :D
Mindenkit tisztelek, aki feljelentést tesz. Hosszú az élet még a tetteseknek. Higgyétek el, nem jó rettegésben élni, főleg nem évtizedeket! És ez a börtönük után is meglesz bennük, sőt még jobban ,mint most!!!!! Minden szirénázó autónál előjön ez a félelem és oda fognak nézni, hogy nem értük jöttek-e megint!
Btk 373. alapján (csalás), 500 MFt felett különösen nagy vagyoni hátrány okozásért 5-től 10 évig terjedő ítélet vár a gyanúsítottakra. Ha összevonják a feljelentésekben megjelölt károk összegét, meglehet az 500 millió és a 8 év a Kozma utcában. A vagyonvisszaszerzésre is látok esélyt, a megtévesztő banki célárak vizsgálata is érdekes lesz. Remélem példát statuálnak. Urak (hölgyek): megérte kockáztatni?!
köszönöm! jól követhető leírás! a standard szövegezést be tudná valaki ide másolni? Orbitalisét. visszalapoztam a fórumban de egyelőre nem találtam. nem szeretném az email címem felfedni egy láthatóan frissen készített emailcím felé, elnézést ha túlontúl bizalmatlan vagyok.
a standard szövegezés ide a fórumba is hasznos lehet! én speciel szeretem az email címemet védeni, nem biztos hogy írnék, de a szövegezés érdekelne. továbbá az is érdekelne, hogy az ügyfélkapun belül mely menüpontokat kell követni, hogy eljussunk a megfelelő formhoz, amibe a standard szöveg nagyját felhasználva megfelelően célba ér a bejelentés. köszönet!
Az ügyet áthelyezték a BRFK Gazdasági Bűnözés
Elleni Főosztály Gazdaságvédelmi Osztályához, és idézem: „a BRFK már hatáskörbe vont folyamatban
lévő eljárást hasonló tárgyban. A csalás bűncselekményen kívül felmerülhet más
gazdaságvédelmi jellegű bűncselekmény is, mint a tiltott piacbefolyásolás. Az
országban több kisbefektető is tett már a cég ellen feljelentést, a
feljelentések szövegezése szinte teljesen azonos.”
"A feljelentést Online is meglehet tenni az ügyfélkapunk keresztül. Nem kell bemenni a rendőrségre és nem kell ügyvéd sem hozzá. A szöveget nem kell túlcizellálni, mivel az BÉT és az MNB minden határozatot rögzített. Ha valakinek szüksége van egy mintaszövegre, írjon ide: tropicalstorm2023 kukac gmail.com "" Orbitalist idézve
Javaslom mindenkinek, aki károsult és eddig nem tett feljelentést, - Orbitális károsult társunk mintája alapján - TEGYE MEG A FELJELENTÉST! A családjaink, gyerekeink pénze csalárd módon “eltűnt”, a rendőrségnek ismernie kell a kárértéket és a károsultak számát! A kárérték alapján kapnak majd ítéletet azok, akik kisemmiztek minket. NEKÜNK nincs mitől félnünk. Hajrá!
OTTone