Ha el lopták volna a pénzt azt nem ìgy tennék tudják, hogy mindig van könyv vizsgálat,akkor eladták volna vagy átváltják ,ahogy a Humet-nél tették,tehát nem lesz itt gond ,csak félre értés maximum. Ráadásul kis részvény darabszámú 35milios könnyen felrántható spekáknak is,ajánlott.
Hát ezt én sem értem, hogy miért nem adnak ki tájékoztatást a felmondás okáról. Miért húzzák az idegeinket, úgy is kiderül előbb utóbb. Talán próbálnak megállapodni a könyvvizsgálóval és csak a jó hírt akarják megosztani a befektetőkkel. Azért a feljelentésre is reagálniuk kellene szerintem, érthetetlen ez a nagy hallgatás.
Azért, ha a könyvvizsgáló lenne a ludas valamiben, akkor jelentés ide, vagy oda, de vezetőség azt minden további nélkül megindokolhatta volna. Legalább azért, hogy a szerencsétlen kisbefektetőket megnyugtassa, hogy náluk minden rendben van. Ehhez sok minden nem kellene, csak közölni a felmondás okát, ennyi tájékoztatás jár a részvényeseknek. Ezt az MNB is kérte, hogy közölje a felmondás okát. A beszámolók elkészítése már más tészta.
Itt valami más lesz a háttérben. Hósszú éveikig, hónapokig semmi, sem a könyvvizsgáló, sem az fb, sem az MNB részéről, utána meg napok alatt minden bedől. Hány éves vagy királylány?
Nekem ez a lopás miatti feljelentés életszerűtlen. Csütörtökön lemond a könyvvizsgáló és ezt, valamint a lemondásának az okát jelenti az MNB-nek. Ha komoly bűncselekményt jelentett be (pl.: "sok zsét lapátoltak ki"), én nem hiszem, hogy a könyvvizsgáló állítása alapján az MNB néhány órán belül feljelentést tenne. Azért az komolyabb felülvizsgálatot igényelne, mert mi van, ha nem mond igazat? Ezért gondolom, hogy tájékoztatási kötelezettség elmulasztása miatt tehetett feljelentést az MNB, mivel ilyen ügyek miatt már folyamatban volt vizsgálat a cég ellen, ez az új ügy csak rátett egy lapáttal. Ahogyan korábban már írtam, a tájékoztatási kötelezettség nem a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő teljesítése is büntetőjogi kategória.
OTTone