Megtudná vki mondani hogy mi van itt????? Már csak azért mert a MOL ha tisztességes lenne zuhanna egy nagyot,az OTI + elindulhatna valamilyen irányba,merthogy oldalazva nemtudom kiagyalni miféle stratégiára játszanak a nagyok.
Itt lehet látni, hogy május végén volt egy kis korrekciója az OTP-nek felfelé, 6750-ről 7200-ig. Ebbe sokan belevettek (lásd a forgalmi hasábokat alul). A feketeleves pedig még hátravolt, júniusban jött a második felvonás, zuhanás 5150-ig.
Akik május végén belevettek, azóta is verdesik a fejüket a falba, és várják, várják, várják, hogy kiszállhassnak. No ezért lesz a 7200 kőkemény, nehezen átvihető szint.
6800-6900 környékén is sokan vették. Ők 7000 felett kevéssel gyakorlatilag nullán szállhatnak ki belőle. Nincsnek illúzióim, szerintem rengetegen akarnak kiszállni, és ha csak nem lesz valami hihetetlenül nagy bika, akkor a 7200 kökemény megállót fog jelenteni az OTP-nek (bárcsak tartanánk már ott).
7200 már egész másképp fest mint 6200.
Eddig viszont sosem engedték 6800 fölé sem.Sokan vettek 5xxx-ért,és akik beszorultak,azok is fellélegeznek mikor eléri a szintjüket,szóval nem lesz gyors emelkedés,inkább sok megöntés.Ez persze egy laikus véleménye.Jó lenne egy jó kis őszi rodeó,otp-bikával:)
Akárhogy is nézzük, az OTP-nél jelentkeztek olyan kockázatok, amik korábban nem voltak jelen, vagy nem olyan súllyal. Én elfogadom tényként, hogy egy olyan papper, ami korábban 8300 forinton forgott, az, miután 1200 millió euro értékben szétvásárolta magát, nomeg különféle állami sarcok szakadnak a nyakába, az perpillanat nem érhet 8300 forintot.
Ki kell várni, hogy a piac beárazza az új helyzetet, és főképp, hogy a bank menedszmentje bizonyíthassa, hogy helyesek voltak az akviziciós lépések. Isten látja lelkemet, én is szeretném, ha ez 1-2 hónap alatt napvilágra bukna, de a józan ész alapján kell rá minimum 1 év. Józan és optimista ész alapján :)
Addig szerintem marad a Gentle által hangsúlyozott 7200-as rövid célár.
Nekem is ez a benyomásom. Úgy látom, mintha semmi erő nem lenne benne. Tegnap nem voltam a gépnél, s ezért stop-loss-szal sajnos eladtam 6270-en, amit utólag bánok, és szívesen visszavenném 6200 körül. Nekem is úgy tűnik, mintha nem lenne benne erő, s ha nem ma, akkor pénteken, ami amúgy is egy rossz nap, visszaeshet. Jelenleg 6250-nél van vételi megbízásom. Szóval szívesen vennék, mert szerintem is 2-3-4 hónapos távlatban 7000 körül lesz. Ezért kérdeztem, és köszönöm a válaszodat!
A befektetési jegyek eleinte jól indulnak (jó a konstrukció, illeszkedik a trendhez), aztán elárvuilnak, gazdátlanná válnak, diszharmoniába kerülnek a piaccal. Ez az alapkezelők felelőssége.
Tulajdonképpen én is megjártam (vagyis: járhattam volan sokkal jobban is), mert évekig ültem olyan jegyekben, amiknek már a kukában lett volna a helyük. Ha kb. 1-2 évente váltok, sokkal nagyobb nyerőket szedhettem volna össze.
Yesterday, fogalmam sincs, mi lesz ma az OTP-vel, de olyan érzésem van, mintha új sávot kezdene kialakítani, aminek az alja 6200 környékén van. Vagyis az alá nem várom, de ha mégis benéz, akkor visszatol(hat)ják. Lehet, hogy vennék is belőle 6200 alatt...
OTP részvényesek ide!