Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:46
Előzmény: #1159  Törölt felhasználó
Kedves Krumenaker! Nem hiszem, hogy alapvetően másként gondolkodnánk, nagyjából egyértek veled, azzal a különbséggel, hogy véleményem szerint a részvénybefektetés - kevés kivétellel - alapvetően eltér az általad említett befektetésektől. Lehet, hogy ez az uralkodó (és nyilván rám is jellemző) konzervatív befektetési gondolkodás következménye, de én azt hiszem, hogy a tőzsde szignifikánsan más, mint mondjuk az ingatlan-, arany- vagy műtárgypiac. Ez utóbbiak szoktál a nagy krachok idején jelenteni a menekülő útvonalat.

Azért gondolom, hogy más, mert a részvény tényleg csak hosszabb távon, esetleg csak több év távlatában tükrözi az adott cég tényleges gazdasági teljesítményét, megítélését, perspektíváját. Nem hiszem például, hogy a MOL vagy az OTP rosszabb cégek lettek volna áprilisban, mint júniusban, az árfolyamuk azonban mégis esett 25%-ot. Szóval a tőzsdére a gazdasági realitások rövid távon csak kis mértékben hatnak, s az árfolyamokat leginkább a hangulat valamint a pszihológiai elemek befolyásolják. A többi befektetési formánál ez egyáltalán nem jellemző.

A részvényalapú befektetési jegyekről meg röviden tapasztalatból csak annyit tudok mondani, hogy szerintem egyáltalán nem értenek hozzá az alapkezelők. Legalábbis én nagyon megjártam. Javasolom, hogy olvasd el Nyilasi Attila bróker kis írását (2006.06.23."Bizza pénzét szakemberre!" ) (link

A brókerekről és az elemzőkről is nagyon lesújtó a véleményem. Kezdem azt hinni, hogy olyanok mint a meteorológusok, akik nagy terminus technicusok köré bújtatva adnak olyan véleményeket, tippeket, melyek vagy bejönnek vagy nem, hétfőn ezt mondják, kedden pedig - miközben semmi sem változott - egészen mást. Felelősség nélkül persze, de a brókerdíjat feltétlenül levonva. Gondolom mindnyájan számtalan esetet tudnánk említeni.
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:42
Előzmény: #1157  Krumenaker
Igazad van Krumenaker,néha magam is szeretnék máshol is vásárolni,de az már a profizmus,ha valaki külföldön is vehet.Csak csodálkozom miket megvesznek néhányan,de ezen a tőzsdén alig van likvid papirusz.Lehet,összevonják majd más tőzsdékkel,az jó lenne....Remélem az oti beindul,és az akvizíciók nem vágják agyon.Egyelőre azt lesem van-e esély rá,vagy becsődölnek?
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:36
Előzmény: #1157  Krumenaker
Krumi!
Humi, Phyl, Novo!
Brrrrrrrrrrruahahahahaha!
Ez jó volt!!!!
:-)))))))))))
Krumenaker 2006. 08. 17. 10:29
Előzmény: #1150  Törölt felhasználó
Toubib, igazad van, nagyon veszélyes egyetlen lóra játszani.

Meg kell oszatni a kockázatokat - nekem ha kölyköm lenne, és hosszabb távra vennék neki részvényeket, akkor a befektetendő pénz max. 10-15 %-át tenném magyar cuccba, az 50 % menne ázsiaiba, és 35-40 % fejlett piaciba.

Esetleg buliból vennék (szimbolikus mennyiségben) humetet, phylaxiát, novotradet :)
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:25
Előzmény: #1153  Törölt felhasználó
Én befektetés alatt azt értem, hogy részvényvásárláskor meghatározunk egy körülbelüli cél-hozamot, és annak a környékén válunk meg tőle. Ha ez két hét, akkor annyi, ha fél év, akkor annyi.

Persze blue chippekre, és nem magas beszállóárakra gondolok. (Pl. szvsz oti még most vehető simán ilyen policyvel)
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:24
Van valami ötletetek az OTP-re? Beszakad még ma vagy esetleg holnap?
Kis forgalommal kis ársávban mozog, nagyon haloványnak tűnik...
Krumenaker 2006. 08. 17. 10:21
Előzmény: #1147  Törölt felhasználó
Ezt kicsit másképp gondolom. Szerintem az a befektetés, amikor a pénzedet olyan értékbe helyezed, aminek bízol a felértékelődésében. Ez lehet részvény, ingatlan, arany, mütárgy stb. Nincs igazán befolyásod a növekedésre, csupán egy elképzelésed van, hogy ennek a dolognak az értéke nőni fog, és megjátszod.

Az üzletvásárlás, lakáskiadás már üzleti tevékenység, jóllehet meghúzódik mögötte egy ingatlanbefektetés is. De például üzletet működtethetsz úgy is, hogy magát az ingatlant veszteséggel adod el a vételi árához képest, de az üzleti tevékenység, amit folytattál benne, meghaladja az ingatlan-veszteségedet, és így nyereséges voltál.

Ha tisztán részvényalapú befektetési jegyed van, akkor szinte semmi különbség nincs a birtoklásában ahhoz képest, mintha ugyanolyan arányban közvetlenül a részvények lennének a birtokodban. Annyi a különbség, hogy az egyiknél te rakosgattad össze a részvényportfoliót, a másiknál az alapkezelő (aki adot a pakknak egy fantázianevet). A befjegynél pedig (ha nem nyomozol utána), akkor nem tudod, hogy milyen részvényeket tartalmaz, így nem követed azok egyedi árfolyamalakulását, és nem csábulsz el, hogy eséseknél eladd. Ja és havonta-negyedévente kapsz egy értesítőt-reklámanyagot, amiben hangsúlyozzák, hogy a befjegyet hosszabb időtávra érdemes tartani, és tesznek mellé szép grafikonokat is, amiből látszik, hogy a hullámvölgyekből általában tényleg ki szoktak lábalni :)
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:12
Előzmény: #1150  Törölt felhasználó
Toubib!
Ne viccelj! Az Eurozónába 2013 előtt nem fogunk belépni, én meg garantálom neked, hogy 2010-ben az otp részvény ára 12-13K lesz.
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:12
Előzmény: #1149  Törölt felhasználó
én igazából 6900 után kezdenék el izgulni!

de a legveszélyesebb ez a szint lesz mert itt minden előfordulhat!
még olyan is mint tegnap!
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:08
Előzmény: #1149  Törölt felhasználó
BESZÁLLNI!! SORRY
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:08
Előzmény: #1146  Krumenaker
Attól is függ persze mit vesz a kedves szülő.Egy kollégám még várja,hogy a 2400-on vett Matávját majd eladja haszonnal....Igaz én sem őszintén röhögök rajta mostanában a 7760-as OTP-el,de mikor belépünk az Eurozónába,talán már jobb lesz.Egyébként MOL-om volt:6300-on vettem 2003.11.18-án,és eladtam tavasszal 24600-ért.Nem spekulálok,nekem ez elég.
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 10:07
Előzmény: #1148  Törölt felhasználó
szerintem nem lesz emelkedés!
de az a baj hogy csak mindig kicsiket jövünk vissza!
mondom az elméletem úgy 6800 6900 -nél már tutira megborul tehát ha nagyon is felmenne akkor még van idő 7000 -nél is bevásárolni!
persze ez függ attól is ki mennyi pénzzel és mennyi idő -vel játszik.
ha 6900 elmegy akkor tuti tovább megy aminek kb. 5% esélye van.
a plafon mostanában 6800!
de ez megváltozhat,sőt meg is fog!
VISZONT HA NEM VÁSÁROLTÁL BE UGY 5900 KÖRNYÉKÉN AKKOR MOST A LEGVESZÉLYESEBB BESZÉLLNI!!
mindenképpen kivárni kell,és gyakrabban figyelni az adatokat!
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 09:49
Előzmény: #1147  Törölt felhasználó
Eddig nem volt otp-m, most itt érdemes venni, ma lesz emelkedés még?
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 09:47
Előzmény: #1144  Krumenaker
Befektetésen én azt értem, hogy jópár évig tartod valamiben a pénzt. Pl. ha veszel egy boltot, akkor mondjuk azzal számolsz bizonyos idő alatt behozza az árát. Lakásvásárlás esetén, azt mondják, az a jó befektetés, melyet ha kiadsz, nyolc év alatt behozza az árát. Befektetés esetén általában hatással lehetsz az üzletmenetre és a nyereségességre. A tőzsdén nem. Egyikünknek sincs néhány milliárdja, hogy azzal mozgassa a papírt, mint mondjuk Soros György az angol fontot. Szóval a véleményem szerint a részvényvásárlás nem befektetés, hanem egy pénzcsinálási mód, mellyel az ember behatárolt időn belül legalább akkora pénzt akar keresni (de lehetőség szerint sokkal többet), mintha a bankba rakta volna.

Egyébként egyetértek azzal, hogy érdemes években gondolkodni, de ez nyilván csak akkor megy, ha évekre nélkülözni tudod a pénzt. Nem hiszem, hogy sok olyan ember van, aki meg tudná mondani, hogy mi lesz vele 2-3 vagy 5 év múlva, így azt sem tudja megmondani, hogy vajh kell-e neki ezen időn belül a befektetett pénz.

Azt hiszem, a befektetési jegyek kissé mások, mint a részvények, több szempontból is. És sajnos már annyira fiatal sem vagyok... :-(
Krumenaker 2006. 08. 17. 09:37
A legjobb befektetés: ha a szülő részvényt vesz a gyerekeinek. 15-20 év alatt tisztes nyereséget lehet elérni, és a "gyerek" nem fog üres zsebbel nekivágni az életnek.
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 09:35
nekem is van magyar tozsdei elemeket sem nelkulozo befektetesem meg 6 evvel ez elottrol. Csak arrol nyilvan mit irogassunk itt? :D az all aztan jol el van :D
Krumenaker 2006. 08. 17. 09:33
Előzmény: #1142  Törölt felhasználó
Rengeteg befektető van, aki években gondolkodik, csak ők általában nem írnak ide.

A statisztikák is azt igazolják, hogy a tőzsdén hosszú távon lehet nagyokat kaszálni, akik a hektikus mozgásokat igyekeznek kihasználi napi trédekkel, azoknak kb. 75-80 % hatalmas bukókat szed össze.

Közvetlenül OTP részvényem csak idei van, de befektetési jegyben (magyar indexköveő) van jelenleg is olyan, amit 2001-ben vásároltam (ez valószínűleg tartalmaz OTP-t , is) és tavaly tavasszal volt még 1996-ban vásárolt befektetési jegyem.

Hidd el, minél fiatalabb vagy, annál inkább érdemes hosszú távra befektetned.
tko_ 2006. 08. 17. 09:24
Előzmény: #1142  Törölt felhasználó
Nekem van 1 éve vásárolt FHB-m :)
Igaz nem túl sok. Szerencsére :)

Megfogadtam ezt csak akkor lesz eladó ha eladják az állami üzletrészt, szóval lehet még várok vele egy pár évet :)
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 09:16
Előzmény: #1141  Törölt felhasználó
Szerintem mindnyájan spekulálunk a tőzsdén, amennyiben ez a fogalom egy behatárolt időn belüli pénzkeresést jelent, s nem pedig "befektetünk". Nem hinném, hogy sok olyan tőzsdéző lenne, aki 3-5 éves távlatokban gondolkozna. Ez nem is igazán lenne lehetséges, ahhoz a tőzsde túlságosan hektikus. Kíváncsi lennék, hány olyan spekuláns van itt jelen, akinek még van mondjuk három éve vásárolt otija...
Törölt felhasználó 2006. 08. 17. 09:07
Előzmény: #1140  Törölt felhasználó
El kell dönteni, hogy spekulálunk a papírral, vagy pedig befektetési céllal vásároljuk.

Ma pihenjünk mg 6400-on, utána pedig huszárosan törjük át a 6500-at!

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek