Kösz tesóm, rájöttem nagy nehezen, de furi egy kicsit a kivitelezés módja, hogy a HUF-ra kell kattintani a "Törlesztés pénz" alatt. Pénteken eladás után egyből törlesztenem kellett volna.
Csocsesz.
A legjobb, ha te saját magad rendezed le a felületen a bef.hitelt. -azonnal törleszted a ker. felületen- nem biztos, h a bank rögtön lekapja, a nap végén. Jobb ha magad menedzseled. (nyilván, ha volt fedezet akkor nem fog likvidálni- csak úgy látszik, náluk más sorrend.):)
Pénteken előbb vettem még DT-re OTP-t, utána Richtert, azt már hitelre.
OTP-t eladtam, mint látszik is, hogy van 5,894,246 HUF kp-m.
Akkor mi a náthás faxomért fenyegetnek kényszerlikvidálással?
Nem hagytak nyitóban felugrani itt a hajóra.
Most akkor, ha van kp-s, és van hiteles, és nem a hitelest, hanem a kp-st adom el, akkor az eladásból nem írja le a hitel összegét?
Kezd elmenni a kedvem ettől a cégtől.
He,he! Ezt még akkor írtam amikor jól működtem. :)
Igaza van ugyanis Obermannak és Egy_kezdőnek!
Olvasni, tanulni, fejlődni! Én ezt nem tettem meg az utóbbi egy hónapban. Meg is látszik az "eredményemen". Hétvégén ebből bepótoltam valamicskét. Igaz nem teljesen abban a témában amerre fórumozó társaink szeretnének terelni, de a TA-ban is folyamatosan fejlődni kell. :)
Kereskedés területén a következőkre jutottam:
Ricsi a napokban meg kell csinálja a csúcsát egy-másfél hónap vonatkozásában. Mennyire esik vissza? Akár több száz pontot.
Otikában működik a GBL faktor. Tudatos mozgatás van benne. Ez ugyanis megint alaptétel: ha valami nem mozog (nem jár le-föl), nem lehet benne pénzt keresni.
Nehéz így jósolni, mert tudatosan az ellenkezőjét játszák mint amit a többség vár. Elvileg lassú kúszásnak kellene benne történjen felfele. De mikor, merre fogják megrántani, az attól függ hogyan telt az éjszakájuk a mozgatóknak. :)
Ahogyan Mats és Fulton is írta nem érdemes benne most trédelni. Én is ehhez fogom tartani magam. Ráadásul a DAX sokkal jobban kiszámítható és többet is mozog. Hogy is írta Kontra? "Naponta kötelező belőle kivenni a 150-200 forintot certinként?" Néhány napos távon pedig az 500-1000 forintot. Hosszabb időtávon pedig minimum elvárás a duplázás. Persze jó beszálló esetén. Mikor mozog ennyit az OTP? Ebből bizony szakítás lesz, még akkor is, ha Ő vezetett be a tőzsdeszerelem rejtelmeibe. :)
Nagyjából nem változott a várakozásom. Megjátszanék egy pattanást, s 5350-5400 sávból, de azt gondolom ha már eddig lejön, lentebb megy. Elvileg az én ábrázatomban valahol 5200 alá jön ki a célár. Itt két dolog is "zavar" egyik az ma200 mozgó, a másik az elmaradt korrekció (ezt Maci is említette ha jól emlékszem). Minden esetre ez az 5200 egy olyan szint, ahol már érdemi pakkal bele vennék. (ha szakad ha nem) Ha tovább szakad 4300-4150 az érdemi céláram.
DE azért azt továbbra is nem árt leszögezni, egyelőre nagy esések nem voltak, most gondolok ilyen "alap realizált" (piros) nagy gyertyákra. Ha valóban esni fog 5K alá, akkor nem hiszem hogy nagyon lesz megálló.
Az említett szintig, ...talán csak 4440-4460 környékéről.
Hát jó egy helyzet ez meg kell hagyni:)
megj:
Míg nem volt az a csunnya gyertya benne, meg durvuló nemzetközi helyzet addig ugy gondoltam benne lehet 6250-6350 sáv, de akkor sem játszottam volna meg, miután 5654 ről (összeségében némi shortal rásegítve) 59xx-en szálltam ki. Itt beszállni arra a 200 pontra játszva számomra nem érte volna meg kockázat/hozam tekintetében. Szóval továbbra is várom az esést. Majd ha lesz dupla tőkém :D akkor megjátszom az ilyen helyzeteket:)
Meg itt van ez a richter dolog, most akkor helyet cserélne a két részvény ??? hm vannak elentmondások bennem. Richternek már nagyon esni kéne, de ugy hepből azt gondolom 6K elmegy. De akkor oti? nem áll össze a kép... inenn szaladna fel az otika 6200 fölé?
Richi nem ugy néz ki mint aki esni akar.
November 9-10-én az alábbiakat írtad az OTP és Ricsi árfolyam mozgásáról (amiben tökéletesen igazad lett).
A kérdésem az lenne hozzád, látszik-e az a grafikonjaidból, hogy ha a 6000 körüli értéket közösen teljesítik és onnan eltávolodnak egymástól, melyik merre indulhat nagyobb valószínűséggel, tényleg helyet cserélhet a Richter az OTP-vel vagy inkább kilőhet az OTP és nem változik a sorrend?
"Van néhány grafikonom, ahol az OTP és a RICSI együtt futását, a kettő közötti különbséget kísérem figyelemmel a kezdetek kezdete óta.
Érdekes kép látszik kialakulni. A RICSI vagy átveszi az OTP helyét és szerepét - eddig ilyen még nem fordult elő, kivéve a kezdetet - vagy az OTP ki kell lőjön. Nem ma, nem holnap hanem néhány hónapos időtávon.
Előtte viszont legalább 250-300 forintnyira meg kell közelítsék egymást, de felvehetnek azonos értéket is. Ez néhány tíz napon (15-30) belül meg kell történjen.
Nagy időtávon a RICSI egy lehetséges csúcson van 5000 környékén, de kisebb időtávot nézve max csak pihen egy keveset, aztán játsza tovább a talajvizet. Kőkeményen benne van a 6000 környéke egy-másfél hónapos időtávon. Ott viszont véget érni látszik a lendület. Elképzelhető, hogy ezt a szintet már közösen teljesítik. Onnan pedig eltávolodnak egymástól."
OTP részvényesek ide!