Jó az elképzelés csak a szokás ellentmond neki. Ettől még igazad lehet ...
Az egyértelműen látszik, hogy 4970-ről öt hullám jött le 3726-ig. Onnan feljött valami, ami lehet ötös vagy hármas szerkezetű. Filozofikus vita, de nagyon fontos: Ha ugyanis ötös volt a feljövő akkor nem tudjuk másképp értelmezni ezt a mozgást csak úgy, hogy a nagy lejövő ötös volt az "A" a felmenő pedig a "B". Ez esetben jön a "C" lefele. Szokás (tapasztalat), hogy ha az "A" ötös szerkezetű akkor a "C" csak hármas és természetesen viszont.
Ez alapján számítható lesz a tényleges alj és várható ideje a most várt korrekciós felpattanás után.
Persze még az aljunk sincs meg nemhogy a korrekciós magasság....
Technikai alapon korrektív napot vár a többség, ahogy Te is..
USA indexek régen estek ekkorát, mint tegnap.. Ázsia piros (talán Kína nullás). Ez egy kicsit fékezheti a technikát!?
Én egy öthullámos esésre számítok kb 500-600 forint le hullám után 200 forintos korrekciókkal. Az öt hullám végére 3200-3300 ra várom két hónapon belülre.
Köszönöm a véleményed. Jó lenne, ha még többen hozzászólnának és véleményt nyilvánítanának.
A beírásokkal és a kereskedéssel kapcsolatban általad leírtakkal teljesen egyetértek.
Tegnap 3960-ig ot hullamban esett 4500-rol, ez nagyjabol -12%, kiemelkedo forgalommal. Szerintem most korrektiv hullam jon (A-B-C pontok), ma talan 4100-ig. A napos bollingerek koze mindenkepp illenek visszaterni, az olyan 4060 korul lehet ma.
Eleg rosszak a kialatasok: lefele ha eleri a 3850 koruli also trendvonalat, az extrem bearish jel volna, mert a chart jelenleg egy hatalmas fulescseszet keszul rajzolni 2800 koruli celarral. Ez persze idoben valtozni fog, most, ma, nekem ezt mutatja a chart.
Nem kizart egyaltalan. Es jok is a meglatasaid, a trendvonalnak biztosan lesz szerepe. Ha biztos lennek a korrekcioban rohannekcertit venni, par nap alatt 50% az evszazad uzlete.
Ami biztos hogy az rsi csak nullanal nagyobb szam lehet. Ez alapjan orason korrekcio kell. Naposon meg nem kotelezo, de 1-2 napon belul ott is az lenne.
Egy dolog: ide batran mindenki beirhatja amit gondol es ugyesen meg is indokolhatja. Meg elolvashatja amit nasok irnak. Aztan a sajat penzevel azt csinal amit akar. En a magam reszerol szeretek ezzel figlalkozni es tanulni, de nem ebbol elek, es nem is buzditok senkit arra hogy az alapjan kereskedjen amit leirok. Az nyilvan jol esik ha bejon...
Látom, hogy a legtöbben innen már kb. 200 Ft körüli korrekciót vártok felfelé, nagyon megalapozottnak tűnő technikai elemzések alapján. Ezek alapján szerintetek kizárható egy legalább 3900-as (lásd link hetes emelkedő trendvonal) vagy akár egy 3800-as alj (lásd link hetes emelkedő trendvonal), a pomperj által említett alapok kitárazása, teljes profitrealizálás vagy a longosok kirázása, illetve az OTP-re váró veszteségek valóságnak jobban megfelelő beárazása miatt, ha netán még DAX, S&P 500 és a forint is tovább gyengül. Nekem van ilyen érzésem, egyébként teljesen elfogadva a pozitív korrekció melletti nagyon megalapozott érveléseket.
3723-nál az első. Legutóbb 3726 volt az Otp minimuma, de akkor ennek még 3702 volt a limitára szóval akkor nagyon sokan megúszták mákkal mert sokáig volt a nyitó indi 3700 és 3701.
Pedig az Erstének mibe fájt volna még 30K-t bedobni alsó limitre, annyival tutira levágják vissza 3700-ra.
Szóval nem hiszek ebben az üssük ki a certit, essünk addig, mert az túl sok pénzt eléget bukóban. Nincs azoknak akkora darabszámuk hogy megérje.
Hi Accept, ritkan irsz ide, mi a helyzet minden jo? Alabb fol tettem egy par kepet, erdekelne a velemenyed.., Klassz lenne , ha tudnal egy kis idot szanni ra!
Hi Accept, ritkan irsz ide, mi a helyzet minden jo? Alabb fol tettem egy par kepet, erdekelne a velemenyed.., Klassz lenne , ha tudnal egy kis idot szanni ra!
OTP részvényesek ide!