Tessék továbbgondolni: az IMF megállapodás hírére már erősödni fog a Forint. Ha mégsem, akkor tényleg kedvező időben felvehető a kölcsön. Ha meg erősödik a HUF, az a többi tartozásnak jó, nem kell lehívni az összes keretet, vagy akár semennyit.
Szerintem igazából majdnem mindegy. Ami a mondandóm lényege akart lenni, hogy a kormányunk valószínűleg gyengébb forintra játszik. Ha az IMF hitel erősíti a forintot és már ugye 300-ra tervezték a költségvetést, akkor honnan fog az IMF hitel után 300-ra erősödni a forint?
Legalábbis szerintem ezt szeretnék csinálni.
Miért kellene kapkodni az IMF hitelért?
Tele vagyunk devizaadóssággal, amit vissza kell törleszteni ez gyengíti a forintot. Az exportnak egyben jót tesz és az importot is lassítja, majd a munkanélküliség közvetett hatásként csökkenhet.
IMF devizát ad, bár jó kamatra, de árfolyamkockázat a miénk. Ha kb 3%-t esik a forint máris ugyanott vagyunk.
310 Euró elképzelhető? Minden további nélkül. Szerintem jókor kell meglépni, ami igazából egy negatív kiélezett hangulatot jelent. Az pedig lássuk be nem most van.
Részemről megegyezést csak 310 fölött várok az alatt az egész inkább rosszabb MO-nak. Felette már elképzelhető, hogy tényleg van értelme, bár ha valaki azt mondja, hogy 2015-ben 350 az Euró én minden további nélkül el tudom hinni.
OTP részvényesek ide!