"Ha valakinek nem világos a helyzet, felhívom a figyelmet arra az apró tényre, hogy a frissen végzett diplomások többsége már nem is gondolkodik itthoni munkavállalásban."
Kevés dolog van amiben egyetértek édesapámmal, de abban mindenképpen, hogy ha valaki az állam pénzén tanul az csak akkor vállalhasson külföldön munkát ha visszafizette a tandíjat amit Én, Te meg a szomszéd fizetett, hogy a munkája után itthon adózzon...
Ne csodálkozz,20 év alatt még mindig 75ezer nettó a minimálbér,300 euró? Nem az a gond hogy nem tudnak félretenni,hanem hogy lassan nem lesz miből zabálni!Most elindulok Bécsbe és holnaptól 2000euró a havi fizum akármilyen szar melóhelyen. Élni és élni hagyni, nyugaton ezt ismerik.
Sajnos nem havi 10-15eFt-okról van szó. Van, akinek 50%-al nőtt a törlesztőrészlete, és ha az mondjuk 100eFt/hó, akkor bajban van... :(
Én is azt vallom, hogy aki tovább nyújtózkodott, mint a takarója, az szívjon. Nem azért, mert gonosz vagyok, hanem azért, mert így igazságos.
Az, hogy a kormány igyekszik kisegíteni őket, sajnálatos, de egyenes következménye annak, hogy sokan vannak és szavazati joguk van.
Azok is szívnak, akik nem vettek fel frankhitelt és nem vettek családi házat/kocsit, mert úgy ítélték meg, hogy nem bírja el a családi költségvetés. Mert most láthatják, hogy az ő einstandolt nyugdíjvagyonukból/fizetett adójukból a kormány kisegíti azokat a "szerencsétleneket", aki bajban vannak.
Magyarul az értelmesebbje nyomorog, a hülyék meg következmények nélkül élnek, mint hal a vízben.
A társadalmi igazságtalanság egyre csak nő.
Ha valakinek nem világos a helyzet, felhívom a figyelmet arra az apró tényre, hogy a frissen végzett diplomások többsége már nem is gondolkodik itthoni munkavállalásban.
A katasztrófa sajnos elkerülhetetlen. Az időpont kérdéses...
Nincs igazad illetve még is.
Nekem a környezetemben élő barátaim, cimboráim (sok-sok) nagy része tök normális értékrenddel rendelkező, intelligens emberek, mégis adósságcsapdába keveredtek. A bérük 20-25%-a volt a törlesztő, most a bérük 40%-a, és a felvett hitel kb 1,5×-sével tartoznak jelenleg. Aki kizárólag a hitelfelvevőre terheli a felelősséget, az nem mo-on él.
Egyébként kocsitól, tv-ről nincs szó, csak a lakásokról.
Törölt felhasználó2011. 05. 30. 13:21
A bankadóval kapcsolatban, ne felejtsétek el, hogy 2012-15 között az elsősorban FIDESZES vezetésű, eladósodott önkormányzatoknak rengeteg lejáró hitelt, kötvényt kell visszafizetni.
MIBŐL ????
Na ki fog velük szemben türelmes lenni?
Ki fogja megnyújtani a futamidőt?
Ki fog átütemezni?
Itt a kezdő a sorban a Heves m.-i önkormányzat volt az első a napokban.
OTP részvényesek ide!