eltelik még három év, és az OTP nyereségének 50%-a a leányvállalatoktól jön: Orosz, bolgár és ukrán OTP-bankok.
De már az idén is 1/3-a származik majd külföldről szerintem. (Az első negyedévben ez a 3 bank adta a nyereség 20%-át, de 2009-ben a leánybankok össz nyeresége minuszban volt még!)
Igy szerintem egyrekevésbé számit, hogy mi van magyarországon! Az OTP-nek már most közel annyi ügyfele van mint amennyi lakosa Magyarországnak.
Tehát szvsz egyre rosszabbul jósol aki csak a magyarországi eseményeket követi az OTP-vel kapcsolatban.
Az hogy nyár végén tudsz-e 5000ft körül bevásárolni, az attól is függ, hogy hogyan teljesitenek a leánybankok. Ha nekem lesz igazam, (a tendencia már látható kell, hogy legyen a 2.negyedéves gyorsjelentésbn augusztus közepén,) akkor örülni fogsz annak ha 6000ft körül megcsiped.
Sok szerncsét!
Az OTP-t felrángatta néhány alapkezelő ezelőtt 1-2 hónapja, 5300-5400 körülről....
Alapja, az nem igazán volt...
Ma sincsen kardinálisan jobb helyzetben a bank...
Én nem látok benne nagy emelkedési potenciált a közel és közepes jövőben...
A nyáron - főleg a végén - fogok venni belőle, remélem 5000 vagy alatti áron...
Visszafogottság és óvatosság javasolt a jövő hétre. Tapasztalható, hogy sem a jó sem a rossz híreknek nincs különösebb hatása. Nyár előtti kivárás (?!)
Rövidtáv (napok, 1-2 hét) szintjén semleges zóna mutatkozik mint az OTP-nél, mint a BUX-nál.
A mindkét irányban lehetséges kitörés lehetőségére utal a szórás alacsony szintje is , érzékelhetően a piac nem kellően aktív. Ilyenkor érdemes alacsony kitettséget tartani, s a kialakuló új majdani stabil trendbe beszállni.
Figyelni kell a pénzügyi szektor veszélyeire, az országok adósságválságára.
Ilyen környezetben minden országnak kétszer is meg kellene fontolnia, mielőtt a költségvetés terhére nagy volumenű kockázatos tranzakciókba kezd. ( A költségvetés soha nem spekulációs céllal készül, hanem az ország működőképességének kereteit kell adnia.)
A MOL részvényekkel történő operáció a körülötte kialakult jó és rossz hírek kavalkádja miatt extrém kockázatokat hordozhat. Amennyiben az árfolyamok határozott esésbe kezdenének, gyorsan meg kell válnunk a részvényeinktől. Pozitív kialakuló trend követése folyamatos figyelmet igényel a törékenysége miatt
Határok az OTP-re (hétfő):
Short:6000 alatt
LONG:6040 felett (ahol a konfidencia sáv +-30)
OTP részvényesek ide!