Csak is hitelpénz és óriási gazdaság nélkül lehet értelmes és boldog életet élni. Aki az állandóan pénzt üldözi az nem tud tartalmas boldog életet élni hisz átsiklik olyan dolgok felett amitől a mindennapjai boldogabbak és tartalmasabbak lehetnének.És ez mind mi miatt egy -egy olyan tárgy ezköz ...stb miat amiket pár hónap mulva megununk eldobunk elromlik ....stb ,és akkor kezdjűk tovább a mókuskereket.
Ha olyan civilizáltak tudnánk lenni, hogy hitelpénz és óriási gazdaság nélkül is értelmes boldog életet tudnánk élni akkor az is tökéletesen megfelelne. De az ember mohó, és hatalomvágyó.
A gazdaság hanyatlásával a javak elosztása csak még szélsőségesebbé válik a jelen állás szerint. Nem új szellemi érték alapú civilizáció készül, hanem primitív, degenerált és bűnöző.
Nem tud a rendszer életképesen takaréklángon működni úgy hogy mindenkit alapszinten életben is tartson. Ez nagy baj.
És a pénzel mihez kezdel ha majd nem lessz az élethez megfelelőek a feltételek,a természetidegen életforma miatt egy csomó betegség keseríti meg a mindenaphaidot. A pénzeddel kitörölölheted a segedet.
Melyikben szeretnénk? Eldönthetjük, de meg nem választhatjuk.
Könnyen lehet hogy a hitelpénzre épülő civilizációt már csak az emberrel együtt fogja fojtogatni a természet.
Miért ne lenne.Ezt a Dubai-i históriát,majd nézd meg elfelejtik hamar.Az arabok az olajukkal,hamar maguk mellé állítanak megint egy-két bankot.Másrészről ez a hiszti a dollárnak se jó,és még inkább nem jó Kínának aki nagyon is Amerika függő!Úgyhogy no para!Ne a virgácsot,hanem a MIKULÁST várjuk!!!
"A jelenlegi pénzuralmi rendszer feloldhatatlan dilemmája az az ellentmondás, hogy két rossz választás elé állítja az emberi civilizációt: vagy gazdasági válságba jut, ha nem folytatja a hitelpénz és a kamat által megkövetelt növekedést, ha pedig folytatja ezt a növekedést, akkor környezeti válságba kerül, mert visszafordíthatatlan károkat okoz az emberi élet fenntartásához szükséges természeti környezetben. "
Mindenki eldöntheti kedve szerint melyik világba élne szivesebben.
Gyerekek,én nem tudom miért,de úgy érzem,hogy a jövő héten borzasztóan menni fog az árfolyam felfelé.A decemberi rally törvényszerű.Még tavaly is az volt,pedig akkor már nagy volt a baj!
Gyerekek,én nem tudom miért,de úgy érzem,hogy a jövő héten borzasztóan tépni fogják az Otit!Ez csak megérzés,de ez van!!!A december mindig plusszos szokott lenni.Még tavaly is az volt,pedig akkor már nagy volt a baj.
OTP részvényesek ide!