Persze ezt tudod te. És te bölcs vagy. De mond a gyermekednek hogy nincs pénz erre arra... Persze eldobható és el is dobandó kacatra.
Te tudod. De ő még nem próbálta.
Az elvárások, státuszszinbólumok , reklámok ugyanúgy tévesztik meg a tömegeket mint egy gyermeket.
Amit te tudsz az nem lesz egykönnyen a kultúra része. Az gazdaság döntő része és a mai kultúra és a mindenkori gyarlóság ez ellen van berendeszkedve.
Mi a vallás ma ? A fogyasztás , a pénz az isten!
Persze hosszútávon a saját sírját ássa ez a felfogás is. De semmi nem úgy néz ki hogy letérünk erről a pályáról.
Tudod én azt is tudom hogy erről a pályáról nem fogunk addig letérni még maga a természet ezt ki nem kényszeríti. Mert egyszer ki fogja kényszeríteni az biztos vagy az én életembe (megjegyzem még fiatal vagyok) ,vagy talán az utánunk jövőkébe.
Sejtéseid lehetnek,neked is és a többieknek is.Bár nagyon távol vagytok a megfejtéstől.Zombizni akkor sem szép dolog.Főleg úgy,hogy nem is ismeri a másikat!
Persze ezt tudod te. És te bölcs vagy. De mond a gyermekednek hogy nincs pénz erre arra... Persze eldobható és el is dobandó kacatra.
Te tudod. De ő még nem próbálta.
Az elvárások, státuszszinbólumok , reklámok ugyanúgy tévesztik meg a tömegeket mint egy gyermeket.
Amit te tudsz az nem lesz egykönnyen a kultúra része. Az gazdaság döntő része és a mai kultúra és a mindenkori gyarlóság ez ellen van berendeszkedve.
Mi a vallás ma ? A fogyasztás , a pénz az isten!
Persze hosszútávon a saját sírját ássa ez a felfogás is. De semmi nem úgy néz ki hogy letérünk erről a pályáról.
"Ha én veszek bármit a pénzemen, akkor többé nincs az a pénzem. Helyette van egy dolog, ami már tök mindegy mibe került, hiszen már csak annyit ér, amennyiért meg tudok szabadulni tőle, illetve amennyi pénzt ki fog termelni. Hiszen csakis azért vettem azt a dolgot, hogy majd később pénzért eladjam, illetve pénzt termeljen nekem. Egy dolgot kell világosan látni, ha veszünk valamit a pénzünkön: a pénzkiadás megtörtént, ez a pénzünk már nincs többé, és ezekután már csak az a kérdés, hogy mennyi pénz fog a dologból majd visszajönni. Csupán ez utóbbit kell megbecsülni a reális értékeléshez, és a vételárat már el is felejthetjük, mert az a pénz már nincs, hiszen kiadtuk a kezünkből. A kiadás már megtörtént, a kérdés már csakis az, hogy mennyi lesz majd a bevétel. "
na oké... de hogy most nagyon jelentkezni sem akarnak.. ilyen jól megy a dolgozóknak nálunk...
ezt én eddig nem is tudtam.. azt hittem válság van.. aztán az emberek örülnek ha munkájuk van... ..
mindig tanul az ember....:)))
OTP részvényesek ide!