"/.../ az ukrán állam következő 5 évi csődje elleni "biztosítás" ára, az 5 éves CDS-felár, a múlt csütörtöki 1557-ről 1548 bázispontra süllyedt péntek estére. Bár ez is messze a régió legmagasabb országkockázati felárát tükrözi (ld. alábbi ábrák),de jóval alacsonyabb, mint az idén tavasz körüli 4000-5000 4000-5000 bázispontos szintek. /.../"
Az Ukránok 1956-1989 tartották megszállva ezt a vengerszkij kócerájt. Elmondanám...az életszinvonal ezerszer magasbb volt mint most az eu rombolás alatt,.
Nem életbiztosítás,cserébe elvárunk magasabb hozamot.Én nem minősítettelek le nem mondtam hogy rossz vagy vagy jó vagy.Csak annyi megjegyzést tettem hogy ha mondasz irányt akkor érdemes megindokolni hogy legyen hír értéke a forumban beírt soroknak.Nem biztos hogy kellemes nap végén végig olvasni több szár sort amiből a hír értéke össze lehetne foglalni egy két sorban.
De én is mondhatom hogy OTP le fog zugni,végüli az igazságtól nem állok távol 50-50% hogy eltalálom,és még mindig nincs nagy hír értéke mert nem mondtam meg hogy mikor,meddig,mennyit.
Nyilván ha alá tudom támasztani a longot akkor meg kell tudni cáfolni a shortot is de most ebben nem megyek bele mert jelenleg az emberek szeme előtt a csiribiri hírek vannak és nem látunk/ok tisztán.Meg idő is kevés.
Lehet 0-a a valószínűsége az ukrán államcsődnek, de csak azért mert ez eu meg az imf majd megint ad hitelt újra és újra. amúgy már rég csődbe mentek volna.
Ukrán bukás vagy államcsőd valószínűsége szinte : 0
Hétvégén láttátok a híreket.....
Törölt felhasználó2009. 11. 23. 12:21
A magyar és a bolgár divíziók értéke jelentős, ezeket részvényenként 7.201 forintra értékelik az elemzők, még úgy is, hogy azzal a feltételezéssel éltek az elemzők, hogy az ukrán leánybank hiteleinek 90%-át le kell írni (ekkor az ukrán leánybank -458 milliárd forintot ér).
OTP részvényesek ide!