Na, pihenésképpen elkezdtem feldolgozni az elmaradtakat. Túl is vagyok január első hetén. Bátran írhatom/mondthatom, hogy Andy sziporkázott, mint mindig. :DDD Holnaptól jegyzetelek is majd. ;)
Igen, az short kockázatosabb (pláne ebben a pénzzel átitatott világban), meglátjuk mit hoz a holnap OTP-ben, figyelem, hogy merre lesz az irány a TL65-öt kell nézni minden irányból, ha az elvérzik, akkor jó long belépési pontok lesznek, ha nem, akkor is a nagy tőkeáttét miatt, tehát előbb-utóbb long, kérdés hogy innen van-e még egy short is a pakliban. A 12 k alatti szintek szerintem nem reálisak, de erről majd GYJ után.
Köszi a hosszú összefoglalót, jó sok munkád van benne. Csak annyival egészíteném ki, hogy az elmúlt sok-sok évet nézve longra mindig jobban megérte játszani mint shortra. [Mielőtt valaki félreértené: lehetett shorton is keresni, viszont más TP/SL paraméterekkel és kisebb valószínűséggel.]
Igen, ezért is óvatoskodom és csak simogatom/becézgetem, nehogy megint átgázoljon a shortomon:). Reggel pont ezt a megrántást éreztem, de aztán hirtelen meg állt.
Az elmúlt két hétben sokat pattogtattuk a labdát ezt illetően, de próbálom időrendben összeszedni: Alex_001 2021. 02. 03. 10:36Előzmény: #1128273 pomperj#1128275 János, előre bocsájtom én rendkívül amatőr vagyok, szóval ez csak egy opció: https://kepkuldes.com/image/1Inrd0 Nagy butaság? A TOP-ig letudtunk mindenféle hullámot (impulzív 1-5 és ABC, így vagy úgy számozva) és onnan indult egy új hullám... Szóval kb. innen indult a polemizálás két hete, ki erre, ki arra várta, de a legtöbben felrajzoltuk ezt ilyen olyan formán, de kevesen hittek akkor még benne. Aztán ahogy estünk jöttek a mélyebb víziók 10/11/12K-s szintekkel.Engem a mai reggeli erős vétel elbizonytalanított, jobbnak láttam parton kívülre helyezni magam, de olybá tűnik alaptalan volt, mert az órás boli közepe megfogta az emelkedést. Nagyobb TF-en ezt írtam múlt héten csütörtökön: OTP részvényesek ide! csütörtök, 11:50#1128725H1-en még nem változott :)... magasabb időtávú gyertyákon nézve, ami engem aggaszt az emelkedést illetően: D1: boli közepe "meggörbült" és lefele vette az irányt (nem markáns, de nem szép), és a legutóbbi 13.9xx-es csúcs óta minden nap alatta zár. RSI 50 alatt, MACD szingál nem mutat keresztezést, ami kellene a további emelkedéshez. W1: nagyon eltávolodtunk a boli közepétől, folyamatosan a felső szárán mozgott, majd most a korrekcióban elindult. Boli közepe 12.100-200 körül. Pozitív, hogy az RSI 50 fölött van és hogy a MACD szignált még nem kereszteztük felülről. Negatív, hogy nagyon közelítjük azt, ill. az RSI elkezdett gyengülni, "görbülni" lefele. M1: 3 hónap intenzív emelkedés után, az emelkedés üteme lassult és a 4. hónap ugyan még zöld, de nagyon lapos és jó hosszú kanóca van. Az 5. hónap (február) jelenleg piros. Boli közepétől szintén nagyon elszakadtunk, ami 11.900 környéken van. Itt már a MACD szignál keresztezés és RSI nekem nem ér pontot. Szóval vannak bizakodásra okot adó dolgok TA alapon, de jelenleg nekem több a negatívum. A funda fontos lesz (nekem biztos), hogy milyen évet is zártak, az számomra nagymértékben befolyásolja majd az OTP-ről alkotott véleményemet. A korrekció érik (szerintem), jobb lenne megcsinálni GYJ-ig és utána egy jó GYJ-sel pedig újra up. A 12.600-12.000 tartomány elérés reális, ott viszont nem látva a GYJ-t számomra buy, addig viszont nem annyira. Nagyjából ezt tartom most is. Reggel kicsit elbizonytalanodtam, mert a "hurrá hangulat" már tréfált meg idén, így kicsit óvatosabb vagyok, nyitást/zárást illetően. Röviden/hosszan így látom, bocs az össze-vissza másolgatásért, remélem követhető lesz azért.
OTP topicban osztottam meg:http://kepkezelo.com/images/18zo2jncc9cxeenedm4d.jpg Reggel amikor elkezdett 13.100-ról elég "aggresszívan" emelkedni, esélyesnek tartottam egy 13.500-600-as szintet, most már inkább lefele várom, a jó kinti hangulatban sem tud az órás boli közepe fölé zárni és ott is maradni.
hét elején ki kell használni az időt egy kis sielésre..... hétvégéhez közeledbe elméletileg célegyenesbe fordulunk....ott (2300-2320) kell észnél lenni egy jó pozi felvételéhez.....mind2 nyílat felteszem.....csak hogy nehogy sértődés legyen belőle...... https://invst.ly/ttwuy
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja
8097.......száguldunk..