Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kexelo
kexelo 2015. 02. 25. 20:11
Előzmény: #1019  Törölt felhasználó
mesterek, vetettem pillantást otp naposra, RSI-vel...lehet volt róla írás (nem lapoztam vissza), nekem olyan érzésem van, h ez még mindig a 3w... 4w = 38,2% * 3w? vagy a 4w ennyire flat lenne? aztán lehet, h vmi szabály megmondja, h miért tévedek...és éppen erre lennék kíváncsi...?
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 16:58
Előzmény: #1017  Törölt felhasználó
de gyors, vki továbbra is akarja :D, miért fontos?

marad a tippem :))))))
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 25. 16:56
Előzmény: #1015  Törölt felhasználó
Na megvolt a nap kötése... 90-ről 66-ra... 2k-val... :-D
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 16:55
Előzmény: #1015  Törölt felhasználó
vki már nem akarja annyira, de csúnya lett ez az utolsó gyertya 10-n (még nem zárt)
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 25. 16:54
Előzmény: #1014  macibear
Hát a verziónk még nem bukott, csak hát megbeszéltük, hogy kevés a kötésszám még hozzá... ezért időalapon lassú lesz...
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 16:51
Előzmény: #1014  macibear
Zárótipp?

4385 - vki nagyon akarta :)
macibear
macibear 2015. 02. 25. 16:50
Előzmény: #1013  Kontraindikator
Számoltunk mi mára mindent. Lefele, felfele csak azt nem, hogy itt fogunk megőszülni 370-380 között. :)
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 25. 16:45
Előzmény: #1012  kimpaa
Tök nyugodt vagyok... ;-)
De ettől amit írtam még úgy gondolom. Nyilván mindenki várja valamerre... ő lefele... na bumm... más meg felfele... van egy elképzelése, ami vagy bejön, vagy nem. De valamiért nyilván úgy gondolja, hogy igen. Majd a piac igazolja, hogy jól döntött e.
kimpaa
kimpaa 2015. 02. 25. 16:42
Előzmény: #1011  Kontraindikator
Nem kell idegeskedni, csak zavaró hogy folyamatosan lefele beszéli.
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 25. 16:35
Előzmény: #1010  kimpaa
Kimpaa! Már annyiszor mondtam, hogy értelmetlenek a beírásaid mindenfelé... ki a tököt érdekel, hogy mi nem jött össze valakinek anno amit mondott... van ilyen! De legalább gondolkozik, és nem mástól várja a megoldást! ;-) Egyszer látnék tőled már végre egy rajzot, vagy egy gondolatmenetet! Lassan több éve figyeled, hogy mit csinálunk... villants! ;-)
kimpaa
kimpaa 2015. 02. 25. 16:27
Előzmény: #1007  Hathor
Már a 18K-s triplatop amit mondtál, az se jött be, simán áttört.
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 15:43
Előzmény: #1008  Törölt felhasználó
Semmit nem jelent ez a plusz meg minusz!

Értelmét akkor látnám ha oldalra kiírná hogy ki nyomta a minuszt és a pluszt. De így név nélkül sokan trollkodnak!
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 15:25
Előzmény: #991  macibear
erre adtam egy pluszt +3-ról +2-re változott??????!!!!!!
Hathor
Hathor 2015. 02. 25. 15:08
Előzmény: #1006  macibear
BUXban ha ennél az értéknél pár ponttal lejjebb zárunk, akkor lesz egy hullócsillagunk naposon
macibear
macibear 2015. 02. 25. 15:02
Előzmény: #1003  Hathor
Ez nem az én találmányom. Én is csak használom. :)

De hozzáteszem, nem minden GBL, még ha annak tűnik is. Nagyon sokszor simán kereskedési taktikáról van szó.

Pld kap egy bróker cég több száz k, netán milliós nagyságrendű vételi megbízást. Ha a broki csak nyomkodja a veszek-veszek gombot, pillanatok alatt az egekben fogja találni az árat. Ez ellen valamit tennie kell

A képzelet szab csak határt, hogy miket talál ki az árfolyak mederben tartására.

Pld mielőtt elkezdene vásárolni, néhány ezer darabos pakkal kitakarítja az ajánlati könyv vételi oldalát akár 30-40 forintos sávban. Alatta egy forinttal már az ő vételi pakkja csücsül. Természetesen kinyílnak a long veszteségminimalizáló stopok. Aki piaci áras megbízást adott, az természetesen a kereskedőnknek ad el. Aki pedig stop áras megbízást adott, annak szépen kinyílik az eladási megbízása, amit a következő másodpercben már meg is vásárol a brokink.

Kontrával hosszú ideje figyelgetjük ezeket a trükköket. Volt amikor 5k-val intett be lefele és több 10 k-t vásárolt meg, és az ár egy petákot nem mozdult el felfele az kiinduláshoz képest. Átlagárat számolva több tíz forinttal alacsonyabb áron szerezte be így az első csomagot. Ügyes! És jogos.

Azóta ha ilyen beöntést látunk, azonnal veszünk.

Másik ilyen a tartópakkokkal való kergetőzés.
Aztán ott van a stop vadászat.
És ne is beszéljünk az előtte ellenirányban összegyűjtött csomag felhasználásáról. Ez hsz-eket hoz be pld a chartba. És még mi minden más lehetőség van a kezében.
Hathor
Hathor 2015. 02. 25. 14:54
Előzmény: #987  macibear
Én írtam, hogy akkor tájt várnék esést OTP gyors egybe eshetne egy gyengülő hullámmal, ami felviszi az EUR/HUFot 313as zónába.
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 14:32
Előzmény: #1002  Törölt felhasználó
Marshall 196e csökkentett ...
Hathor
Hathor 2015. 02. 25. 14:30
Előzmény: #997  macibear
Köszi maci :D

Atyaég miket ki nem találtok..
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 14:27
Előzmény: #1001  Hathor
G..i broki lenék v. leszek...
Hathor
Hathor 2015. 02. 25. 14:24
Előzmény: #993  Hathor
Mit szóltok DAX naposhoz?
5hullám ott is meglehet lassan.
Forgalom elfogyott itt fent, a hélium fogy!
GBLre nem kaptam választ. Mi lehet az?

link

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek