Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 13:32
Előzmény: #979  Törölt felhasználó
Ezért is kérdeztem rá a 03.06.-a utáni esésre, mert én eszem szerint felfelé várnám, de maci meg esést prognosztizál.
A kettőt összetéve, inkább kiszállok előtte és vonalon kívülről megnézem mi lesz.
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 13:26
Előzmény: #976  Kontraindikator
Teljesen igazad van. Nekem csak tetszik a hozzáállásotok és az elemzéseitek. Ezért is írtam a feltöltést. Mert ha bejön az elképzelésetek, sokan fogják a minuszt nyomogatni hogy utólag könnyű volt!

Amúgy macinak az előrejelzéseit szoktam alapul venni és tényleg nagy százalékban eltalálja, csak ahogy mondta is az időpont néha elcsúszik 1-1 nappal.
macibear
macibear 2015. 02. 25. 13:24
Előzmény: #975  Törölt felhasználó
Arra esetleg jó, hogy bukóban itt ne zárj pakkot. Várj vele.
macibear
macibear 2015. 02. 25. 13:22
Előzmény: #973  Nicsak
Szeretném ha nem értenél félre. Ha most bármit is mondanék erről az A-B-C esetleg ötödik hullám verzióról, keresztbe tehetek Ad-nak. Azt meg nagyon nem szeretném.

Ha a rövidtávú mozgást írom le (következő két-három óra) akkor meg Kontra kezd el cseszegetni.
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 25. 13:21
Előzmény: #972  Törölt felhasználó
"Vagy nagyot nőttök a fórumozók szemében, vagy..."

Na bumm... ez az ami sose érdekelt...
Vannak tényezők amikről már korábban is írtam, hogy ha beírnánk célárakat akkor az gyakorlatilag azt jelenti, hogy magam alatt vágom a fát. Ha beírom, hogy itt és itt szint, és el kell adni, vagy venni kell, akkor szépen mindenki elém áll, és nem teljesülök... így ha nem gond nem szívesen szívatom magam... ;-)
Lehet mínuszolni, lehet szidni, de nehéz kenyér lett ez a Bét-en való kereskedés, és alacsony forgalom mellett nem fér bele a célárak meghatározása sajnos... Az, hogy Macit a pakkjaival ez nem izgatja az egy dolog... én nagyobbakkal vagyok jelen, és nekem hely és idő kell beforgatnom.
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 13:19
Előzmény: #974  macibear
Na ilyen elemzéseket szoktam én is csinálni! :-) Leszünk feljebb is és lejebb is. Általában bejön, de nem szoktam tudni lekereskedni! :-)
macibear
macibear 2015. 02. 25. 13:17
Előzmény: #970  Törölt felhasználó
Mindkét irányban van célár, de megjátszani innen egyik sem javallott. Alul érdemes venni (shortot zárni, longot nyitni), felül pedig eladni. Ezek viszont kis mozgások, szinte DT-k. Lehet csak holnap teljesülnek.

Ami nagyon valószínű, hogy két három napon belül ennél (4375) leszünk feljebb is meg lejjebb is.
Nicsak 2015. 02. 25. 13:15
Előzmény: #966  macibear
Ha már titkolózni kell, legalább a végén áruljátok el a hullámokat. Hogyan tanuljunk így? Én a nagy C lemenetelre tippelek ABC korrekcióban. Ha úgyis több lehetőséget vázoltok fel, az nem adja a tuti tippet!
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 13:15
Előzmény: #967  Kontraindikator
Már csak azt kéne csináljátok hogy a megbeszélt célárat valahova feltöltitek, ahol későbbiekben vissza lehet ellenőrizni hogy igazatok volt e. (Természetesen hogy látszódjon a feltöltés dátuma, amit nem tudtok módosítani)
A linket csak utána megosztani ha már túl vagyunk a benne lévő időintervallumon.
Ebben az esetben a többiek számára is kiderül hogy jó volt e a feltevésetek.
Vagy nagyot nőttök a fórumozók szemében, vagy...
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 25. 13:14
Előzmény: #968  Törölt felhasználó
Egy sokak által nem várt mozgás következik... ;-)
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 13:13
Az a fura hogy ma 10de a forgalom,elfogytak a short stopok,meg jóval feljebb vihették ahoz meg nincs erő hogy felmenjenek érte???
Ne mondj árat csak É v. D ???Értjük a tájakat...
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 13:13
Előzmény: #968  Törölt felhasználó
Leginkább pár dekázás után feljebb mint korábban volt.:D
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 13:11
Előzmény: #967  Kontraindikator
és az a vesztett fej lefelé indulna? netán fel?
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 02. 25. 13:10
Fejvesztés terhe mellett... :-D
macibear
macibear 2015. 02. 25. 13:09
Előzmény: #964  Törölt felhasználó
Rövid időtávon belül kialakult egyfajta konszenzus, de nem merem beírni a célárakat mert meglincselnek. :)
macibear
macibear 2015. 02. 25. 13:02
Előzmény: #964  Törölt felhasználó
Vakaródzás. :)
Gőzöm sincs. Hárman folyamatos konzultációt ülünk fölötte de a tippeken kívül semmi sem körvonalazódik.

Mindhárom irányba tudnám folytatni a rajzot. Felfelé impulzív, oldalra ED, lefelé nagy C.

Elsődleges céláramat (4410) már megcsináltuk. De szépen mutatna ha feljebb mennénk. 4460-4513 valahova. De ez nem kötelező.
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 12:28
Előzmény: #963  Törölt felhasználó
Maci, ez 4270 töl valami diagonál féle tele 3as szerkezettel,mia véleményed?
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 12:20
Előzmény: #958  macibear
Lefelé csordogálós napokon eltűnik a forgalom. Rendben van ez így? Vagy csak nem akar eladni senki, ezért nem is fogunk lefelé menni még 1%-ot sem és utána megint jön a felkör?
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 12:01
Előzmény: #960  Törölt felhasználó
Miből kapja meg a MOL a jussát?
Ha a napi forgalomból, akkor azt már megkapta! :-) (Több mint 3x-a az OTP-nek!)
Törölt felhasználó 2015. 02. 25. 12:00
Előzmény: #960  Törölt felhasználó
richternek is kinéz már egy alapos nyakas... uhogy azt gondolom jobb reálisan szemlélni a dolgokat!

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek