Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ThePersistentTrader 2023. 04. 16. 20:29
Előzmény: #8838  nyuszibroker
https://www.portfolio.hu/global/20230416/felelmetes-konvoj-indult-ukrajnaba-jol-telepakoltak-fegyverekkel-609414
.
Olaszország összesen 60 darab M109-es önjáró tüzérséget szállított át, illetve tervez a közeljövőben átadni Ukrajnának - írta meg a La Republica.A kiadvány információi szerint több tucat tarackot javítottak meg az Egyesült Államok költségén, és ezek egy része már meg is érkezett a frontvonalra. A rendszerek átadásáról az október végén leköszönő Draghi-kormány döntött.
.
A szerelvényt legutóbb a csehországi Brno vasútállomásán kapták lencsevégre. Az önjáró tarackokat ugyanis - a magyar kormány fegyverszállítmányokkal kapcsolatos ellenállása miatt - csak kerülővel tudják eljuttatni az ukrán frontra.
Törölt felhasználó 2023. 04. 16. 20:00
Előzmény: #8838  nyuszibroker

Nem engedtük át, a cseheken keresztül mennek, már Brnoban:
https://twitter.com/ravel80262268/status/1647622063186751489?ref_src=twsrc%5Etfw
nyuszibroker 2023. 04. 16. 19:29
Előzmény: #8837  LBalaton
Szuper! 
Vajon átengedik rajtunk öket?
A kínai védelemi miniszter mit keres szerintetek Moszkvában?
cintanyer 2023. 04. 16. 14:45
https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-lengyelek-kimondtak-merenyletben-oltek-meg-az-elnokot-az-oroszok.html
Sasolni kell az orosz vasmadarak karbantartóit. Szlovákiában a Mig-29-sek is pórul jártak.  
ThePersistentTrader 2023. 04. 16. 11:41
"Az orosz gazdaság kezd összerogyni, jövőre elfogy a pénz" - lehet, hogy a Wall Street Journal március végi cikkét letették Putyin elé, aki idegrohamot kapott és rákérdezett, ki a rák mert írni ilyet? Evan Gerskovich? Moszkvában él? Igen? Onnan tudósít? Amerikai állampolgár? Szovjet emigránsok a szülei? Akkor kapjátok el, és csukjátok le, vigyétek Lefortovoba, a KGB volt börtönébe. Majd mi bemutatunk a nagy Amerikának, és világossá tesszük, ki az úr a háznál. Minket nem lehet eltemetni.
Így volt vagy nem, a diktatúra dühe lecsapott a szabad sajtóra, és a Szovjetunió összeomlása óta először tartóztattak le nyugati újságírót, teljesen jogtalanul. Mert ez újra ugyanaz a diktatúra, mint a kommunista Szovjetunió volt, már semmi különbség nincsen, ahonnan minden épeszű ember elmenekül. Amely ellen élvezet volt repülőgépes támadást vezetni a 80-as évek (a kommunista országokban persze illegális) videójátékában, a "Raid Over Moscow"-ban. Bűnöző állam, amellyel normális ország szóba se áll. És amit majd egyszer nácítlanítani kell, ha Putyin kinyiffant. Ki kell írtani belőle ezt az évszázados hajlamot a belső és külső elnyomásra, ha ez egyáltalán lehetséges. Addig is karanténba kell zárni.
Másrészt a történet arról is szól, hogy a meggyengült, kudarcra ítélt zsarnok milyen eszköztelenné vált mára, 31 éves WSJ újságíró túszul ejtése maradt számára eszköz a hatalma fitogtatására. Igazi észak-koreai tempó. Mikozben Oroszország világgazdasági jelentősége összeomlott, egy kínai vazallusállamá törpült, maximum dél-koreai méretű gazdasággal, de akkora se sokáig lesz. Egyszerűen kihagyható a globális képletből akkora éves GDP-vel, mint amit a benelux-államok produkálnak. Csak az EU gazdasága bő 10-szerese az orosznak. Nem számít.
https://www.facebook.com/avakmajom/posts/pfbid0gNicd9Ea3UwH25BLo5yJFAfv3mBT4A43g4gcqEiP5qZRRAdFYxJoXALkXho8cPn6l
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 04. 15. 23:53
Előzmény: #8830  Törölt felhasználó
ez jo volt xD
euler 2023. 04. 15. 23:29
Előzmény: #8831  euler
Bocs, nem ide szántam.
euler 2023. 04. 15. 23:28
"Kutya nehéz megérteni ennek az új, EU-n belüli autokráciának a valós természetét."
Mert ha ebben nincs minimális konszenzus a rendszer/kormányváltást akarók között, akkor parttalanná válik a beszélgetés. (Megjegyzem még így is nagyságrendekkel élvezhetőbb, mint amikor Sehmet féle, akár önjelölt propagandistákkal hadakoztok naphosszat.)
.
Már idéztem korábban egy alaptételt, amiből ki kellene indulni:
"Tudomásul kell venni, hogy a (pszeudo-) kommunikatív diktatúrában a liberális demokráciából megörökölt többpártrendszer nem működik. Sőt: egypártrendszer sincs, ugyanis a Fidesz nem párt valójában, hanem az önkényuralom transzmissziós szervezete, egyetlen dolga a párt látszatának legitimálása és az Első Ember mindenkori akaratának végrehajtása.
Ezek után nem meglepő, hogy az „ellenzéki párt” vagy pláne „pártok” valósága is régen ködbe veszett."
Kardos Andrástól idéztem, aki segít megérteni a rendszert és némi kiutat is talált.
A diktatúra "tündöklése" és bukása  c.  3 részes írásában, ami nem hosszú és érthető.
Itt: https://www.klubradio.hu/musorvezetok/kardos-andras-1861
Törölt felhasználó 2023. 04. 15. 21:46
Előzmény: #8828  BladeBoris
A fotelkomisszárok agyon dicsérik azt az orosz hadsereget, vezetést és a csodafegyvereiket, melyeket egy bohóc zongoraművész egy nem létező néppel megállított :D
BladeBoris 2023. 04. 14. 15:35
Előzmény: #8817  totoro
Jaja.. Szoktam mondani, mikor bohócozzák Zelensky-t.. Az a bohóc többször volt, van a tűzvonalban,/ front közelbrn, mint a nagy Putyin a KGB-s életét is ide számolva. Aki mellesleg folyamatosan bújkál és véletlenül se mer közel menni a tűzhöz.
Nem tudom melyik a nagyobb bohóc!? :) 
BladeBoris 2023. 04. 14. 15:30
Előzmény: #8819  kkpp
Nem feltétlen van így! Elég, ha olyant gyártasz, amiben egyedi vagy és kell nekik. Egyből nem számít, h párttag vagy-e.  Egyébként nem az alibaba tulajról beszélünk,magyar szemmel lehet ott gazdag valaki úgy, hogy nem üti meg a pártvezetés,, ingerküszöbét". Annyira nem nagy ember ő, ráadásul én láttam, látom, hogy hogy építgette a semmiből a cégét. Nem kellett tolni, nincs nagy konkurencia, de sok munka az van benne. Ezért a tisztelet. 
Messze vagyunk tőlük, hogy belelássunk a dolgaikba és véleményezzük az átlag kínai életét, munkásságát. ( Főkeg olyasvalaki, aki jó eséllyel sosem járt ott. ;) ) 
LVN 2023. 04. 14. 15:17
Előzmény: #8823  Mcemru
Mert a valóságban O1G egy tanyasi suttyó
Mcemru 2023. 04. 14. 11:24
Előzmény: #8824  kkpp
és ehhez a németeknek is kellett 25 év, és ők ugye németek, csinálták... a ruszkiknak ez most alaphangon 50 lesz vagy majd vesznek barátokat olcsó olajért, ércért, de azok olyan barátok is, mint pl Kína aki azért feni fogát ott az egész kelet-ázsiai russlandra!
kkpp 2023. 04. 14. 11:21
Előzmény: #8820  euler
Többször is megnéztem. Ezt nevezik egyenes és kristálytiszta beszédnek. Nevén nevezi a dolgokat és leleplezi a "békekívánók" alapvető hazugságát. Én is békét akarok, mint Meloni. Takarodjanak a ruszkik haza, aztán el kezdhetik a reputációjukat újraépíteni a béke segge alól. Ha meg nem, akkor megérdemelnek minden kollektív megvetést, mint nép.
Mcemru 2023. 04. 14. 11:21
Előzmény: #8802  LVN
én azt nem értem h nem látja ennyire a valóságot, mikor mindig azt terjesztették róla h milyen ravasz egy róka
miközben a valóság az. hogy a Nyugat meg az USA összezár, és tovább fognak mindent is erősíteni, automatizálni, gyárakat visszahozni, és Kína már nem lehetőség lesz, hanem ellenfél de inkább ellenség, miután a putykó hazatakarodik
Mcemru 2023. 04. 14. 11:15
Előzmény: #8816  BladeBoris
na igen, azt nem mondhatod mégse hogy ha megtámadjátok Tajvant, ami egy független ország, úgy fogtok járni mint az orkok Ukrajnában, és az amcsik rajtatok fogják tesztelni a legújabb fegyvereiket :)
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 04. 14. 10:20
Előzmény: #8820  euler
szepen felvazolta pontosan mi is a beke.Magyarorszagnak is uzent ezzel szepen.

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek