Szerintem akik a fegyverszállításokról döntenek, azok elsődlegesen nem az ilyen interjúkat használják információforrásként, hanem a hírszerzői jelentéseket. Azt, hogy az ukrán katonákhoz eljut-e ez az információ, és ennek hatására elbízzák-e magukat tőle, azt nem tudom. Én hasonló esetben inkább csak erőt és motivációt merítenék belőle. Az az egy biztos, hogy a további fegyverszállítások ettől függetlenül szükségesek, de szerintem ebben minden olyan ország vezetése egyetért, akik eddig is kiálltak Ukrajna mellett.
és mivan, ha ez a nyilatkozat csak egy elterelő hadművelet része? Pont egy bizalmi ember fog töredelmes vallomást tenni? Ráadásúl ilyen alaposan a saját hadseregük lealázásával. Kamu és ha az ukránok ezt bekajálják, akkor rajtaveszthetnek. Az összes ilyen nyilatkozatot el kell felejteni egy perc alatt, mert ez aláássa a további fegyverszállításokat és a harci morált.
A Portfolionak a bulváros címadásai (főleg a rövidhíreknél) katasztrofálisak és erősen tendenciózusak (nem a jó irányban), de maguk a cikkek többnyire korrektek.
Ez most mennyire hiteles nyilatkozat, mert kívülről hiába hazudoznak az oroszok? Ott az atom-bunkerben van egy, még Putyinnál is őrültebb ember, akit azonnal likvidálni kell, hiszen parancs nélkül is katasztrófát tud okozni. Megérett a helyzet, hogy terrorállamnak minősítsék Oroszországot.
"Mint tudják, elaknásítottuk a Zaporizsjai Atomerőmű minden fontos objektumát. És ezt mi nem titkoljuk az ellenség elől. Mi figyelmeztettük őket. Az ellenség tudja, hogy az erőmű vagy orosz lesz, vagy senkié." . Basszus de meg buszkek is ra hogy egy atomeromuvet elaknasitanak. Agyament idiotak. Azert remelem a katonak nem ennyire agymosottak mint ez a vezetojuk.
Voltam egyszer egy fizika előadáson még az egyetemen, ahol a meghívott vendég egy hölgy volt. Elmesélte az első sputnyik fellövését. A Szovjetek előre kiküldtek mindenkinek speciális távcsöveket ( mindazon országok számára, amerre számításuk szerint kellett, hogy haladjon) és kérték hogy jelezze mindenki, ha megtalálja. Talán az olaszok jelezték először.
A nukleáris terrorista orkok mai vérnyomás-emelő "beszéde": “Itt vagy orosz föld lesz, vagy felperzselt pusztaság”- Vasziljev vezérőrnagy. Az OF Fegyveres erők sugár-, vegyi- és biológiai védelem parancsnoka, jelenleg a felszabadított Zaporizsjai Atomerőmű helyőrségének parancsnoka, Valerij Vasziljev vezérőrnagy beszédett tartott a beosztottjainak.Közreadjuk a beszéd egy részletét, mintegy válaszul a pánikra, amelyet a nyugat által finanszírozott “nemzetközi” szervezetek - mint pl. a Nemzetközi Atomenergetikai Ügynökség - keltenek.“ Önök mindannyian megértik, hogy háború folyik az orosz nép létezési jogáért. A mi jogunkért hogy békében és egyetértésben élhessünk mindenkivel. De ha a kollektív Nyugat megtagadja ezt a jogunkat, ha amerikai fegyverek, zsoldosok és oktatók szerepet vállalnak azon területek elfoglalásában, amelyeket már felszabadítottunk- készen állunk a legkülönbözőbb forgatókönyvekre.Ezt az erőművet orosz emberek építették minden szláv testvér számára. Most a nácik elhatározták hogy kisajátítják a közös múltunkat.Ezért itt vagy orosz szabad föld lesz, vagy felperzselt pusztaság! És önök, a hatalmas orosz hadsereg katonái, készen kell álljanak fontos parancs végrehajtására.Mint tudják, elaknásítottuk a Zaporizsjai Atomerőmű minden fontos objektumát. És ezt mi nem titkoljuk az ellenség elől. Mi figyelmeztettük őket. Az ellenség tudja, hogy az erőmű vagy orosz lesz, vagy senkié. Mi készenállunk az utóbbi eset következményeire.És önök, felszabadító harcosok, meg kell értsék, hogy más út számunkra nincs. És ha jön a legkeményebb parancs- végre kell hajtsuk becsülettel!” https://t.me/uniannet/67417
Hogy teljessé tegyük az eseményeket, azok nem most kezdődtek. Két héttel az agresszó megindítása után, március 4-én szabályos és válogatás nélküli tüzérségi tűz után rohanták le az erőművet az oroszok. . Legrészletesebb leírását Aszódi Attila blogjában találtam, videókkal, hivatkozásokkal és az esemény mélységes elítélésével: "Jól látható a felvételekből, hogy nem „csak” az oktatási épületet lőtték az orosz csapatok: az 1. és a 6. blokk irányába is történtek lövések, eltalálták az egyik távvezetéki oszlopot és vállról indítható rakétát lőttek a fő irodaépületbe is, valamint találat érte a blokkokat összekötő közlekedő folyosót is. A felvételeken jól látszik, amint eltalálják az üzemi területet védő kerítéseket is. Azt is láthatjuk, amint megérkeznek a tűzoltók, akiket aztán az orosz csapatok nem engednek belépni a telephelyre, így dolguk végezetlenül hagyják el a helyszínt, miközben az épületekben keletkezett tűz tovább ég. Hajmeresztő látni ezeket a felvételeket ..." Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni atomerőműben!2022. március 14. 03:11 - Prof. Dr. Aszódi Attila
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik