Te nagyon nem vagy képben. Még szép, hogy nem az atomerőművet lövik az oroszok, hiszen már hónapok óta benne tanyáznak, pajzsként használva azt a felhalmozott hadianyagnak. Az erőmű árnyékából pedig a válaszcsapás veszélye nélkül lődözhetnek kifelé. Az ukránoknak van annyi eszük, hogy nem idéznek elő egy nukleáris katasztrófát saját maguknak. Az oroszok meg se közelíthették volna az atomerőművet, mert az kimeríti a nukleáris terrorizmust, ehelyett olyan hírek vannak, hogy már a reaktortérben is lőszereket tárolnak, sőt aláaknázták azt. (Enerhodar az erőműhöz közeli város). Ennyire ne legyenek elvakultak a putyinisták se, mert ez az egész egy világbotrány, az atomerőművek mindeddig sérthetetlenek voltak a terroristák előtt. Most pedig a Paks2-t építő Roszatom asszisztál a helyszínen az egész terrorcselekményhez. Ez nem propaganda, ez valós veszély. Nagyobb mint Csernobil. (Szélirány! Agyam eldobom.)
Az gondolom senkit nem zavar, hogy az illusztráción egy orosz katona áll őrt az atomerőmű előtt, ugyanis az március óta orosz kézen van. ott van rajta a fehér kék piros jelvény. Tehát az oroszok a saját kezükön lévő atomerőművet lövik, ahonnan az uralkodó széljárás oroszország felé fúj. Nem árt néha elgondolkodni azon, mennyit kell elhinni a háborús propagandából.
"Továbbra is ágyúzzák az atomerőművet az oroszok, nukleáris katasztrófa fenyeget" "Újabb robbanások rázták meg Enerhodart a zaporizzsjai atomerőmű közelében – írja az Unian ukrán hírügynökség. Jana Dabizsa, a városi tanács ügyeinek menedzsere súlyos nukleáris katasztrófa veszélyére figyelmeztet. Amíg az emberiség retteg Putyin nukleáris fegyvereitől, Enerhodarban minden másodpercben fennáll annak a veszélye, hogy egy megállíthatatlan nukleáris katasztrófa következik be– fogalmazott a tisztviselő.Elmondása szerint az oroszok továbbra is ágyúzzák Európa legnagyobb atomerőművét, szombaton délután 5 óra körül újabb robbanásokat hallottak."
Hamarosan a nato kizavarja a ruszkikat az erdőből.
Én kb. ezzel a véleménnyel értek egyet az Amnestys sztoriban (kicsit megvágtam az anyagot, hogy csak a lényeg maradjon): "Az Amnestynek kötelessége lenne, hogy megvédje az indokolatlan agresszió áldozatait, de a jelentés megfogalmazása Oroszország, az agresszorok fegyverévé tette azt. Az Amnesty fegyvert készített Oroszország számára. Azon lehet vitatkozni, hogy ez szándékos volt-e vagy sem, de ez tény. A Z ezt spammeli, még az a brit orosz nagykövetség is retweeteli, amely fel akarja akasztani a hadifoglyokat, hogy megszégyenítse őket. Az rendben van, hogy kritizálnak dolgokat, bár megkérdőjelezem a képességüket, hogy teljes mértékben meghatározzák a katonai szükségességet, de az a mód, ahogyan ezt tették, a megfogalmazás, amit olyan gondatlanul választottak, a narratíva, ami olyan könnyen manipulálható, a helyi irodájuk felhívásainak figyelmen kívül hagyása stb. ezek együttesen nagyobb kárt okoztak a háború áldozatainak, mint bármilyen jó, ami ebből származhat."
Az is érdekes lesz, amikor a kockafejű Kim Dzsongun bedobja a katonáit. mert szerintem hamar le lehet szerelni őket, ha párhuzamosan beindítanak egy dél-koreai repülőjáratot.
Én teljesen kiakadtam az Amnesty jelentésén, mi szerint képesek voltak a megszállt területeken ragadt civilek nyilatkozatát hitelesnek venni, ismerve az oroszok módszertanát. Most például Kherson környékén élők előtt elzárták a kijáratot. Most az ukránoknak ott kellene állni a határvonalon, hátha kivonulnak az oroszok? Mindenesetre a jelentésüktől a londoni orosz nagykövet elélvezett.
Az Amnesty jelentésről (Ukrajnát marasztalták el, hogy veszélyeztettek civileket, amikor polgári infrastruktúákban helyeztek el katonai alakulatokat) találó karikatúra: https://i.redd.it/kfgecmu81wf91.jpg)
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik