broccoli

Regisztráció: 2022-04-09 19:42:34

Hozzászólások száma: 280

Utolsó hozzászólás: 2022-09-16 16:54


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "OTP részvényesek ide!" topikban - 2022-09-21 18:47-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "OTP részvényesek ide!" topik #1206987 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
offtopik

utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 16:54
Valószínűleg még ez a "vád" sem állt meg:
"Később Deutsch Tamás az OLAF-hoz fordult az ügyben, amely még szeptemberben elkezdte Cseh Katalin ügyének kivizsgálását. Budai Gyula ezzel párhuzamosan a NAV-nál tett feljelentést költségvetési csalás
gyanúja miatt, de eddig egyik szervezetnek sem sikerült bizonyítania a momentumos politikus bűnösségét."
https://telex.hu/belfold/2022/01/21/hazkutatas-versenyfelugyeleti-eljaras-gazdasagi-versenyhivatal
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 16:40
Azóta már írtam (#1206980), hogy megtaláltam azt az ügyet is:
"Megtaláltam az általad említett Cseh Katalinhoz köthető ügyet is:
https://telex.hu/belfold/2022/01/21/hazkutatas-versenyfelugyeleti-eljaras-gazdasagi-versenyhivatal
Úgy látom, hogy nyomozott a NAV, a GVH és az OLAF is, de egyik sem talált semmit, ami korrupcióra utalna. Szóval ez sem volt több egy sikertelen lejáratási / karaktergyilkossági kísérletnél."
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 16:32

Megtaláltam az általad említett Cseh Katalinhoz köthető ügyet is:
https://telex.hu/belfold/2022/01/21/hazkutatas-versenyfelugyeleti-eljaras-gazdasagi-versenyhivatal
Úgy látom, hogy nyomozott a NAV, a GVH és az OLAF is, de egyik sem talált semmit, ami korrupcióra utalna. Szóval ez sem volt több egy sikertelen lejáratási / karaktergyilkossági kísérletnél.
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 16:14

Itt találod az alapértékeket:
https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/principles-and-values/aims-and-values_hu
Cseh Katalin korrupciós ügyéről nem is hallottam, a Sztella Kiriakidisz-nak meg egy olyan bank folyósított kölcsönt, amely már 2018-ban megszűnt, úgyhogy azt elég nehéz kapcsolatba hozni a Covid-dal:
https://index.hu/kulfold/2021/05/07/europai-bizottsafg/
Én is szeretném tudni, hogy mit SMS-ezett Leyen a Pfizer vezetőjével, de mivel ott nem történt semmiféle pénzmozgás, így azt nehéz korrupciónak beállítani. Mondjuk vakcinák terén engem ennél jobban érdekelne, hogy a magyar kormány miért vásárolt a Pfizer oltóanyagánál négyszer drágábban kínai hulladékot, és hogy tudta kiharcolni azt a MOK-nál, hogy oltsák vele azt a korcsoportot (60+ évesek) is, amelyeknek még a gyártó sem ajánlotta az oltóanyagot:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210214/mennyibe-kerulnek-a-koronavirus-vakcinak-es-miert-tizszer-olyan-draga-a-kinai-mint-az-astrazeneca-vakcina-469746
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 14:22

Az EU-t javarészt olyan tagállamok alkotják, amelyek vezető pártjai és szavazói tisztában vannak azzal, hogy jól működő és prosperáló állam előfeltétele a hatalmi decentralizáció (jogállamiság), a korrupció alacsony szintje, az állami transzparencia és elszámoltathatóság, és végül a sajtószabadság. Az eddigi tapasztalatok alapján ezeknek a best practice-eknek az átvétele közép- és hosszú távon kis szerencsével elvezethet a kívánt eredményhez, a korrupt és tolvaj maffiaállamok kiépítése és üzemeltetése viszont soha. Ebből kifolyólag az EU nem hajlandó megalkuvó módon pusztán azért tovább finanszírozni az Orbán kormányt, mert akkor talán a strómanok által szét nem hordott támogatásokból valami aprópénz leesik a lakosságnak is. Ha így tenne, akkor megfosztaná a magyar választókat attól a visszacsatolásától, ami minden tanulási folyamat alapja. Szabad korrupt populista kormányt választani, de tessék figyelembe venni, hogy mivel annak ténykedése szembe megy az EU alapértékeivel, így az EU nem fogja azt anyagilag támogatni. Én értem, hogy te valamiért nem hiszel ezekben az alapértékekben, és azt is látom, hogy számodra alapvetés, hogy minden (bel- és külföldi) politikus ugyanúgy lop és hazudik, mint a Fidesz politikusai, és ebből kifolyólag a pillanatnyi előnyökért és némi aprópénzért cserébe szívesen kiegyezel a korrupcióval és a jogállam leépítésével. Meg kell viszont értened, hogy ez az álláspont nagyon távol áll attól, amit most a nyugat-európai vezető pártok és szavazóik vallanak. Ők nem fogják anyagilag támogatni azt, hogy az egyre autokratikusabbá váló Magyarország tovább meneteljen előre a gazdasági zsákutcában, miközben a Fidesz EP-s politikusai Putyin trójai falovaként vétóznak meg olyan állásfoglalásokat, amelyekkel a másik 26 tagállam egyetért.
Ha már szóba hoztad a szigetelést, akkor hadd említsem meg, hogy az EB lehetővé tette a lakóingatlanok energetikai korszerűsítését EU-s forrásokból, ám a Fidesz ezt a pénzt az állami intézmények modernizálására használta fel, és kizárta a pályázók közül a lakosságot:   
https://energiaklub.hu/hirek/a-magyar-kormany-magara-hagyta-a-lakossagot-3806
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 12:23

Mivel a kormány megszállta a közmédiát, és az a közszolgálati jellegét elveszítve a Fidesz propagandájának a szócsövévé silányult, így Budapesten sem tekinthető demokratikusnak az önkormányzati választás (egyébként több más ok miatt sem). Az ellenzék azért tudott itt ennek ellenére nyerni, mert a fővárosban messze több magasabban képzett és tájékozott (a kormánypropaganda hazugságain átlátó) választó él, mint vidéken, ahol a választók többségének az egyetlen információforrása a közmédia és a Facebook. A képzettségen túl a másik fontos tényező, ami a fővárosban kompenzálta a magyarországi választásokat jellemző demokráciadeficitet az az, hogy itt lakosságarányosan jóval kevesebb a kiskirályként viselkedő Fideszes polgármestereknek kiszolgáltatott választó, mint vidéken: 
https://telex.hu/belfold/2021/10/19/kozmunka-fidesz-valasztas-onkormanyzat-polgarmester-reizer-balazs-kutatas
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 12:09
Lengyelországon és Magyarországon kívül a többi EU tagállam kormánya nem akarja kézi vezérléssel irányítani a többi hatalmi ágat, hanem beéri a törvényhozással, és nem próbálja meg befolyásolni az igazságszolgáltatás működését, illetve nem a saját embereit nevezi ki az ellenőrző feladatokat ellátó szervezetek élére (ÁSZ, ügyészség…). Egyébként utána néztél már, hogy az általad komcsi-libsi-zöld többségnek titulált pártok között hány kereszténydemokrata (vagyis jobbos vagy centrista) van? Nem tartod érdekesnek, hogy az Orbán kormány mellett már szinte csak a frakciókon kívüli szélsőjobbos és független képviselők álltak ki az EP-ben?
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 11:17

Ha az EU-t gittegyletnek tartod, akkor légy következetes és ne is várj onnan pénzt! Az EU-s értékeket minden tagállam elfogadta, ha valaki mégis szembe megy velük, akkor számoljon azzal, hogy a többiek ezt nehezményezni fogják.
https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/principles-and-values/aims-and-values_hu
A hazaárulás az, ha a rád bízott hatalommal visszaélve egy korrupt tolvaj maffiaállamot építesz ki jól prosperáló jogállam helyett, nem pedig az, ha tiltakozol ez ellen és nem szavazol ennek a további anyagi támogatására.
Én hajlandó vagyok elfogadni azt az érvet, hogy a magyar választók mindezek ismeretében voksoltak a Fidesz mellett, de azt meg nekik kell elfogadniuk, hogy az általuk választott kormány az EU tagországainak a többsége szerint nem a minden tagállam által elfogadott EU-s értékeknek megfelelően működik, és emiatt támogatásoktól esik el.
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 16. 10:05
"Ha ugyan így is lehet. De aligha. Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna."
https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/AdyProza-ady-prozaja-1/2-kotet-2103/ujsagcikkek-1901-majus-221902-februar-2104/183-menjunk-vissza-azsiaba-29C8/
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 09. 15. 18:14

Ez a lendületes GDP-növekedés csak a kuszaszemű közpénztolvaj által játékpénzzé silányított forintban számolva jön ki. Itt tekintheted meg, hogy HUF-ban, EUR-ban és USD-ben számolva milyen mértékben növekedett a GDP 2002-2010 és 2010-2021 között:
https://www.ksh.hu/stadat_files/gdp/hu/gdp0004.html
Láthatod, hogy EUR-ban számolva 2002-2010 között 39%-kal, 2010-2021 között (tehát 3 évvel hosszabb időtartam alatt) pedig 37%-kal nőtt az EUR-ban számolt hazai GDP.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 09. 15. 18:06
Az, hogy Ukrajnában üldöztek volna bármilyen kisebbséget, illetve, hogy Donbaszban oroszokat (eltekintve az Ukrajnával hadat viselő helyi orosz szakadároktól és a segítségükre küldött oroszországi oroszoktól) öltek volna, az hazugság, és ha ilyet terjesztesz, akkor hazudsz.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 09. 15. 17:53

A korrupció ukrajnai mértékével mindenki tisztában van (még az ukránok is, hiszen 2019-ben el is kergették az előző kormányt), de azt nem értem, hogy ennek mi köze van a háborúhoz.
Ha számodra hiteles arc Sz.Bíró, akkor megoldható lenne, hogy nem terjeszted tovább ezeket a hitvány hazugságokat ebben a topikban?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 09. 15. 17:35

Hazugság, hogy az ukránok üldöztek volna bármiféle kisebbséget Ukrajnában. Ha már Sz. Bíró Zoltánt idézted, akkor tőle is meghallgathatod, hogy semmiféle kisebbségüldözés nem volt, és Donbaszban is pont annyi ukrán áldozata volt a 2014-es harcoknak, mint amennyi orosz:
 https://www.youtube.com/watch?v=75nuUdhuZyo  
Agyatlan neonácik természetesen Ukrajnában is vannak, de még a kárpátaljai magyar kisebbség elleni atrocitások sem feltétlenül hozzájuk köthetők, hanem sokkal nagyobb valószínűséggel az orosz titkosszolgálatok provokátoraihoz: 
https://index.hu/kulfold/2018/06/28/ukrajna_oroszorszag_karpatalja_magyarellenes_tamadasok/
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 09. 15. 15:58
Egy Orbán-kormányt követő, nem maffiaállamot kiépíteni szándékozó kormány magától is belépne az Európai Ügyészségbe, így a folyamatban lévő kötelezettségszegési- és jogállamisági eljárások végére is gyorsan pontot lehetne tenni, ami elősegítené a függőben lévő támogatások mihamarabbi folyósítását. Ez a visszanyert bizalom kapásból 15-20%-os forinterősödést eredményezne, ami hatékonyan csökkentené az inflációt (olcsóbb lenne minden, amit importálnunk, beleértve az energiát). Már ebből is látható, hogy ha Orbán eltakarodna, akkor az országgal szembeni bizalmi válság megszűnése komoly életszínvonal-emelkedést jelentene a lakosság számára. Infláció ugyan mindenhol van, de Magyarországon még csak most fog felfutni, hiszen az (élelmiszer- és üzemanyag) árstop-ok nem tarthatóak fenn a végtelenségig, és a kivezetésük még tovább fogja emelni az infláció már most is magas szintjét.
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 14. 17:33
Nincs itt semmiféle koncepciós per. Egyszerűen csak arról van szó, hogy az EP pártjainak többsége nem kívánja tovább finanszírozni Orbán strómanjainak a gazdagodását, illetve a demokrácia le- és a maffiaállam felépítését. Ha a mások jogait megnyirbáló illiberalizmus, illetve a NER-es élősködők további gazdagodása személyes szívügyed, akkor fogj össze a többi Fidesz szavazóval, és dobjátok össze ti a ehhez szükséges pénzt, és ne várjatok tovább a hanyatló nyugat anyagi támogatására.
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 14. 15:43
Úgy van, ahogy mondod:
"Didier Reynders biztos megint szót kap, a vita vége felé járva. Szerinte a hetes cikk alapján indult eljárás tovább folyik, a Bizottság aktívan részt vesz, és nyitott ajtókkal várja a magyar kormányt. Üdvözli, hogy Varga Judit a múlt héten részletesen bemutatta a magyar terveket Brüsszelben. De a hetes cikkely szerinti eljárás folytatása a Tanácson múlik, nem a Bizottságon, onnan is hívhattak volna felszólalót. Ahogy a feltételességi mechanizmus és az újjáépítési alap ügyében is a végső szót majd a Tanács mondja ki - hárította el a felelősséget magától a belga politikus."
https://444.hu/2022/09/14/magyarorszagon-mar-nincs-demokracia-allitja-a-jelentes-amirol-az-ep-ben-most-vitatkoznak
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 14. 15:32
Ha úgy látod, hogy mindenki a Fidesz mellett kampányol, akkor valószínűleg egy vágott összefoglalót nézel valamelyik kormányközeli csatornán. A valóságban csak néhány szélsőjobbos próbálta Orbánt mentegetni, a felszólalók többsége pedig vele szemben foglalt állást:
https://444.hu/2022/09/14/magyarorszagon-mar-nincs-demokracia-allitja-a-jelentes-amirol-az-ep-ben-most-vitatkoznak
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 14. 13:01
Valamennyi pénzt biztos, hogy kapnak a helyreállítási alapból és a 2021-2027 közötti felzárkóztatási keretből is (legalább a felét). A maradékot pedig majd beszedik a magyarországi vállalatok segítségével (lsd.: extraprofit- és ágazati különadók) a lakosságtól, vagy esetleg kibocsátanak még magasabb kamatozású állampapírokat. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a gázár szabadpiaci árának jelentős csökkenése után is fenn fogják tartani azt a "piaci árat", amit ők határoztak meg a limit feletti fogyasztás esetére. Szóval a különbözetet a lakosság fizeti / hitelezi majd meg szokás szerint.
OTP részvényesek ide! 2022. 09. 14. 12:44

Ja persze, mert minden más tagállamban, ahol megkapják az EU-s pénzeket a németek és a franciák nyerik a közbeszerzések többségét, csak pont Magyarországon nem, és emiatt nem kap most pénzt a kormány. Ez még annál is gagyibb magyarázat, mint amikor a homofób törvényre próbálták kenni a Fideszesek a pénzcsap elzárását. Mellesleg pont a Fidesz kormány az, amelyik egészen valószínűtlen mértékben támogatja a multikat:
https://www.szabadeuropa.hu/a/haromszor-tobb-penzt-kaptak-a-multik-a-fidesz-kormanytol-mint-2010-elott/31086092.html
Leyen már számtalanszor elmondta, hogy a korrupciós kockázatok miatt nem utalják a helyreállítási alapból az országnak járó részt:
https://444.hu/2021/10/21/von-der-leyen-nem-a-gyermekvedelmi-torveny-hanem-a-korrupcios-kockazatok-miatt-maradt-penz-nelkul-a-magyar-kormany
Az általa hivatkozott korrupciós kockázatok pedig nagyon is kézzel foghatóak:
https://444.hu/2022/03/12/42-fidesz-kozeli-ceg-nyerte-az-eu-s-penzek-tobb-mint-otodet
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 09. 13. 15:39
Az, hogy a Kubatolv-lista adattartamából kifolyólag nem lehet legális, az nem egy ellenzéki vélemény, hanem tény. Több fényképfelvétel is készült egy-egy nagyvárosban a Kubatov-listákról, és egyértelműen látszik, hogy pártszimpátiára és elérhetőségre vonatkozó adatokat társítanak a választói névjegyzékben szereplő nevekhez.  
https://444.hu/2019/10/13/erden-is-lefotoztak-a-helyi-kubatov-listat
https://444.hu/2019/05/21/veletlenul-kiposztolta-a-fideszes-kepviselo-ahogy-a-valasztokat-hivogatva-eppen-nyilvantartasba-veszi-oket-a-kubatov-listan
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Fideszes aktivista a személyes találkozást követően általa Elutasítóként (vagy akár Bizonytalanként) kategorizált választótól adatkezelési hozzájárulást kér és kap. Márpedig ha ez nem történik meg, akkor nyilvánvaló, hogy az adatkezelés sem tekinthető legálisnak.  

friss hírek További hírek