A nyári szünet utáni elsõ Kormányinfót tartja csütörtökön délután Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter. Tájékoztatóját azzal kezdte, hogy ma Orbán Viktor levelet küld az Európai Bizottság elnökének, melyben
azon is érdemes elgondolkozni , hogy mennyire lehet az eu-s történelem szerinti értelmezésben "polgárháborúnak" nevezni a közel-keleti országokban zajló háborukat ?
melyik országban melyik harcoló felet lehet a "demokratikus értékek" képviselőinek nevezni ? (pl sziria-ban ?)melyek azok az erők, akik szabad választásokat , szabad vallásgyakorlást, nemek egyenjogúságát, szabad véleményilvánítást tűztek a zászlójukra ?
Az eu ottani határszakaszát a görögökre bízták és nem ránk.
Nekünk a saját schengeni határszakaszunkat kellett volna védenünk. Még akkor is, ha a görögök nem regisztrálták az egyik schengeni határszakaszukon a migránsokat és a másik schengeni határszakaszukon rázúdították őket a Balkánra.
"ránk bízott schengeni határszakaszt " .... csak xólok hogy az eu ottani külső határszakasza görögországnál van !
szerinted nekik (a dublini' szerint ) kötelességük lett volna regisztrálni a beérkezőket , vagy sem ?
" A tényeknek viszont az felel meg, hogy a kerítés építése előtt nem tudtuk megvédeni a ránk bízott schengeni határszakaszt és migránsok százezrei özönlötték el hazánkat"
A tényeknek az felel meg, hogy: "migránsok százezrei" özönlöttek át hazánkon. A többit te gondolod és egyáltalán nem biztos, hogy úgy is van. Én megpróbáltam neked leírni, hogy ez az áramlás kellett a fejlett országoknak, csak ugye amikor ekkora mértékű lett, akkor már nagyot bukhattunk volna. Egyrészt nem fogadnak annyit mint amennyien báramlanak, másrészt a visszatoloncolásra kijelöltek mennyisége is hirtelen megugrik. Mi ennyit tudtunk segíteni a fejlett országoknak. Ebben többet nem. :)
"Az ülést követő sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy miért változott
meg a véleménye a kerítéssel kapcsolatban, hiszen 2013-ban görög védelmi
miniszterként védelmébe vette a Görögország és Törökország közötti
határon épített kerítést, Avramopulosz azt válaszolta, hogy az más
helyzet volt, mint a mostani."
Most küldték oda Demeter Máta képviselőt az LMP-hez Összefogás jegyében...
Jaj nézzem most ATV-be Tőle is megkérdezik innen remélnek Összefogást..
Ennek a lépésnek szimbolkája van..
Ítt a Fő baj kevesen járnak szavazni... De mikor migráns kérik kell-e neked akkor
mindenki NEM..közel 3.2 milka emmer!! HOL BÚJIK MEG 5 MILLIÓ EMBER..
na ezeket bekellenne csalogatni.. Bármelyik párt 2/3-ig vihetné... teszem fel...
"Egyetlen mondatomban sem írtam azt, hogy nem tudtuk megvédeni a határainkat."
Éppen ez volt a bajom. A tényeknek viszont az felel meg, hogy a kerítés építése előtt nem tudtuk megvédeni a ránk bízott schengeni határszakaszt és migránsok százezrei özönlötték el hazánkat és Orbán doktor Magyarországát.
Orbán a mostani sikeres határvédelmet igyekszik visszavetíteni a kudarcos múltra is. Ebből arra következtetek, hogy kampányidőszak van. Nem lepődnék meg túlságosan azon, ha jövőre országgyűlési választások lennének.
Mert nem akarják. Azért baromi jó üzlet nyilván, csak állati drága lesz majd a következmény, amit nem azok fognak fizetni, akiknek most hasznuk van. :)
A mentésre és a beszállításra? Fingom sincs, de gondolom, hogy nem kevés pénzbe kerül nekik. Mindenesetre nem a védelemre az bizonyos. Ha jól tudom pár hete kezdtek el a védelemmel foglalkozni. :)
A kerítés elég hatékonyan szűr. (Vagy: a kerítés hatékony szűrő.)
( Hálistennek ez a mondat redundás annyira, hogy az elírás ellenére ki lehet hüvelyezni az értelmét. )
Egyetlen mondatomban sem írtam azt, hogy nem tudtuk megvédeni a határainkat. Amit leírtam abból világosan következik, hogy segítettük a fejlett országokat az emberimportjukban. Ezt 2015 nyarán már nem tudtuk megtenni és zárni kellett. Nem tudom melyik mondatom nem világos, de én így gondolom.
Tehát azt tekinted görögözésnek, hogy az EU-nak segítenie kellene a 3 déli országot. Ok.
Aha. Tehát nem mindig védtük meg. Na ez már mindjárt más, mert ugyanazt állítod mint én. Ebben egyetértünk. :)
Orbán Viktor levelet írt Junckernek, benyújtjuk a számlát
Ugrás a cikkhez