Topiknyitó: Portfolio 2017. 08. 31. 14:52

Orbán Viktor levelet írt Junckernek, benyújtjuk a számlát  

Ugrás a cikkhez
A nyári szünet utáni elsõ Kormányinfót tartja csütörtökön délután Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter. Tájékoztatóját azzal kezdte, hogy ma Orbán Viktor levelet küld az Európai Bizottság elnökének, melyben
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 09. 01. 17:40
Előzmény: #94  szivacs
schengeni övezet: link
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 01. 17:39
Előzmény: #96  HPeter76
Át szoktam ugrani az összefüggéstelen hozzászólásaidat, de legyen jó napod, ma kivételt teszek. 1. Mi az ok-okozati összefüggés a tárgyi tudás és a migránsok behívása között? 2. Mitől lenne súlya annak, ha valakit behívok. Utolsó kis senki vagyok. Sőt, lehet, hogy utolsó utáni kis senki. 3. Fölhívom a figyelmedet arra, hogy a hozzászólásaimban többször szerepel a "szerintem" szó. Keress rá! Ez éppen azt jelenti, hogy a saját nevemben beszélek. Mit mondtam állítólag(!) mások nevében? Sorszámot kérek #nnnn formában.
HPeter76
HPeter76 2017. 09. 01. 17:38
Előzmény: #96  HPeter76
-józan paraszti ésszel is felfogható >AKARATUK ELLENÉRE NEM TEHETNEK SEMMIT< CSELLENGJEN TOVÁBB!!! Akár szüljenek neked.. sokra mégy velük..:)) -megszólal már a Bal-Lib oldal mikor zászlajára tűzi!!! -Mert hát Brüsszenek ez tetszik..
Phylaxa 2017. 09. 01. 17:30
Előzmény: #92  Dehogynincs
A görögöknek, olaszoknak és spanyoloknak segítenünk kell védeni. Minden EU-s országnak segítenie kellene nekik. Nem változott a véleményem. Mi megtudjuk védeni a sajátunkat, nem kis költség. Ha csak a fizetéseket számoljuk, már akkor is két éve tart. Ezt nyilván figyelembe kell venniük Brüsszelben. Az, hogy ezt leszámolják valamiből, vagy kifizetik egy részét az már megállapodás kérdése.
HPeter76
HPeter76 2017. 09. 01. 17:27
Előzmény: #90  Dehogynincs
Annyi tárgy tudásod van AKKOR HÍVD BE A MIGRÁNSOKAT.. -mások nevében könnyű beszélni..
szivacs
szivacs 2017. 09. 01. 17:26
Előzmény: #75  gambadoro
Komolyan kérded?
szivacs
szivacs 2017. 09. 01. 17:26
Előzmény: #86  Dehogynincs
Ebből mit nem értettél meg: a görögök és az olaszok meg bevizitaxiztatták őket százezerszám, járniuk sem kellett, a brüsszelokraták meg simán kifizették nekik a behordást. Miért is?? NEM a megvédést kértem számon, hanem azt, hogy a kimentetteket jogellenesen BEhordták a schengeni határról a kontinensre. Amikor más szolidáris tagállamok felajánlották a segítségüket a schengeni határok megvédésére, azt pedig visszautasították. Magyarországnak van schengeni határszakasza, de jelenleg nem határos egyetlen menekült-donor országgal de még azok szomszédaival sem (Ukrajnát kivéve - de azt most hagyjuk). Aki tehát idáig eljutott, az jogsértés eredményeként tehette: valahol már átlépte a schengeni határt (az embercsempészet útvonalai alapján a görögöknél) és ott jellemzően nem regisztrálták a dublini előírások szerint. Ennek következményeit pedig a jogsértő országnak kell viselni nem helyette nekünk.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 01. 17:25
Előzmény: #75  gambadoro
off Cui prodest! link Szép dolog a latinos műveltség, de akkor sem érdemes fitogtatni, ha valóban megvan.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 01. 17:21
Előzmény: #91  Phylaxa
Phylaxa 2017. 09. 01. 17:18
Előzmény: #89  gambadoro
Azt kérdezted, hogy mit ér a kerítés a törökök zárása nélkül. Erre válaszoltam, hogy ezt már tudjuk, hiszen az alatt a 6 hónap alatt mire lezárták a taxivállalatukat, 500K átvonult a horvátokon és szlovéneken keresztül. Mit nem értesz? :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 01. 17:14
Előzmény: #85  gambadoro
Nem tudom. Azt tudom, hogy Magyarországon rendszerszintű a korrupció (forrás: professzorok Batthyány-köre meg amit a saját szememmel láttam SL oligarcha és ML stróman kapcsán) és azt is tudom, hogy a politikusok szívesen fejik az eu-t. Az úszó vébé, meg a dugába dőlt olimpiai pályázat kapcsán erősen túlszámlázták a valódi költségeket. Sokkal többe kerültek a tervezettnél. Nem csodálkozom azon, ha itt is fölmerül a kérdés. A fordítottja lenne furcsa.
gambadoro 2017. 09. 01. 17:12
Előzmény: #87  Phylaxa
tehát a törökök oldották meg nemde?
gambadoro 2017. 09. 01. 17:11
Előzmény: #86  Dehogynincs
ne zavard össze
Phylaxa 2017. 09. 01. 17:08
Előzmény: #62  gambadoro
"ha a törökök nem fogják vissza a migrókat, mit érne ez a kerítés?" Megtörtént. 500K ment át a horvátokon és a szlovéneken a kerítés megépítése után. A svédek akkor sokalltak be. Tény. Ezeket hozzánk már nem tudják visszaküldeni semmilyen jogon. Ennyi.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 01. 17:07
Előzmény: #83  szivacs
Migránsok százezrei jutottak át a schengeni határok magyar szakaszán, amit nekünk kellett volna megvédenünk. Mi abban a meglepő, hogy a görögöknek és az olaszoknak is vannak schengeni határaik és ők sem tudták megvédeni őket?
gambadoro 2017. 09. 01. 17:06
Előzmény: #84  Dehogynincs
rendben tehát szerinted nem számlázták túl a valódi költség sokszorosával?
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 01. 17:04
Előzmény: #81  gambadoro
1. jogod van azt gondolni, amit akarsz. 2. szerintem a migránsok és az embercsempészek már az útvonal tervezésénél figyelembe veszik, hol van kerítés. Szerintem valamennyire véd. 3. Ezzel egyenértékű kérdés,hogy miért máskor kellene pénzt kérni. 4. "Ez az én harcom." Egy Rambós vicc poénja. Nem kell szó szerint venni. ( Pistike sírva jön haza az iskolából: - Anya! Az iskolában mindenki Rambónak csúfol. - Nahát, holnap bemegyek az igazgatóhoz! - Inkább ne! Ez az én harcom! )
szivacs
szivacs 2017. 09. 01. 17:03
Előzmény: #61  Dehogynincs
"és rá lehetett őket szabadítani és zúdítan"- Nono! Max. az embercsempészek zúdították őket Európára, a görögök meg tovább zúdították ránk semmibe véve a schengeni szerződést és dublin-3-t is. "Úgy jártak át a schengeni határon, mint kés a vajon." - a görögök és az olaszok meg bevizitaxiztatták őket százezerszám, járniuk sem kellett, a brüsszelokraták meg simán kifizették nekik a behordást. Miért is??
szivacs
szivacs 2017. 09. 01. 16:56
Előzmény: #55  nemoland
"akkor az 1200 menekültet se kell befogadni," Már elnézést, ki állítja, hogy azok menekültek? Ki folytatta le a menekültügyi eljárásukat? Menekült=a menekültügyi eljárás lefolytatását követően menekültstátuszt kapott személy.
gambadoro 2017. 09. 01. 16:55
Előzmény: #79  Dehogynincs
úgy gondolom, hogy a leírt ár felének felébe se került jelen pillanatban nem véd meg semmitől, tehát felesleges miért most kérik a pénzt? az olaszok eddig úgy gondolták, hogy van szolidaritás, régen rossz, ha ez harc kérdése

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek