A nyári szünet utáni elsõ Kormányinfót tartja csütörtökön délután Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter. Tájékoztatóját azzal kezdte, hogy ma Orbán Viktor levelet küld az Európai Bizottság elnökének, melyben
A kerítés elég hatékony szűr. Ezért is építik őket. A görögök is.
link
"Arra a kérdésre, mi a különbség a magyar és a görög kerítés között, azt
mondta, hogy az két különböző dolog, a két ország helyzetét egyáltalán
nem lehet összehasonlítani."
Mindössze azt szerettem volna, hogy realizáld: esküvő előtt még nem nevezheted magad házasnak = a vizsgálat lefolytatása előtt még nem lehet ismert a vizsgálat eredménye - ha érted.
"2015-ben olyan méretet öltött, hogy zárni kellett."
Ha jól értem, akkor ez ugyanazt jelenti a te szavaiddal, amit én úgy fogalmaztam meg, hogy nem mindig tudtuk megvédeni a schengeni határainkat. A kerítés építése előtt már elviselhetetlen mértékű migráns érkezett azokon a határokon át, amiket nekünk kellett volna megvédenünk.
Azt tekintettem görögözésnek, hogy elkezdtél a görögökről és az olaszokról beszélni. Akármit is csinálnak ők, a saját határainkat nekünk kell megvédenünk.
Persze, hogy segíteniük kell egymást a schengeni övezet tagjainak a határok megvédésében, de ha most segítünk a görögöknek és az olaszoknak, az nem változtat azon a tényen, hogy ellenőrizetlen migránsok százezrei haladtak át hazánkon a kerítés megépítése előtt.
Továbbra is azt állítom Lázár doktortól eltérően, hogy nem mindig védtük meg a schengeni határainkat. Neked meg jogod van ahhoz, hogy Lázár doktor álláspontját szajkózd.
"Nem mindig tudtuk megvédeni saját schengeni határainkat. "
Mivel 2015 nyaráig csendben és sokkal kisebb menyiségben ment az emberimport a fejlett államokba, ezért nem is kellett. Szép csendben, simán, senki sem beszélt róla. 2015-ben olyan méretet öltött, hogy zárni kellett a már előbb leírtak miatt. Svédország 2015 végére kapta meg a 160K-ját, amitől besokallt. Helyes döntés volt és nem akadályozza a fejlett országoknak a további emberimportját, egyszerűen mi ebben már nem tudunk segíteni. Megoldják ők szépen maguk.
A "segíteni a göröknek, olaszoknak, spanyoloknak EU-s szinten" ez neked a görögözés? Fejtsd ki légyszi! :)
Ha mindenütt kerítés lenne, akkor a Földközi-tengeri utak már le lenének zárva, hiszen az a három ország mely közvetlenül érintett, nem bírná el. A mi kerítésünk arra jó, hogy ha már tömegével szállítják őket befelé, akkor ne rajtunk keresztül és ebből következően a regisztrációs kötelezettség miatt ne hozzánk vissza. Ezért kell. Ja és a médiának és Junckerécknek természetesen. Hisz minden probléma a kerítés miatt van. Tudod. :)
Úgy tudom, hogy igen. Ennek ellenére nyilván hatalmas nyomás van és sokkal nagyobb lesz a közvetlenül a Földközi-tengeren felségvízzel és a muszlim területekhez legközelebb eső országokon. Tehát én biztosan segíteném őket annak védésében.
Jó érem.. de most akkor Hozzád jöhetnek nem kell ítt mismásolni..Aztán írány az ALÁÍRÁSGYŰJTÉS.. Mindazok akik személyszerint támogatják.. Na ott is
álljon meg a FELELŐSÉG!! Engemet mibe akarsz/akarnál belevinni/rávenni
Na már el is érkeztünk mindenki maga nevében beszéljen... na így megy ez..:)
Én lennék az első valami hasznos dologba ezeket az embereket BELEVENNÉK!!
Támogatnám persze.. 1000-rel....
Az eddigieket nem számolták le, hanem az erre célzott keretből kaptak eddig ennyit:
"A hétfőn megítélt összeg az Európai Unió által Bulgária számára 2016
októbere óta nyújtott támogatást 149 millió euróra egészíti ki - közölte
az Európai Bizottság"
"Az Európai Bizottság több mint 1 milliárd eurós támogatást bocsátott
2015 óta Görögország számra a migráció és a határellenőrzés kiadásainak
finanszírozásához - közölték."
Nem mindig tudtuk megvédeni saját schengeni határainkat.
A kognitív disszonanciádat úgy tartod fönn, hogy nem beszélsz a kerítés előtti helyzetről, illetve görögözöl és olaszozol. Továbbra is #86.
Állítom, hogy migránsok százezrei keltek át azokon a schengeni határokon, amiket nekünk kellett volna megvédenünk. Akármit tesz vagy tett a többi állam a saját schengeni határán.
Orbán Viktor levelet írt Junckernek, benyújtjuk a számlát
Ugrás a cikkhez