Tévedsz. Nem mondom, hogy hazudsz, mert szemmel láthatóan teljesen fogalmatlan vagy. Ha már itt tartunk, akkor inkább a mostani kormány gazdaságpolitikája tekinthető neoliberálsnak: munkáltatókan rendkívül kedvező munkaügyi törvény, 9%-os társasági adó, hatalmas támogatások az ide települő multiknak, leépített szociális juttatások. 1/1 neoliberális gazdaságpolitika. Örülök, hogy ebben is segíthettem.
Törölt felhasználó2021. 06. 23. 19:10
Signal2.Adóemelések voltak az Mszp-Szdsz alatt és megszorítások.Neoliberális volt az Mszp-Szdsz gazdaságpolitikája.
2010-ben az mszp-szdsz kormány alatt az alsó kulcs 17% volt, és csak az 5 millió feletti részre volt 32%. Apropó, az 1. Orbán kormány alatt mennyi is volt az SZJA? Azt miért nem rtad le? ÁFA hogy alakult? TRanzakciós illeték? Jövedéki adó? Azokat a nyuszi fizeti?
Ez nem igaz, mert az ÁFA 27%-ra emelésével indított. Majd jött bankadó, tranzakciós díj, kisker adó. Egyébként 2012 óta globális gazdaásgi fellendülés van, semmi szükség nem volt 2019-ig adóemelésre. Az adók egyébként a szocik alatt is csökkentek, inkább a juttatások visszanyeséséből állt a megszorítás, nem adóemelésből. Ez utóbbit pedig a fidesz is végeltekig tolta, elinflálta a nyugdíjakat és a családi pótlékot, 3 hónapra nyeste vissza a munkanélküli segélyt. Tavaly és idén viszont olyan brutális hiány van a költségvetésben, hogy azzal valamit kezdeni kell. A kormány egyelőre annyit kezd vele, hogy elkezdi visszaépíteni a 13. nyugdíjat, és beígér egy 600 milliárdos SZJA-visszatérítést. Magyarul tovább ront a helyzeten. Pont mint Gyurcsány 2005-ben... Emellett Matolcsy ennek keresztbe feküdve kamatemelési ciklusba kezdett. Tehát egy következő kormány ráadásul még magasabb kamatkörnyezetben is kezdhet dolgozni. Az az előrejelzésem, hogy bárki is lesz kormányon 2022-től, megszorításokra lesz szükség.
Törölt felhasználó2021. 06. 23. 18:47
Az Mszp-Szdsz alatt az szja 32%volt.A Fidesz alatt 15% jelenleg.Néhány év múlva 9%-lesz.
Törölt felhasználó2021. 06. 23. 18:43
Signal 2.A Fidesz mióta hatalmon van még sosem szorított meg.Adót csökkent.
Elnézve az államháztartási folyamatokat, és a globális lufi méretét. 2022-ben már én sem ajánlom az ellenzéknek a győzelmet. Bízzuk a fideszre a megszorításokat...
Törölt felhasználó2021. 06. 23. 18:28
Orbán legyőzhető,de nem ennek az álbaloldalnak és nem 2022.-ben.Szerintem.
Vigyázat! A vezér teljesen bekattant: Ursula von der Leyen szerdán a közösségi oldalán azt írta: „Ez a magyar törvénytervezet szégyenletes.” Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye a szégyenletes.
A taxisblokád idejéből emlékszem csak rá, a taxisokat képviselte a kormánnyal szemben. Ha jól emlékszem volt képviselő, talán kamara-elnök(?). Ez még csak szimpla csavar, az még sikerülhet neki. Persze amikor elcsesz valamit, akkor is lehet rettegni, hogy valami csavar van a háttérben.:)
Tehát, ha az a felvetés, hogy orbán kijelentése megtolja Gy. kampányát, akkor én azt mondom rá, hogy lehet, de azért mert orbán úgy szeretné és nem azért mert az ellenzéki szavazók ráleltek a megoldásra.
Szerintem meg igaza lesz P.-nek, és nem azért mert Orbán akkora taktikus, hogy dupla csavarokra képes. Ezt benézte, mert nem ismeri eléggé az emberi természetet. P.-nek ebben nagyobb gyakorlata van, kb. olyan kaliber volt anno, mint Bojár Gábor mostanában, csak többet politizált.
Nem igazán emlékszem olyanra, hogy P. politikai elemzőként rendelkezne "referenciával", de ettől még lehet igaza. :) Ami biztos, hogy orbán dörzsöltebb, profibb annál, hogy mattot adjon magának egy burugya elszólással. Eszerint Gy. a legjobb választás számára és ezzel eldőlt, hogy az előválasztáson kire kell szavazzanak a fidesz trollok. És így abban már lehet igaza P.-nek, hogy az előválasztáson Gy. tarolni fog.
A "megy az biztatás nélkül is" én is arra gondoltam, hogy Hadházy előzőleg már "önkizárta" magát. Tévedés ne essék én nagyon szurkolok Hadházy Ákosnak, de azt is látni kell, hogy a Momentummal együtt nagyon nem kívánatos elemek a háttéralkukat kötögető pártoknak. Már én is ott tartok, hogy a pártoktól függetlennek tekinthető Márki Zay Péter egészségesebb miniszterelnök lenne. Persze ha visszalépünk egy évtizedet legnyugodtabb és legeredményesebb évünk Bajnai Gordon alatt volt. Kár hogy tartotta a szavát és nem indult 2010-ben. Talán a 2/3-ot is megúszhattuk volna.
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető