Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2020. 08. 27. 14:29
Előzmény: #2598  Peterbond
"Csak épp egy Göd pl jól mutatja hogy a DK módszereiben nem sokkal másabb mint a Fidesz ( videós megvágás ). Bár ott lehet tényleg egyéni kezdeményezés az egész mert a DK-sokat már ki is zárták."
.
Akkor most DK módszerek, vagy egyéni hülyeség? Döntsd már el! :)
bigyula 2020. 08. 27. 14:27
Előzmény: #2595  Peterbond
A bolsevikeket ki zavarta el? Horty A német megszállókat ki zavarta el? Az oroszok. És mindketten maradtak. Ha az ellenzék nyer, akkor az ellenzék marad. Az biztos, hogy nem azt fogják csinálni, mint Vitya, és a fityesz.
Peterbond 2020. 08. 27. 14:27
Előzmény: #2581  PusztaPutyin
"Ellenzéki városban vagyok. Itt mindenki úszik azóta is a boldogságban hogy el van zavarva a narancs polgi és végre olyan ül a roncskoalíció helyi csapatának élén aki a városért dolgozik. És ez nem kamu, tényleg azt teszi. És ennek néhány gépfideszesen kívül mindenki örül."
.
Ennek én is örülök. Csak épp egy Göd pl jól mutatja hogy a DK módszereiben nem sokkal másabb mint a Fidesz ( videós megvágás ). Bár ott lehet tényleg egyéni kezdeményezés az egész mert a DK-sokat már ki is zárták. Vagy pl amikor az MSZP az összes helyet magának kérte a 13. kerületben miközben a párt szavazatok alapján még abban a körzetben is a momentum erősebb volt. 1 helyet kaptak és azt is elvette volna az MSZP amikor alpolgármester lett a jelöltből Karácsony mellett. Na az ilyeneket nem kéne hagyni szerintem. 
bigyula 2020. 08. 27. 14:25
Előzmény: #2596  Peterbond
A probléma az, hogy Gyurcsányt mindenki - és ezért a közpénzbő futtatott propaganda mindent meg is tesz -  még mindíg a 10-15 évvel ezelőtti Gyurcsánnyal azonosítja. Pedig Ő is változott, nem is keveset. (Vitya és a fityesz is, aki akarja látja). Annó Winston Churchill is megbukott (az első VH alatt), de ma mindenki hősként tekint rá. Pedig a logikád szerint nem is kerülhetett volna újra pozícióba.
Peterbond 2020. 08. 27. 14:19
Előzmény: #2594  bigyula
Rossz példa mert én nem az "újakról" beszélek. Én bizalmat szavazok sok embernek aki nem volt kormányon. Akik viszont bizonyítottak azoknak nem feltétlenül. az 1990-es példa ide nem jó. Ha már mindenképp kell akkor te Rendszerváltásnak hívtad volna ha a következő kormányban ott ült volna ( mert kellett volna az "összefogás" miatt ) pl a Lázár-kormány minisztereiből? ( nincs jó példám az időszakra mert akkor még gyerek voltam, de érthető remélem )
Peterbond 2020. 08. 27. 14:13
Előzmény: #2592  bigyula
"Hát itt van némi ellentmondás... :) Ha a fidesz alatt lehetetlen az előrehaladás, akkor mégiscsak az az érdeke az országnak, hogy a fidesz bukjon..."
.
Az 1919-es bolsevik forradalmat is mindenképpen le kellett cserélni. jobb lett hogy Horty lett az? A német megszállókat mindenképp el kellett zavarni. Jobb lett hogy az oroszok jöttek be? Igen a németeket el kellett zavarni és ez volt az ország érdeke is. Na de nem úgy hogy másik elnyomót ültetünk a nyakunkra.
bigyula 2020. 08. 27. 14:12
Előzmény: #2593  Peterbond
Már bocs, de ne kormányban gondolkozz! Az 1990-es választáson ki hitte el, hogy az ellenzéknek (akikrő borítékolható volt, hogy nyernek) van bármi tapasztalata a kormányzásban/hatalomgyakorlásban? Na, ha akkor elhitted, akkor most is lehet bizalmat szavazni!
Peterbond 2020. 08. 27. 14:09
Előzmény: #2590  sanka
Már bocs de minden pártban az elnök irányít, így gyurcsi is az övében.
.
Ez okés de úgy hiszem nem jött át miről beszélek. Nem mellesleg direkt odaírtam hogy jó kis Fidesz propagandista leszek, de alá kell írni ennek van alapja. Még egy fidesz esetében is mekkora különbség van egy Pokorni és egy Németh Szilárd között? Hát ha mondjuk Schiffer lenne egy külügyes és nem Dobrev. Melyikről hinnéd el hogy bábként van csak ott, vagy bár a miniszterelnök az aki irányít attól még ha valamivel nem ért egyet belső ellenzékként működik akár a saját pártvezetőjével szemben is? Én ilyenekről beszélek.
bigyula 2020. 08. 27. 14:06
Előzmény: #2591  Peterbond
"Nem. az elsődleges CÉL az ország előre haladása. Ez elvileg mehetne még akár Fidesz kormány alatt is, de gyakorlatilag ezt nem hiszem"
.
Hát itt van némi ellentmondás... :) Ha a fidesz alatt lehetetlen az előrehaladás, akkor mégiscsak az az érdeke az országnak, hogy a fidesz bukjon...
Peterbond 2020. 08. 27. 14:04
Előzmény: #2580  badsector1
"Szerinted nem az az elsődleges cél, hogy a fidesz megbukjon?"
.
Nem. az elsődleges CÉL az ország előre haladása. Ez elvileg mehetne még akár Fidesz kormány alatt is, de gyakorlatilag ezt nem hiszem. Ezért szerintem is kormányváltás szükséges. De csak attól nem fog jobban menni az országnak mert lecseréltük a Fideszt ha nem jobbra cseréljük őket. Mondom kompromisszumokra én is képes vagyok de az ilyen hozzáállás esetén úgy érzem itt sokan elfelejtették mi a cél és mi az eszköz. Itt egy jobb országot szeretnénk építeni aminek a Fidesz jelenleg az akadálya. Ha csak a Fidesz megbuktatása a cél minden áron akkor csak még nagyobb demagógnak kéne lenni és a saját témáiban túltolni és megverni a Fideszt és folytatni ott ahol ők befejezték. Igérjünk 14. havi nyugdíjat, adókedvezményeket, alapjövedelmet és minden szar demagóg dumát és megverhető a Fidesz. ha tényleg csak az a cél. 2006-ban a nagy igérgetés cunami is erről szólt. Tökmindegy hogy az ország belerokkan vagy se csak a másik pártot le kell győzni ( mindegy hogy most épp a Fidesz vagy az MSZP oldalról nézzük ugyanaz volt ). Ez nagy hiba szerintem.
sanka 2020. 08. 27. 14:03
Előzmény: #2576  Peterbond
Már bocs de minden pártban az elnök irányít, így gyurcsi is az övében. Amúgy a felesége is jobb lenne mint bármelyik fideszes majom, megkockáztatom, miniszterelnöknek is.
Peterbond 2020. 08. 27. 13:56
Előzmény: #2579  PusztaPutyin
Én azt mondom hogy ahogy Szili Katalin se tetszett mint Köztársasági elnök jelölt úgy nem tetszett se Schmitt se Áder. És azért nem szavaztam volna Áderre ( ha lehetet volna ) hogy csak nehogy Szili Katalin legyen az. Amúgy lehet Dobrev jobb külügyes lenne mint Szíjgyártó, de a lényeg itt nem pont a két személyen volt hanem hogy mindkét esetben azért a végső szó Orbán és Gyurcsány kezében volna. Gyurcsány esetében talán kicsit kevésbé de nem sokkal. Pl egy momentum Jobbik LMP és többi párt esetén is el tudom képzelni hogy az adott ember nem valami bábként csinovnyikként cselekszik ahogy a felső vezetés fütyül. pl Sólyom ilyen tekintetben még jó köztársasági elnök volt pl. Több ilyenre volna szükség és nem csak a neveket hanem a hozzáállást és a rendszert is változtatni.
Peterbond 2020. 08. 27. 13:50
Előzmény: #2578  PusztaPutyin
"Szuper. Akkor mi a megoldás? Ilyenkor én a South park Gennyes tus vs redvás szendvics című részét szoktam tanulmányozásra ajánlani."
.
Megoldás az lenne ha a magyarok se erre se arra nem szavaznának. Sőt ha valakiről kiderül hogy állami pályázatokon milliárdokat nyerő ember luxusjachtján nyaralgat akkor minimum másnap beadja a lemondását, és ha nem tiltakozók jelennek meg a parlament elött és az adott párt népszerűsége több százalékpontot zuhan a közvélemény kutatásokban. Amíg ez nincs ( és igen reálisan látom hogy nincs ) akkor a majd kinevezett újabb emberke is lopni és csalni fog hisz látja ANNAK nincs politikai következménye.
.
az ajánlott műsort pedig majd felkeresem. South Parkot már úgy is nagyon rég néztem :).
badsector1
badsector1 2020. 08. 27. 13:36
Előzmény: #2585  PusztaPutyin
A népszerűséged neked és nekem is 4-es  a minuszolónak meg valszeg 1-es.
Engem nagyon nem tud érdekelni az egész.
Szerintem a minuszokból max ennyit lehet látni, hogy mennyi trotty nick aktív.
badsector1
badsector1 2020. 08. 27. 13:30
Előzmény: #2584  signal2
Mivel a momentumos és a jobbikos szavazók 80%-a támogatja a közös listát, és ráadásul a közös lista jobban csökkenti a fidesz túlkompenzálását, tehát töredék szavazatot vesz el a fidesztől, ezért ezt az egy lista két lista kérdést álproblémának tartom.
Az egy lista a leghatékonyabb a fidesz ellen.
Aki meg dk miatt nem szavazna a közös listára, annak azt a kib@szott nagy áldozatot kellene meghozni a fidesz bukása érdekében, hogy most eltekint ettől a lelki problémájától. 
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 27. 12:44
Előzmény: #2583  badsector1
soknickű barátunknak ez már magas szint, ő például most csak mínuszolni ugrott be józanabb pillanatában :))
signal2
signal2 2020. 08. 27. 12:29
Előzmény: #2583  badsector1
Én nem azon filozofálok, hanem azon, hogy vajon az egy vagy két lista hoz-e jobb eredményt az ellenzéknek. Ez a kérdés NINCS eldöntve. Felőlem te foglalhatsz intuitíve állást ebben a kérdésben, és várok a tudományos eredményre.
badsector1
badsector1 2020. 08. 27. 12:26
Tényleg nem értem , hogy a kivégzés előtt egy nappal azon kezdenek el egyesek filozófálni, hogy miért gyurcsány írta alá a felmentést? 
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 27. 12:23
Ja és néha egy-egy bukott szereplő megpróbálja azt beadni hogy szétment a koala de ezen mindenki röhög.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 27. 12:20
Előzmény: #2577  badsector1
Ellenzéki városban vagyok. Itt mindenki úszik azóta is a boldogságban hogy el van zavarva a narancs polgi és végre olyan ül a roncskoalíció helyi csapatának élén aki a városért dolgozik. És ez nem kamu, tényleg azt teszi. És ennek néhány gépfideszesen kívül mindenki örül.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek