Nem gondoltam volna egyebkent, hogy a tegnapi fuge utan a mai nap is olyan lesz, hogy nem kell a gep elott ulni, es lehet menni kapalni. Ami elgondolkodtato, es valami TA- es hullam-szakerto talan ertekeli a helyzetet, hogy ekkora kilenges utan, 498rol oran belul visszahuppant 450-460 koze es azota ide van ragadva, semmi hullamzas a kereskedesben.....Korabban hasonlo kereskedesi szituaciokban (ertsd hir es kitores/felhuzas) azert joval nagyobb volt a napon beluli volatilitas is, most meg nyitas utan eleg hamar be lett allitva az ar, azota nem moccan, se lefele, se felfele.... https://invst.ly/a8997
szerintem meg semmiféle lejtmenet nem lesz, hanem itt fog megint mazsolázni sokáig vagy megindul felfelé. sok kérdés meg lett válaszolva, sok riogatás alapja megszűnt
Semmi extra nem történt..a bennfentesek és akik hétfő óta vették kitömték a népet, ahogy eddig is. Le fogunk menni 400 alá, biztos vagyok benne. És nem azért mert 314 Ft az 1 részvényre jutó tisztított saját tőke, nem is azért mert 522 a konszolidált értéke. Hanem pusztán azért mert a BÉT kinyírja a lelkes kisbüfiket. Én eladtam az összes 4xx-es vételemet.. Az 5xx-ek meg kb maradnak még vagy 1-2 hónapig. Addig megjárjuk a poklot, de leszünk még idén 600-700 körül vagy akár ATH-n.
a vagyon és az érték nem ugyanaz, köszönhetően a pénz időértékének, illetve az ebből következő értékelési modelleknek, de ezt te is tudod. A másik topikban írtam : ha én felvásárolnék egy vállalatot, amely a saját rveimet vagyonkezeli, akkor a számviteli tv. alapján ki kell vezetni/külön oszlopban kell kezelni ezeket a rv-eket/itt is így jártak el/, de ettől még a cég értéke nem lesz egyből nulla A P/BV pedig iparáganként/piaconként eltérő, de ritkán értékelnek egy ilyen kilátással rendelkező céget "1"-re.
Számviteli fogalom, mégis definíció szerint a vállalat valós pénzügyi helyzetéről ad tájékoztatást. Méghozzá arról, hogy az eszközei értéke mennyivel több a tartozásainál. IFRS-ben ráadásul egy sor tétel újra kell becsülni minden év végén, azaz a saját tőke valóban egy reális tulajdonosi vagyont próbál kifejezni. Az árfolyam bizony a 1-es price-to-book arány körül szokott ingadozni. Ha jó a ROE, és a növekedési kilátások, akkor ideiglenesen fölé megy, ha rossz a két mutató, akkor alá (elméletben).
Te is tudod, hogy nem egy olyan kiszállási ár megállapítása volt a céljuk, amennyiért a fúzióban részt venni nem kívánó részvényesek tömegével adták volna el a részvényeiket. Ez sajnos várható volt.
persze..de én az átváltási arány és a Tpt miatt, illetve azért amit te is írtál: ahol már a saját tőke alatt mozog az árfolyam ott valami nagy gáz van: pl Waberer, DB stb Konzira simán ráhúzhattak volna egy DCF modellt, mert már 3 féléve volt értékelhető cashflow és azért a szállodai bevételek elég jól becsülhetők a köv félévekre is.
Ez igaz, de akkor is egy támpont valahol. Mert, ha a saját tőke alatt forog egy részvény, akkor ott már nagy gubbanc van. Te is több ezerszer emlegetted a Konzum saját tőkéjét, mint támpontot.
Opus Global Nyrt Forecast