Köszönöm:-) Igazad van (félig). Ezért pontosítok egy kicsit.
A palagáz kitermelő kutak száma - az elmúlt egy évben érdemben (tavalyi átlaghoz képest -4%) - eddig nem csökkent, hanem még nőtt is a múlt héten (és az előző héten).
Ebben az évben a 42 felével (21) csökkent a gázkitermelő kutak száma! Az árfolyamon nem látszik... Egyébként a csúcshoz képest (2008-ban 1606 db) 80%-ot csökkent a kitermelőkutak száma, és ezzel párhuzamosan a földgáz ára is csökkent 80%-ot 7 év alatt. Érdekes... A kitermelés viszont dinamikusan nőtt ezen időszak alatt.
1. Minimális korreláció van a WTI crude olaj és a HH Nat. Gas árfolyamváltozása között. 2. A palagáz kitermelő kutak száma eddig nem csökkent, hanem még nőtt is a múlt héten. 3. LNG USA export felfutásáig kb. még 4-5 év van hátra 4. a magyar brókerek 99%-a azt sem tudja "eszik vagy isszák" az árutőzsdei termékeket :)
5. LÉNYEG: a piac 85%-ban már beárazta az eddigi és a várható enyhe téli amerikai időjárást, és az ez évi földgázkitermelés- növekedést. VAGYIS közel vagyunk a piac téli-tavaszi aljához. Készülődhetnek a partvonalon kívül álló vételi spekusok, mivel a következő hónapokban lesz még 3 usd felett-e termék ára New York-ban az árutőzsdén.
Grat! ez ki fog lőni, nem kicsit, főleg ha az olaj megy tovább. Az amerikai folyékony gáz (LNP) export komolyan fel fogja vinni az árakat, legalább is a fórumoka olvasva ez látom
Csütörtök 5 elött be voltam állva olaj long, dax short, és gáz long, 2,7- en gázt vettem végül teljes tőkével, erre pénteken csak az bukott, kéne egy hét, minusz 20 New Yorkba, ott úgy is azt hiszik az a valóság, tavaly január végén nagyon kilött az olaj, tán 6 fölé....
Akár tetszik, akár nem: változatlan árutőzsdei földgáz árat feltételezve,1 hónap alatt kb. a 20%-ot "kilopják" ezeknél a 3X Nat.Gas ETN-eknél. UGAZ (long), DGAZ(short). Ha nem hiszed, számolj utána!
Vagy vegyél egyszerre long-ot (UGAZ) és short-ot (DGAZ) is, és nézd meg 1 hónap múlva mennyi pénzed maradt... :)
Southwestern Energy in the US, a major gas producer, says that their large horizontal wells at their US shale operations do break even at US$3.60 gas – finding costs of $1.60 and operating costs of $2/mcf.
3.6 a NG-nál a break even pont. Most meg 2.68... ez az ár lényegesen kevesebb a break even pontnál. szvsz mutyi az egész
Ha jol tudom, kamatot kell fizetnunk a pozi tartasaert, es eleg jol koveti az alaptermek arat.
- viszont nem tartom elkepzelhetetlennek az ugyeskedest a hatterben -
Nem jar le, nincs korlatara, es konnyebben kezelheto: ha veszelyben a margin, nytitsz egy ellentets pozit, vagy zarod.
Az egyettlen hatranya hogy a kereskedesi ideje szuk. - nekem 15.30-22.ig
nekem UNG gaz etf van meg magasabbrol, de lehet nyitok egy shortot melle.
ha cfd/d van, az eletveszelyes tartani a longot, akkor tuti shortot is nyitni melle.
Cfd-vel nekem az a bajom, hogy havonta lejar, tehat hiaba menne fel a lejarat utan 1 nappal 4-5 kornyekere, a lejaratkor zarja a pozit...
ETF-fel nincs ez a baj.
Certinel meg az a franya korlat ar, valahogy mindig odavonzza az arat :)
szerintem az egy ideig nem lesz. bár itt minden megtörténhet. de szerintem 2$ le verik és nyáron majd talán vissza 3$ de lehet .hogy 1,5-1,8$ is lesz. nem látom mitől mehetne fel 3$ felé. ha csak nem lesz földrengés canadában és nem törik el a gázvezeték hetekre.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.