jó reggelt
egyelőre tartja magát gizi, sasolom
ma gép előtt leszek egész nap szinte, ha fordulás jelei mutatkoznak lehet bevállalok egy pakkot longba dt-re :-)
Hát mondhatnám,hogy maradtál volna lalinál dodónál vagy arankánál.De ha Neked gizi kellett.Na jó vicc nélkül,remélem nem ütik ki a certit holnap és bízom abban,hogy zöldgyertyákat és sok speka nyitott long pozit fogunk látni.És azért fincsi kis hideg fog érkezni hambilendbe,ezért elvtársak takarás és fűtés mint az állat a hambis népeknél.
De pont a gázban volt olyan is ,hogy napokig ment fel zöldben.Gázlongban fogtam 30-60%-os plusszokat....Sőt korábbi gázshortokban is termeltem szépen 15-50%-t is....
Én bevállaltam a kockázatot,de még bármi lehet ne temessük a certit.Egyetértek www-vel és Baluval,hogy sok a spekuláció és nem mindig az időjárás a legnagyobb árváltoztató tényező hanem a határidős kereskedők a nyitott short ill long pozíciójuk számával..Ott van még Trump az ő nagy és erős Amerikájával és az olcsó energiáival.Szóval van itt egyéb tényező is bőven.
Annyira hideg nem lesz ,hogy visszanyomja az árat 3.2 felé.Áprilisi gázáron számolva 3.3 körül lennék pluszban a TL 39 certimben.Én ennek rövidtávon semmilyen realitását nem látom.Maximum azt tudom elképzelni,hogy esetleg 2.95-3 környékére felmegy,de jelen állás szerint én megvárom a holnapot.Ha mégis holnap réssel le és kiütik akkor egy 30-35 ft körüli maradványértékkel számolok.
Hát Balu a gáz láthatod nagyon kiszámíthatatlan tud lenni.Elsősorban ez a qrva gyenge februári téli idő tett be nagyon az árnak.Nekem ez rollover környéki kavar betette az ajtót.Tanulság enyhe idő esetén csak short,ahogy Kilóka pajti tette,long semmiképpen sem.A gázárát ma és holnap sem fogja érdekelni a certi ko ára.Még egy tanulság ültem volna rá a kezemre,vártam volna meg ezt a görgetéses cirkuszt pozit ráértem volna nyitni utána is.Csak ugye a mohóság és kapzsiság.Most meg hókusz-pókusz meg jaj Istenem!Megérdemlem ez jó drága lecke lesz Nekem!
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.