Olaj - Heti összefoglaló 12. hét
Még tegnap reggeli !
Hetes: A hét héttel korábban mutatott fordulót folytatva elérte az esés 50%-os korrekciós szintét és a mozgóátlagok feletti szinteket visszahódítva további emelkedés elé nézhet. Ezt a drágulást támogathatja a dollár gyengülése, így akár a 96 dolláros szintekig is visszanézhet az árfolyam. A múlt heti alj és a 91 dollár körüli szintek erős támaszokká léptek elő, így ezek felett folytathatja felfelé, míg alatta a 86 dolláros szintek kerülnek képbe.
Napos: Két leszúrást követően szépen fordult a 200 napos mozgóátlagról és napos belüli jelentősebb visszaadások ellenére újra és újra talpra állva emelkedett vissza a 94 dolláros szintekig. Itt az 50%-os korrekciós szint és a 20-as mozgóátlag alá visszacsúszva kényszerülhet korrekcióba, ellenkező esetben a 94,70 dolláros ellenállásig is elnézhet ahol többszörös akadályba ütközve megpihenhet és újra lefelé fordulhat.
chartokkal link
"A szavazás a ciprusi nyilatkozatok szerint várhatóan sikertelen lesz: a miniszterelnök jelezte, hogy a politikai többséget várhatóan nem sikerül megszereznie."
Egy sikertelen szavazásra megint beeshet minden esetleg.
Gizinél döntő nap, bár sokszor a hát második részében van komoly mozgás, de szerintem ma lesz a döntő ütközet.
Annál is inkább, mert ha 25éig certisek, forexesek szeretnék realizálni a nyereséget akkor már nincs sok idő....
Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy ismét tartósan 4 fölé vigyék......
ja olvastam Gazprom próbálkozott,nem kellett nekik,azért az eus tagságot nem hiszem,h feladják,de a híradóban elég sok német ellenes plakát jelent meg ,a lakosság hevesen tiltakozik,ami érthető is,elveszik a bankbetét egy részét,az durva.
gizi naposon egy jó nagy piros gyertya. mentem,jó éjt.
Nem lesz szavazás kedden? - Esnek a részvényindexek 2013.03.18 20:43
A Financial Times úgy tudja, nem tartják meg a keddre halasztott szavazást a nemzetközi mentőcsomagról a ciprusi parlamentben. Nikosz Anasztasziadesz ciprusi miniszterelnök állítólag tudatni fogja az eurózóna pénzügyminisztereivel, hogy nincs meg a döntéshez szükséges többségi támogatás. Valószínűleg emiatt a hír miatt ismét romlott a hangulat a piacon: a Dow Jones és a Nasdaq -0,4%, az S&P -0,6% közelébe került.
Az energiapiacon folyamatosan dúló háborúnak az egyik nagy nyertese az amerikai földgáz lehet, ami az elmúlt években messze alulmúlta a 2008 előtti teljesítményét.
Az alábbi táblázatban látja a jelenleg aktív, vagyis kereskedhető Erste Certifikátok lejárati dátumát.
A certifikátok lejárat előtti értékesítésére a lejáratot 3 tőzsdei elszámolási nappal korábbi tőzsdezárásig van lehetőség. Amennyiben a kifutó certifikát eddig nem kerül eladásra, a termék lejár, a lejárat elszámolásának határideje 8 banki nap. Az elszámolás részletes szabályai tekintetében a certifikátok Végleges Feltételeiben és a vonatkozó Alaptájékoztatóban foglaltak irányadók. link
BÉT ticker Lejárat dátuma
EBHENHUBTS13 2013-03-28
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.