Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Láttad azt a választópolgárt, aki hajlandó volt több száz kilométert utazni a magyar követségre, hogy éljen szavazati jogával, mert kötelességének tartotta, hogy részt vegyen a népszavazáson?
Tudod engem nagyon érdekel az emberek saját, konstruktív véleménye, abból lehet építkezni. Csendbenét is próbálom megtudni már évek óta, eddig nevéhez méltó maradt. Remélem megtörik a jég és most végre sikerülni fog.
Legszívesebben sok-sok évvel visszaforgatnám az idő kerekét, hogy a kormány és minden illetékes jobban felkészülhessen arra a helyzetre, ami a népszavazás után előállt.
Tegnap én is saját közvéleménykutatást végeztem.
100 nőt kérdeztem meg, hogy ágyba bújik-e velem.
- 44 nő válaszolt egértelműen
- közülük 43 benne van
- 6 nő nagyon furcsákat mondott, azt hiszem ez igent jelent
- 56 nő pedig válaszra sem méltatott, ez viszont biztosan igent jelent
Erről:
"Magyarországon nagyon szeretnek dobálózni az emberek a demokráciával viszont a legalapvetőbb demokratikus jogukkal nem élnek, hogy elmenjenek szavazni! Kérdem én ilyen esetben kinek a véleménye számít? Várom javaslatod a választási rendszerünk megreformálására!
Naked"
amúgy én nem a "mennyire tisztességes/tisztességtelen a kormány" témához szóltam, hozzá, hanem a népszavazás témájához. Aki ezt nem tudta elválasztani, az nem ment el szavazni. Én elválasztottam. Soha életemben nem szavaztam még fideszre, viszont az én értelmezésem szerint most nem országgyűlési választások voltak (pedig ezt sugallta fodorgabi a plakátjáról, de nem dőltem be neki) Valószínűleg a (3.2misi-fidesz szavazótábor) halmazba tartozom
Viszont elismerem, hogy ezt ügyesen csinálta a ballib ellenzék. Esélytelen kisebbséggel így lehet megszabotálni egy népszavazást. Azonban ez kétélű fegyver. Ez a fagyi visszanyalhat egy másik szituban. Példát mutattak.. Jó taktika volt, de a másik tábor is eltanulhatja.
Persze a hosszútávú felelős gondolkodás nem a politikusok jellemzője..
Szerintem mindegy, hogy mi mit gondolunk.
Számomra a szándékosan érvénytelen szavazatok magas száma a meglepő.
Ha nekem kellene olyan kérdést találnom, akkor hatalomtechnikailag én is az "ugye te sem szereted az idegeneket/külső ellenséget"-szerű kérdések körül kutakodnék.
Még azzal is egyetértek, hogy az első reakciókból úgy tűnik, hogy romlott Orbán doktor tárgyalási pozíciója. Viszont "politikailag javult", ha elfogadod az ő interpretációját.
A korrupció, az oktatás, az egészségügy, meg a többi hazai megoldatlan probléma, meg kit értekel? Ezek "politikailag" nem léteznek.
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319