Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
"Magyarországon nagyon szeretnek dobálózni az emberek a demokráciával viszont a legalapvetőbb demokratikus jogukkal nem élnek, hogy elmenjenek szavazni! Kérdem én ilyen esetben kinek a véleménye számít? Várom javaslatod a választási rendszerünk megreformálására!
Naked"
1. Érvényes lesz-e a népszavazás?
2. Az összes választópolgár hány százaléka szavaz érvényesen?
3. Nemek aránya?
4. Érvénytelen szavazatok aránya?
1. nem
2. 48%
3. 92%
4. 3%
Dehogynincs
1. Igen
2. 50%
3. 90%
4. 7%
szivacs
eredmény:
1. nem
2. 40,41%
3. 98,34% (az érvényes szavazatokon belül)
3. 91,61% (az összes szavazaton belül)
4. 6,27%
Úgy látom, hogy az 1.-t te találtad el, én nem.
Úgy hittem, többen veszik majd a fáradságot és elmennek szavazni egy az országuk jövője szempontjából nem jelentéktelen témában. Nem így lett, ami baj. Az országnak baj. Akik ezt tették, szándékuktól függetlenül nem a fidesznek vagy OV-nak okoztak kárt, hanem Magyarországnak, mert -ahogy már az első reakciókból is láthatjuk- gyengítették az országuk tárgyalási pozícióját. Mivel úgy hiszem, hogy ha szavaztak volna, ők is legalább 80%-ban a nemre szavaznak, ezzel valójában saját maguknak is ártottak.
Az érvényes szavazatok számát mindketten túlbecsültük, én kicsit jobban, mivel magasabb részvételre számítottam.
A NEMek arányát az összes szavazaton belül te eltaláltad én kicsit alálőttem, mivel több IGENre számítottam, ez nekem pozitív csalódás.
Az érvényes szavazatokon belüli 98% feletti arányra viszont szerintem senki sem számított, ez elsöprő egyetértés, nem is tudom volt-e már valaha is ekkora egyetértés az emberek között.
Az érvénytelen szavazatok arányát én eltaláltam, te csak a felére számítottál, ez negatív (vagy pozitív?) csalódás neked.
Összefoglalva úgy látom, hogy ez a véleménynyilvánító népszavazás megmutatta a nép véleményét, ami várakozáson felül egyirányba mutat és erre lehet építeni. Akárcsak a 2/3-os többség esetében, ismét kivételes helyzetbe kerültünk azzal, hogy senki sem tud olyan szavazási eredményt felmutatni, ahol a választók véleménye akárcsak ezt megközelítően egyöntetű lett volna, mint a miénk. ezt pedig mindenkinek figyelembe kell vennie, aki igényt tart arra, hogy demokratának nevezzék.
Az érvényességi küszöböt úgy látom, hogy az csupán egy ilyen-olyan politikai játszmák eredményeként meghúzott vonal, aminek véleménynyilvánítás esetén túl nagy jelentősége nincs. Különböző országokban, különböző korokban máshol húzzák meg ezt a vonalat, senkinek nem lehetett volna semmi kifogása, ha most más szabály lett volna érvényben, aminek felette lett volna a részvétel.
Ettől függetlenül az emberek véleménye egyértelmű.
csupán annyi jelentősége van, hogy a tárgyalási pozíciónkat gyengíti és támadási felületet adott az ellenérdekű tárgyalófélnek. Ezt "köszönjük" azoknak, akik a népszavazás bojkottjára buzdítottak. Az ő felelősségük. "Hülye kérdésre" hülye válasz hülyéktől.
A süllyedés tagadhatatlan. A parlamenti csőcselék egyre látványosabban lop és egyre mélyebbre süllyed. Az egymást követő rezsimek mindig be tudják bizonyítani, hogy a béka fenekénél is lejjeb tudják vinni a színvonalat.
Ha nem teszik, hogy azt mondom róluk, hogy tisztességtelenek, akkor mondhatom úgy is, hogy tulajdonképpen "politikailag tisztességesek".
ha jobban teszik (vagy így könnyebben felfogod), akkor legyen neked "FELEMELKEDÉS" :)
Lényeg, hogy akkor a felemelkedett tömeg egy későbbi "baloldali népszavazás" idején fog majd "átlátni a szitán" és "nem bedőlni a kamu szövegnek"
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319