Lehet,hogy igazad van. Nekem volt olyan már,hogy drágábban szálltam vissza egy pár másik részvénybe.... másnap, aznap. Ez ilyen. De nem volt szép a péntek Aki nem tud bukni, annak nem való ez a papír
Itt pénteken nem beragadt sok ember, hanem bepánikolt sok ember. Kurva nagy különbség! Namármost, a bepánikolt közönség elhajigálta a papírjait és most, hogy lehűlt a feje, nagyon reméli, hogy lefelé fog innen menni az ár, hogy visszavegye vagy legalábbis valami kis esélye maradjon. Ezeknek most, ha visszakorrigál a papír, akkor olyan dupla szopás, amit nem felejtenek el, amíg élnek. Úgyhogy most kínjukban tolják a "hét forint lesz" dumát, de mi van ha nem arra megy ( ? ), és általában amit a tömeg vár, az nem jó irány, lásd pénteken a "felfelé mindenki, hajrá " esetét :D
Egyetértek, hogy "így nem maradhat, nem buli H-nak", de a 3. opciót kihagytad a végén: az osztit. Mindenesetre valamilyen hírt szerintem dobni fognak 1-2 héten belül, előtte még lehet hogy megjáratják lefelé az árfolyamot, ahogy azt sokan várják itt...
Kettő sztori volt itt a Nutexnél. Huher osztalékpárti,a grabot az elején sem támogatta. Nem lennék meglepve,ha rendkívüli kgy kihirdetés lenne osztalékkifizetés javaslattal.
Civin Úr előre szólt. Sokan lehurrogták. Okosabb ő sokmindenkinél. Nem csak 58-at írt, volt ott jóval kisebb szám is. Bukni is tudni kell. Gyakorlatilag szinte minden kispapír bukta Igaza van Hathornak... állampapír.
Alapvetően bármire szavazhat bárki egy közgyűlésen. Nem Huber hibája, ha közli hogy fog szavazni és pl erre a közleményre nem adjuk el 15 forintért, hanem utána 14 alatt vagy annál is lejjebb. Maga a sztori nem szép, aki ilyet vett, és nem 10 alatt, az bukhat. Aki alatta vette, miért ne adná el ilyen híreket olvasva? Olyan történetben bíztak sokan, aminek több éve előzmények alapján kis esélye volt. Magunkat szidhatjuk, nem a lottozos alkalmazottat, ha bukunk lottón. Az élet megy tovább, beragadt sok ember, aki pedig eladja, elkölti a boltban. A kérdés csak az,hogy mi a vezetőség terve. A Grabo helyett milyen sztorikhoz lesz nyomda?
Nem értem ezt a Graboplast
elkaszálás szomorkodást, valaki megnézte közületek az elmúlt évek mérlegét és
eredménykimutatását a Graboban? Szerintem nem egy hatékony cég (nem egy
Richter, Otp, de nem is egy Telekom), profitot nagyítóval kell keresni és
mindezt úgy hozta össze, hogy milyen kedvező hátszél volt a világgazdaságban
https://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap Most, hogy bukdácsol a
világgazdaság (finanszírozási költség az egekben), nem érzem, hogy pont most
indul be a profithenger a Graboban, sőt... Így nem fogom fel ép ésszel, hogy
Civin Úr is betette volna-e saját vagyonát, vagy kért volna felfüggesztést, hogy
gondolkozzon rajta még egyet, hogy feltegye a feketére a családi aranyat (vagy
nosztalgiázik a Humet Nyrt. Humet csoport sztorin a 2000-es évek
"felhízásából") :). Korrekt volt azt mondani Hubertől, hogy köszi
nem, ezt csak akkor szavazza meg épeszű lény, ha a Grabo és a Nutex főtulaji
kör keresztmetszete elég nagy. Az más kérdés, hogy Csereklei fejéből hogy
pattanhatott ki ilyen, a társaságnak nem kedvező "csoda" (elég jó
helyzetben lett volna a merge után nyilván olvasva a tájékoztatót). Graboplast
helyében én is kapva kaptam volna az ötleten, ha megszórnak "ingyen
pénzzel". Ezzel nem a Nutex járt rosszul, hanem a Grabo esett el egy marha
jó deal lehetőségétől. A pump and dumbra visszatérve látszik, hogy a Grabo
képbe kerülése után csak 2 forintot "ugrott" az árfolyam. Lehetett az
a szándék, hogy legyen egy olyan fel kör, mint 2019-ben; de ez a valóság elég
lesújtó, hogy még a saját tőke kp-s részéig (30Ft) se tudott felemelkedni. Ez
leírja, hogy a Nutexbe már nem lehet igen nagy bepörgetést megjátszani. Szóval
erre a 15-ről 17-re aztán tényleg jó nagy profitot lehetett realizálni. A
tőkeemelések során átlag 30,2Ft-on emeltek tőkét 4mrd-ért (79% Huber, 9,4%
Remich Continental, 10,8% Whitton, 0,8% Korányi). Ha kicsit matekozok és én át
akarom verni a kisbüfiket, akkor eléggé felkopik az állam: számoljunk Huber
papíron 23%-os tulajdoni hányadával, az kb. 1,2mrd Ft. Ezt most csak tegyem be
állampapírba 10%-on, akkor az évi 120 millió, ennyit bukok minimum évről évre,
hogy itt akarom átverni a kisembereket. Cserébe játszok a tűzzel pár millióért,
meg, hogy a felügyelet elkapjon. Ehhez tényleg sokat kellett nézni a
Tőzsdecápákat :).
A Nutex árfolyamot nézve én csak itt a fórumon
is látható pánikot és kapzsiságot látom, azt nem értem, hogy ilyen szinten a
legolcsóbb a saját részvény vásárlás. Én lennék a menedzser azt venném (ala
Otp, Richter, Magyar Telekom és az értelmesebb cégek; más speka céghez képest
itt van pénz a számlán, amiből "fussa" ilyen úri huncutságra). Ha én
lennék Huber, akkor szintén elgondolkoznék rajta, hogy ez tuti nekem, hogy itt
parkoltatok ennyi pénzt ilyen inflációnál? Vagy akkor legalább az a 2,8mrd
pénzeszköz a Nutexben menne be állampapírba, de magánemberként mennyivel többet
hozna a PMÁP 16%-os hozama, nem értem, megéri inkább itt lenni. Én csak két
esetet látok, amiért megéri itt lenni: 1. lesz valami tényleg értelmes cég,
amit tőzsdére hozok és tényleg ontja nekem a profitot évről-évre, és nem egy "álom" (pl. a magyar cukrászdák Mcdonald's
étterme, a Daubner cukrászda, de vannak bőven értelmes cégek); 2. a kiábrándult kisbefektetőktől megveszem
ilyen áron a részvényeiket, aztán egy idő után bezárom a boltot. Más épeszű
dolgot nem tudok elképzelni, mivel ilyen magas kamatkörnyezetben ripsz-ropsz
hamar elolvad a pénzem, ha nem fektetem be értelmesen.
Ha így van, akkor lehet Veres így akarta a Grabo bankját jól megijeszteni és belekényszeríteni egy nagyobb hitel elengedésbe. Viszont ha ez van, akkor az fog történni, amit Civinjanos jósolt, vagyis Grabo reorganizáció és azután visszahozzák. Lehet, hogy Huber akkor Civinjanos embere? :)
az egy baxott nagy kamu , hogy kgy előtt egyeztettek Huber-rel! Az meg borítékolható volt , hogy Grabo másnap leszavazása megtörténik. Ez nem 2023.06.01-én dölt el , ezt már tudta jóval korábban ( talán már az első grabos bejelentés előtt , mikor egy asztalnál Huber - Csereklei - Veres kitervelték ). Kellett hozzá egy kis színjáték, osztalék belengetés Huber részéről előtte , meg egy felhúzás 7.-Ft-ról. Szépen kitervelték és összeraktak mindent .... és most Csereklei mérges Huberre, Huber sértődött Cserekleire , Veres anyázza Huber-et, Csereklei puncsolt Veresnek , Veres meg szidja Cserekleit......na ez is egy színjáték , és persze együtt teniszeznek és koktéloznak! Kamu itt minden!
Elképzeltem, hogy mehetett le a közlemény szerinti Veres - Huber találkozó 1 nappal a kgy előtt: Veres: Huber úr, ugye nemmel kíván szavazni holnap a tranzakcióra? Huber: Hogy én, nemmel? Hogy tetszik ezt érteni? Veres: Hát úgy, hogy holnap leszavazza a dealt. Huber: Ja, hogy leszavazom? Ó, már értem. Persze. Én leszavazom. Veres: Na, kérem, ha egy részvényes leszavazza, akkor sajnos itt nincs mit tenni. Viszlát Huber úr! Huber: Köszönöm. Viszlát Veres úr! :))
NUTEX részvényesek topikja