Ez a levezetés alapvetően logikus. De miért teszek be egy üres cégbe 2,5 év alatt közel 4 Mrd casht? Gondolom nem azért, hogy utána 1,5 évvel később kivegyek a cégből 850 MFt-ot és másba fektessem, ja a többit meg odaadom a kisbefektetőknek, meg a többi részvénytulajdonosnak. Pista meg ugye állítólag nem a logikájáról híres😀 Szerintem nem a saját pénzét tette be.
Igaz, ebben is voltak hatalmas víziók, az akkori buborékokban, viszont mára ezek kikoptak. Jól mutatja ezt, hogy hol van az árfolyam. Nem prémium van benne, mint a Teslában, hanem markáns diszkont. Most sima HUF vállalati betétekkel is zsebre tehető évi 14-16,5%-os kamat, jó kis OTP részvény sem rossz mértékkel, amibe belevettek. Csak nekem nagytulajként az lenne a kérdésem, hogy jó ez ha ebben áll ennyi pénzem, vagy inkább kivegyem belőle és akkor szabadabb vagyok a pénzemmel. Megértem, ha Huber ezen gondolkozik, mert a kamatkörnyezet drasztikus fordulatot vett 2022-ben. Itt más cégek sírnak, hogy legyen nekik finanszírozási forrásuk.
Tudod azért élménydúsabb itt az élet, mert innen a Befektetők
(nagybetűs) már sajnos kirázódtak, vagy ülnek a nagy mínuszokon, néha
esetleg hígítanak. A szerencsejátékosok vagy spekulánsok viszont itt
vannak, aktívak, fórumoznak is néha. A kaszinóban egy-két konyak mellett
rulettezni nem rossz időtöltés. Akkor van baj, amikor a spekuláns azt hiszi, hogy befektető, vagy négy piros után jön az ötödik is.
NUTEX részvényesek topikja