- ukrán gabonahelyzet: A KALL és VIRESOL évi egymillió tonna gabonát, zömében kukoricát dolgoz fel. Most, amikor az ukrán kukorica 110-120€/tonna, pont olyan extra profitja keletkezik, mint az MOL-nak az orosz olajon... Sajnos ez az egység egy gyász. régi technológia, nem igazán versenyképes púp a hátukon. kinyalták belőle a támogatást sokan nagyon szerették az építkezést. A többi megállapításod szerintem is helytálló.
Június óta semmi "feltornászás" és semmi "bedöntés" nem volt, legalábbis én nem láttam. Van viszont egy erőteljes P/E alapú árkorrekció, és volt egy rövid exponenciális hype buborék, ami tankönyveszerűen kipukkant, majd az árfolyam visszaállt a középtávú pályályára. https://ibb.co/YBnFy31 Business as usual.
Én tudom miről beszélsz de ha most spekulatív tolnák csak az árfolyamot aklor nem lennének megállások mint most. Nem ilyen lassan mozogna fel komótosan bevárva az eladókat a különböző szinteken. Hanem gyorsan egy-két hét alatt felvinnék 200'as szintekről 430ig. Ahogy ezt meg is tették. De a mostani emelkedés ami a legutóbbi 240ig tartó kerrekcio óta van teljesen más mint ami 430ig történő felhúzás alkalmával volt. Láthatod hogx aki akar itt eladhat. Ahogy teszik is ma is sokan. Sok ideig el lehetett adni 340en is. Vagy alatta is. Ezért nem értem mi nem tetszik a mozgásban. Amit te írsz annak akkor lenne értelme ha hírtelen a spekák par nap alatt húznak rajta napi 10%-ot. De ez itt most nincs. 430ig tartó menetelésnél volt. De most nincs . Max par %-os emelkedés. De az utobbi napokban még annyi se. Ugyhogy ez a fajta volumen az emelkedésben nem igazán a gyors felhúzást vizionálja. Írtam már ma hogy én örülnék ha csak 390ig eljutnák a jelentésig. Nem kell tovább . Inkabb lassabban de jó erős támaszokat hagyjunk magunk mögött hogx ne lehessen nagyokat önteni rajta
NEW OPUS GLOBAL