Mennyi volt 2019. év végén? Az még nagyjából Covid mentes szám lenne. Ki felé tartozik az állam, ez hogy változott az elmúlt évtizedben (külső, belső eladósodottság, deviza/Ft, stb.). Hozzá kellene tenni az elmúlt 10 év adóterheléseit is, azaz mennyit csökkent az élő munkára, a vállalkozásokra, az egyéb jövedelmekre jutó közteher ezen időszak alatt, mivel csak a fogyasztásra helyeztek ezzel szemben pár százalékkal nagyobb adókulcsot, de az össz terhelés jelentősen csökkent. Aztán az adókedvezményeket, támogatásokat is illik vizsgálni. A beruházások, állami vagyon növekedését szint úgy. Az állami feladatok leosztását, azokból képzett jövedelmek befektetési helyszíneit, hazai gazdasági stimulusait.
Az eredmények tekintetében a TITÁSZ, és a BUBE komoly növekedést hozhat, eredményesség tekintetében is ha követik azt, hogy nem egyikből a másikba pakolnak pénzeket. A Most nemrég megjelent alapkezelőn keresztül vsásárolt palackozó ami kb 3 milliárdos min bevételt fog termelni főleg ha elfogadja a parlament a hulladék gazdálkodási törvényt, az nem közvetlenül ide jött. Rothschild lehetőséget kapott , hogy beszálljon a Gigabankba.... és ez még egy, ami jel arra, hogy változás van. Orbánnak a választásra is pénzt kell teremtenie, főleg mivel Biden az ellenzéket fogja támogatni. Ami az OPust illeti, ott valóban kell erősíteni a fundamentumot, de az árfolyammal is illik kezdeni valamit, mert az hogy se forgalom, se vevő szinte az gáz. Ha abba bíznak, hogy nem kommunikálnak, ha abba bíznak, hogy még egy akvizícíó emeli az árfolyamot az megintcsak tévedés lesz. Pontosan tudják, hogy nekik kell és felelősségük megindítani a vásárlást, tőke és forgalommal. Ami a növekedési részt illeti egyetértek :) Szigorűan magánvélemény
Megszólalnak, csak a szigorú minimum mellett, azaz nem törik össze magukat. Nem hiszek kiugró számokban a tavalyi egész évet illetően, viszont a javulási tendencia szerintem nem fog megállni, csak a dinamikája kérdéses, mert azért a Covid hatását nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az árfolyamot minek tornáznák fel a választás előtt, sokkal több szavazatot vesztenek azzal, mint, hogy pár ezer befektetők kedvében járnak. Nekem az eredményeket, a növekedést tornázzák fel, a mesterséges tornázgatás csak arra jó, hogy mindenki csalódott legyen azt követően, hogy visszacsúszik az árfolyam ismét egy alsóbb tartományba. Amennyiben viszont a következő években a működés, az eredményesség, a növekedés helyére kerül, úgy azt követni fogja majd az árfolyam is, addig pedig lehet olcsóbban hozzájutni a tagsághoz, főleg, ha tényleg manipulálják lefelé a dolgokat.
Tudod a kommunikáció oldalán a cég mérete megköveteli hogy megszólaljanak. Ez a minimum. A Kisfaludy programban sehol nem találtam azt, hogy a folyósítási feltétel lenne az, hogy a létszámot meg kell tartani. Pedig igyekeztem mindent elolvasni, és kerestem erre. Ha ez igaz, akkor az OPUSNAK reagálni kell legalább a saját oldalán. Tökösnek kell lenni. Az árfolyamot pedig ideje lenne feltornázni,mert ez a választási szavazatokra is kihathat. Szigorúan magánvélemény.
Szia ! Igen 701 millió. De jött a TITÁSZ is. Ennek ára nincsen benne az árfolyamban. Vagyona nem nőtt, hanem csökkent, 497 milliárd ? Ugyanmár , Az amit leírtak annak 90%-a az OPUS. Ennek értéke kb 190 milliárd.... Hol a többi ? Ezen a tudásszinten már lehetne 1000 milliárdja is. Na ennyire tekintek ezt komolynak. Mégcsak a Forbes arra sem vette a fáradtságot, hogy számoljn. Hasraütöttek ennyi. Pénz van, lesz kötvénykibocsátás, jelenleg a SCOPE értékeli az OPUST.
Az építkezős fázisban ezt el lehet játszani, az ÉCS is erre szolgálhatott, de én nem hiszem, hogy kb. 2023. környékétől már ez továbbra is érdekük lenne. Amúgy ezerszer leírtam én már itt az elmúlt években, hogy ha nem akarnak eladni részvényt, akkor nem is fogják törni magukat a magasabb árfolyamért, mert elsődlegesen a méret növelése, a terjeszkedés, a bázis kiépítése lehet a stratégia fókuszában.
Sok a rv Gyuri Sok van Mészárosnál. Vagyona igy is nő. Minek nekik magasabb árfolyam. Jó nekik itt jelenleg. Amilyen hirekre nem emelkedik eddig csak csorog... ezt tudom mondani ra
NEW OPUS GLOBAL