"Ezt nem értem. Kicsit konkrétabban leírnád? Milyen jeleket milyen törvényben?"
A magyar törvényben, bármit ami arra utalna hogy az uniós országok más elbírálás alá esnek.
MI történne ha a románok szó szerint ugyanezt a törvényt fogadnák el?
"Most írtam le, hogy természetesen. Csakhogy ott élnek a magyarok,
akiknek joguk van az anyanyelvükön tanulni, tehát hiába erőlködsz nem
tudják bevezetni. Ráadásul EU tagállam, komoly magyar történelemmel,
tehát nem fogod tudni meggyőzni az EU-t."
Te látsz bármilyen ezekre utaló dolgokat a törvényben?
A törvényt szó szerint kell betartani.
Most írtam le, hogy természetesen. Csakhogy ott élnek a magyarok, akiknek joguk van az anyanyelvükön tanulni, tehát hiába erőlködsz nem tudják bevezetni. Ráadásul EU tagállam, komoly magyar történelemmel, tehát nem fogod tudni meggyőzni az EU-t. Ott egy kicsit nagyobb probléma lenne belőle. :)
Bólyai? Elég régi egyetem ott. Még a diktátor is csak hozzátenni tudta a Babes-t. Olyan körbe nyúlnának bele, aminek köze nincs a CEU problematikájához. :)
Törölt felhasználó2017. 04. 20. 09:05
Előzmény:
törölt hozzászólás
A törvény nem tesz különbséget, szó szerint így kezdődik:
"Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény akkor folytathat"
Ez jó is lenne, csakhogy a mostani törvényben olyan feltételek vannak, amelyek nem a CEU-n múlnak. Így már azért kicsit érdekesebb, nemde?
A CEU ugyebár nem tud kormányközi megállapodást kötni.
Mint kiderült az USA sem, mivel nem illetékes, de nyilván a jogszabály kitalálói ezt pontosan tudták.
Még mindig várom, hogy miért lenne jó nekünk, ha elmenne innen a CEU?
Ne hülyéskedj már! 2005-ben megváltoztatták, hogy a CEU-t be tudják indítani. Ez a Lex. Ezeket a változtatásokat mindig úgy értékelik páran, mintha nem lett volna előtte történelem. De attól még volt. :)
Ha a románok bevezetik, akkor igen. Csak van egy bökkenő. A kisebbségi törvények. A magyar és a székely ugyanis egy történelmi nép Erdélyben és a Partium területén. Szerintem nem tudják bevezetni. Esélytelen.
Törölt felhasználó2017. 04. 20. 08:52
Előzmény:
törölt hozzászólás
"Pontosan!A CEU ha működni akar továbbra is ugyanazt a kaput kell
használnia amit a többiek is használnak. Micsoda felháborító tett ugye?"
Eddig is pont ugyanazokat a kapukat használta. Azért kellett új "kapukat" készíteni, hogy azokon már ne férjen át.
Az új kapuk most készültek.
Törölt felhasználó2017. 04. 20. 08:47
Előzmény:
törölt hozzászólás
Akkor szerinted pl. ez érvényes legyen a romániai magyar egyetemekre is?
Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja)