Várhatóan mintegy 300 ezer nõ fog szülni a következõ három évben Magyarországon. Sokuk számára égbõl pottyant ajándék a kormány frissen bejelentett (akár 10 milliós) kamatmentes hitele, amelyet a július 1-je után szülõ
"Ha a bejelentéseket szétszálazzuk, egyértelmű, hogy egy nagyon részletes szabályozással, kicsit bonyolult eszközökkel igyekszik a kormány azt elérni, hogy lefelé ne menjen semmi ezekből a támogatásokból. Körbelőtték azt a társadalmi réteget, amelynek akarják nyújtani ezeket a támogatásokat, és kizárni azokat, akik ettől lefelé vannak." . https://index.hu/gazdasag/2019/02/14/demografia_csaladtamogatas_szikra_dorottya_orban_viktor_het_pont/
Most vezetted le te magad hogy ez a legújabb ösztönzőrendszer a kívánttal ellentétes hatást fog kifejteni. Bingó. Nem voltál elég éber :)) És ráadásul nem csak hatástalan lesz, még társadalmi igazságtalanságokat is okoz meg felrúg pár piaci dolgot.
Amire utalni akartam tudatlan barátocskám annyi, hogy azt állításod definíció szerint is faszság, ugyanis a jólét egyenes okozója a születési ráta csökkenésének, így azzal érvelni mint a szülést segítendő tényezés nem túl legit. Persze ha agyatlan szitkozás helyet kinyitnád a szemed meg egy két szakirodalmat, nem másoknak kéne kiigazítaniuk téged...
ez egy érdekes felvetés, jogos. nem tudom, hány helyen jártál fekete-afrikában, én mondjuk megfordultam itt-ott és nem zanzibári tengerparti all inclusive-ban, hanem a sűrűjében. vannak bulibb és szarabb országok, meg mindenki csóró, de mentálisan kiegyensúlyozottabbak és jobb érzelmi állapotban vannak mint a magyarok. na mindegy is, mert ugye itt a fő kérdés az, hogy fognak-e többet szülni a magyarok attól, ha a bölcs vezető elveszi a lakosság egyik részének pénzét és behányja a másik része közé hogy szüljetek gecik, nesze pénz. vagy csak elrontunk még pár gazdasági dolgot.
nem csoda, mert ezekre abaromságokra nehéz mit mondani amikor a cérnaszájú a gyerekeit magániskolába járató katika azt mondja, nem kell bérlakás mert a maggornak nem kell, amikor azt mondja, hogy családi pótlék sem kell mert majd dógozzon, arra nem lehet mit mondani csak címszavakban valaki beteg lesz nem tud dolgozni de van 3 gyereke 200 ezer forint nettóból kéne lakást vennie ami 5 év alatt 20 millióval lett drágább a kurmány miatt mesélj ezekről vagy, mi van azzal a 42 éves nővel, akinek van két 10 év alatti gyereke (merthogy ez az általános) és nem tud a kurmány miatt nagyobb lakásba költözni olvasnám kukás 2200 jurót keres csak szólok, ma dikerkete a kedvedért rákérdeztem, sőt, jön haza havonta egyszer boldogan találkozik veled és megmutatja, mit szólsz? mennék én is. iszunk egy ner sört - én csak vizet teljesen komolyan mondom utána pedig, itt megnyilvánulsz és bocsánatot kérsz, amiért lehazugoztál rendben?
annyira kínos látni hogy írod a számokat, de nem tudod mit jelentenek... . tudod szoktam ilyeneket tanítani (néha esténként elvállalok korrepetálást, ingyen, mert megtehetem), de azok, akiknek elmondom, AKARJÁK érteni az összefüggéseket. a vogon őrségnek nem érdemes magyarázni.
most akkor INGYEN vagy NEM INGYEN? döntsd már el légyszi mivel vádolsz.. kicsit csapongsz, bár meg tudlak érteni, azért empátia belém is szorult, easy.. ;)
lehet, de nem nagyon, max egy nagyon picit.. 20Mrd EUR IMF hitel mennyi is? 6400Mrd forint? Fejenként 640.000Ft? Na az már elqrás... de milyen büszkék voltak már hogy hitelfelvétellel megmentették az országot a szarból... (ahová vitték érted...)
nocsak, akkor ezt elbaszták...? vicces lenne visszakeresni hogy a fideszes trollok miket írogattak a "szakgimnáziumok" dicsőítéseképpen korábban. most meg az ellenkezőjét fogják írni. INGYEN. miközben rogán antal milliós egyetlen nyakkendőre többet költ mint az átlagos fidesztroll havi kosztpénze.
és még annyi: mindenhez banki hitelbírálat kell ha mondjuk 10 millió csok hitel + 10 millió kamatmentes az 25 millió van a 25 százalékos szabály hát nem fogják sokan megkapni, arról nem beszélve, hogy 25 millió hitel nagyon kemény sokkal inkább berakják a 10 milliót állampapírba és kész
ez tele van hibákkal egyrészt szerintem nemcsak a friss házasok, hanem minden 40 alatti nő megkapja a hitelt a másik a csok nem a csok hitel épült be az árakba hanem a vissza nem térítendő rész a használtra felvehető csok hitelnek nem lesz hatása - most is kb ennyi kamatra kapsz hitelt minimáli s akülönbség, ráadásul 4,5 százalékra akár 10 évre lehet fixálni a csok meg 5 évre fix - vagy tévedek? az autós tész pedig igazi hülyeség, nem ért hozzá, aki írta nem fog felmenni semmilyen listaár, a kedvezmények fognak megszűnni ami általában egy daciánal max 4-500 ezer forint a listaár ami 3,6 millió megmarad
Nem fogod elhinni: 20 milliót kaszálhatsz Orbán Viktor egyik bejelentése alapján
Ugrás a cikkhez