Portfolio Portfolio
5
5
1
május 04. | 15:52
#1

Nem fékez a kivándorlás: egyre több magyar él Ausztriában  

ugrás a cikkhez
Több mint 82 ezer magyar él életvitelszerűen Ausztriában, ez további növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest - derül ki az osztrák statisztikai hivatal elõzetes adataiból. Vagyis a jelek szerint a nemrég megjelent német
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
május 06. | 00:50
#97
Jó éjt!
május 06. | 00:49
előzmény: törölt hozzászólás
#96
Szerintem tök korrekt, hogyha bármely intézmény számait kellő szkepticizmussal nézed. Bármely.
Ugyanakkor, ezt nem tudom értelmezni: "Kivándorlás egyenlőre az (a magyarok részéről) ha nem az UNIOba történik, hanem az Unios országokon kívülre irányul." Tehát, ha Kukutyin Ferkó felszámolja magyarországi jelenlétét (ingatlan elad, munkahelyről kilép, tb lemond, lakcím megszüntet, satöbbi) és letelepszik Szicíliában (ingatlant vesz, a gyereket beíratja a helyi iskolába, munkát vállal, satöbbi), akkor őt ne számítsuk kivándorlónak? Amúgy, simán el tudom képzelni (azaz: nem tudom), hogy hivatalosan a magyar statisztika így számol. Remélem, akkor a Romániából áttelepülő magyarokat sem tekintik betelepülőnek. És, persze, akkor a hazatelepülés is értelmét veszti, hiszen el sem kötözött, ugye. Vagy mi.
május 05. | 23:15
Törölt hozzászólás!
#95
május 05. | 23:01
Törölt hozzászólás!
#94
május 05. | 22:53
előzmény: törölt hozzászólás
#93
"Pampa sohasem hasracsap!"
.
Hát akkkor jól titkolja. Eddigi tapasztalatom alapján vagy ezt teszi vagy direkt hazudik. Én feltételezem csak félinfókból és saját hiedelmeiből indul ki és nem jár utána mint hogy tudja az igazságot de direkt ossza a téves információt.
május 05. | 22:50
előzmény: #81  Phylaxa
#92
"" A kivandorlas a 2010es evek fejlemenye. " Nem. Kivándorlás előtte is volt és ezután is lesz. A 2010-es a bebukott devizahitelek miatt ugrott meg. Egyébként sokan visszajönnek. De baromira nem politikai okai, hanem finanszírozási okai vannak egyrészt, másrészt hálistennek megteheti aki akarja."
.
Először is hadd javítsak. A NEGATÍV egyenlegre gondoltam mint a 2010-es évek jellemzője. Tényleg rosszul fogalmaztam. Természetesen volt elötte is kivándorlás.
.
1. Nem céloztam hogy politikai okai lennének a kivándorlásnak. Ezt a vitát nem velem kell megnyitni ilyet nem is állítottam, bár egyáltalán nem hiszem hogy alaptalan lenne ez is mint egy ok a sok közül. A 2010-es éveket és nem 2010-et írtam mint forduló pont. Nem is akartam a választásra célozni.
.
2. A kivándorlás felerősödése amúgy 2011-2012-ben volt. Leginkább mert akkor nyiltak meg a nagyobb országok lehetőségei teljesen a keleteurópaiak számára. Meg persze itthon kevesebb munkalehetőség volt kint meg több és persze jobb fizetés is. A devizahitel szintén egy ok volt de a kivándorlók nagy része fiatal itthon még lakást sem vett emberből állt. Sokuk pályakezdő volt akikre nem igazán mondható el a devizahitel miatti távozás.
.
3. "Egyébként sokan visszajönnek". Ez még mindig ahhoz is kevvés hogy az amúgy is meglévő beáramlással együtt is pozitívba tolja a mrleget. Miközben kimegy még pár ezer ember visszajön pár száz. Jelenlegi arányok szerint. Nettóban továbbra is egyre többen mennek el mint ahányan jönnek vissza. A 15 éves grafikonon is látszik hogy a kivándorlók száma még most is évi 5 ezerrel nő csak ausztria esetében.
május 05. | 22:37
előzmény: törölt hozzászólás
#91
Valóban nem kell a véleményedet, vagy akárki más véleményét alátámasztani. Csak akkor légből kapottnak fog tűnni. Az, persze, nem jelenti azt, hogy téves, vagy hibás, csupán annyit, hogy megalapozatlan. 
Például, amire én visszakérdeztem pampánál, hogy Bécsben már nem lehet irodai munkára németül rendesen tudó munkaerőt találni, majd pedig, hogy Berlinben vendéglátóipari munkaerőt. Ez két állítás volt (hogy tényként vagy véleményként volt szándékában ezt közölni, azt nem tudom, nekem ténynek tűnt). 
Az önálló vélemény nem azt jelenti, hogy te magad szülted meg minden egyes bitjét. Hanem -szerintem (!)- azt, hogy megfontoltad, valamik alapján egy következtetésre jutottál, stb. Azok a valamik lehetnek a személyes tapasztalatok, haverok, statisztikai hivatal, Blikk, M1 Híradó, Mónika só, párt eligazítás. Az, hogy ki mit fogad el hiteles forrásnak, személyes döntés. Én pl. inkább hiszek a német és az osztrák statisztikáknak (miközben a hivatalaik el is ismerik ezek gyengéit), mint pl. a negatív növekedés is növekedés stílusú magyar adatoknak. Vagy annak, hogy nincs is kivándorlás, hiszen hazánk az egész Unió (Orbán mondott valami hasonlót évekkel ezelőtt).
május 05. | 22:15
Törölt hozzászólás!
#90
május 05. | 22:14
Törölt hozzászólás!
#89
május 05. | 22:13
előzmény: #87  signal2
#88
Ja ok, az más.
május 05. | 22:06
előzmény: #86  Bekre_Pal
#87
Jól szórakozom
május 05. | 22:05
előzmény: #85  signal2
#86
Minek eteted?
május 05. | 22:04
előzmény: törölt hozzászólás
#85
Tehát a kérdés még mindig ugyanaz: te mire alapozod a véleményedet? 
Másrészt napi szintű az olyan egyszerű cáfolata pampának pl., hogy azt állítja, hogy valami nincs, és belinkeljük, hogy van, vagy éppen fordítva. És ez a jellemző eset. 
május 05. | 21:59
előzmény: #82  signal2
#84
Hát abból, hogy csak. Meg, hogy mondták. Meg, hogy van egy barátja, akinek a nagynénjének az ismerőse hazajött, tehát biztosan sokan hazaköltöznek. Mi nem világos ezen?
Egyébként, én is ismerek két (2) embert, aki hazaköltözött. Ez kábé az 5-10%-a azoknak, akiket ismerek, és kiköltöztek. Ha valaki ezt az arányt mondja, simán elfogadom. Azt, hogy rengetegen költöznek haza, nem hiszem el. 
május 05. | 21:58
Törölt hozzászólás!
#83
május 05. | 21:43
előzmény: törölt hozzászólás
#82
Egy statisztika hogy lehet sületlenség? Ha nem ismersz statisztikákat, ugyan miből vonsz le következtetést?
május 05. | 21:33
előzmény: #74  Peterbond
#81
" A kivandorlas a 2010es evek fejlemenye. " Nem. Kivándorlás előtte is volt és ezután is lesz. A 2010-es a bebukott devizahitelek miatt ugrott meg. Egyébként sokan visszajönnek. De baromira nem politikai okai, hanem finanszírozási okai vannak egyrészt, másrészt hálistennek megteheti aki akarja.  Tehát egy dologgal tudnád megállítani: rendszeres és elfogadható jövedelmekkel, amiből megtakarítani is tudnak az emberek. Na ez nem ment eddig. Most a szakember hiány miatt a piac már rákényszerül. Meglátjuk mennyire lesz ez elég.
május 05. | 21:26
előzmény: #70  capaeledel
#80
Nem az állampolgárság mondja meg, hogy mennyien élnek itthon. Tehát nem tudod te sem. Ezt megértem. Azért is szóltam hozzá, mert pár embernek a vesszőparipája és olyan hévvel mondják, hogy már üresnek kellene lenni Hazánknak. AZ igazság pedig nagy valószínűséggel az, hogy nem tudhatjuk." De azért jövőre is biztos elmennek majd rengetegen!":)
május 05. | 21:06
Törölt hozzászólás!
#79
május 05. | 20:53
előzmény: #77  deszcsakafi
#78
Gratulálok a megfigyelőképtelenségedhez!
május 05. | 20:52
előzmény: #76  Peterbond
#77
mert ugye ti vitázni jártok... ugyanazt a szintet toljátok mint Bangóné...
május 05. | 20:51
előzmény: törölt hozzászólás
#76
Mellesleg ide ti nem vitazni jartok fel hanem propagandat tolni. Fidesz urral az elen. Hagylak is benneteket. Jo ejt mara.
május 05. | 20:50
előzmény: törölt hozzászólás
#75
"A tartalmas vitához nem linkekre van szükség, hanem átgondolt és értelmes saját tudásra. 
A sok linkelt hazugság csak félrevezetésre ad lehetőséget. "
.
Tehat ha pampa hasracsap es kijelent valamit az ugy van mert az atgondolt sajat tudas valamirol amivel maga nem talalkozott. De ha en linkelek eredeti dokumentumot pl egy szerzodesrol vagy a nemetorszagi belugyminiszterium bunugyi statisztikait az felrevezetes. Csak az igaz amit itt pampa mond mert csak.
május 05. | 20:48
előzmény: #53  Phylaxa
#74
Eloszor is 1981 ben fordult a trend. A 2000es evekre lett 20.000 a halalozas es szuletes kozti kulonbseg. Azutan ment fel 40.000re ahol most tart. Termeszetes fogyas igy kb 1 millio volt.
.
Ezt ellensulyozta eloszor a rendszer valtas utani hataron tuli magyarok bevandorlasa majd e melle erkeztek pl kinaiak es egyeb nemzwtisegiek is. A kivandorlas a 2010es evek fejlemenye. Addig a ki es bevandorlas meg pozitivban is volt. Mellesleg ahogy emlitettek a 9.8 millioba beleszamitjak a legtobb kivandoroltat is mivel van meg allando lakcime itthon.
május 05. | 20:39
Törölt hozzászólás!
#73
május 05. | 20:39
előzmény: #68  Seismic
#72
nem öngól gyanús,, én a kilövetett szemekről és agyonvert nyugdíjasokról, agyonvert nőkről beszéltem... Gergényi/kurcsótány 2006...
május 05. | 20:27
előzmény: #66  pampa
#71
"hiszen csak az a VALÓSÁG amit itt a "másik" nézetet vallók írnak.....  :)
ott sosem kérik a forrást.....  :)"
.
Ezt is hanyszor fogod meg bekamuzni? Tomkeleg forrast hivatalos statisztikat es eredeti ujsagcikkel lettek cafolva a hamis alitasaitok. Csak neked en vagy signal mar egy fel konyvtarat belinkeltunk ideztunk kikerestunk. Es ez csak amit en olvastam a forumon.
május 05. | 20:23
előzmény: #53  Phylaxa
#70

"A 70-es években 10,5 millióan voltunk. Azóta sokkal kevesebb gyermek született 40 éven keresztül. Ma 9,8 millióan vagyunk és évente hatalmas kivándorlás van, azt írod. Nem érted, amit írsz? :)"
.
Szerinted a kivándorlók hány százaléka mond le a magyar állampolgárságról?
Az ismerőseim közül egy sem mondott le, vagy kettős állampolgár, vagy maradt magyar, csak kint él.
május 05. | 20:20
előzmény: #66  pampa
#69
"Forrás?

minek, semmi értelme!"
.
Persze. Legbolkapott hazugsagnak ertelmetlen forrast keresni. Legalabb annyit mondtal volna hogy ausztria sogorodtol halottad vagy valami. Igy kb beismered hogy kitalaltad.
május 05. | 20:05
előzmény: #49  deszcsakafi
#68
a verőembereket én nem emlegetném, eléggé öngól gyanús...ismerjük a népszavazásról szóló kezdeményezést, hogy akadályozta meg az O. rezsim
május 05. | 20:03
előzmény: #66  pampa
#67
"semmi értelme" - Értem. :-) 
Az előbb még bécsi irodai munka volt, most meg berlini mosogatás?
Én nem állítottam semmit. Miért nézzek hirdetési oldalt? Miről érdeklődjek?
május 05. | 14:47
előzmény: #27  kiegyezo
#66
forrás?

minek, semmi értelme!
hiszen csak az a VALÓSÁG amit itt a "másik" nézetet vallók írnak.....  :)
ott sosem kérik a forrást.....  :)
.
nézz meg egy álláshirdetési oldalt.
esetleg érdeklődjél.
Már Berlinben is csak "lasszóval" lehet olyan vendéglátós melóst fogni aki szépen, érthetően beszél németül!
.
május 05. | 12:27
előzmény: #64  deszcsakafi
#65
Jól tudod. De a családról elég ennyi.
május 05. | 12:25
előzmény: #62  Shut-up
#64
miről beszélsz pontosan?
május 05. | 12:25
előzmény: #60  -pny
#63
persze természetesen az is nagyon érdekel amit te írsz -csak majd később olvasom el esetleg-.. nyugi megtanultam már nagyon polkorrektnek lenni, természetesen elolvasom majd.. LOL :))
május 05. | 12:23
előzmény: #59  deszcsakafi
#62
Ja, láttam, valamelyik nap fel is tettél családi képet. 
május 05. | 12:23
előzmény: #60  -pny
#61
oké, majd intézem. Ha nem haragszol most beszélgetnék másokkal.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE